Inspectoratul de Politie
Judetean Mures

Stiri

Accidente rutiere

     #Polițiștii Biroului Rutier Reghin cu sprijinul Postului de Poliție Gurghiu au identificat suspectul în cazul accidentului cu fugă de la fața locului, produs în ziua de 17 august a.c., în apropierea localității Gurghiu, în urma căruia un tânăr de 21 de ani a decedat.
     La data de 17.08.2014, ora 01.27, ofițerul de serviciu de la Poliția municipiului Reghin i-a fost semnalat prin apel 112 faptul că, pe DJ 153C, în afara localității Gurghiu, a fost găsită o persoană de sex masculin, decedată, căzută pe partea carosabilă, posibil în urma unui accident rutier.
     S-a constituit echipa operativă, iar în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate de către polițiști, a fost identificat un bărbat, de 49 ani, din Reghin, suspect în cazul accidentului rutier.
     Cel în cauză este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuvințarea organelor de poliție.

     #La data de 12.08.2014, ora 15.03, pe DN 13 E60, în apropierea localității Saschiz, a avut loc un accident rutier soldat cu 2 persoane decedate și o alta rănită grav.
     Accidentul rutier s-a produs pe fondul circulației pe sens opus într-o curbă deosebit de periculoasă.
     În fapt, conducătorul unui autoturism a pătruns pe sensul opus de circulație și s-a tamponat frontal cu un autocar, după care a fost proiectat într-un alt autoturism.
     Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au dus la producerea accidentului rutier.

Autori identificați

     În noaptea de 03/04.08.2014, patrula de siguranță publică formată din polițist și jandarm din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi, au fost sesizați de către Ofițerul de Serviciu despre faptul că pe Bulevardul Pandurilor, se aud zgomote în zona garajelor.
     În urma celor sesizate, s-au deplasat la fața locului mai multe echipaje de poliție și de jandarmi, care au reușit la scurt timp să-i prindă pe cei doi făptuitori. Aceștia aveau asupra lor bunuri sustrase din garaje.
     În urma verificărilor efectuate, au fost identificate 3 garaje sparte prin diferite moduri de operare.
     Cei doi suspecți, de 16 și 28 de ani, ambii din Tg. Mureș, au spart garajele, cu intenția de a valorifica bunurile sustrase din acestea.
     Polițiștii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, cu suspecții în stare de reținere, urmând a fi prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Mureș.

Incident exploziv

     La data de 03.08.2014, ora 11.22, ofițerul de serviciu de la Poliția municipiului Tg. Mureș a fost sesizat prin apel 112, despre faptul că un bărbat, de 81 de ani, din Tg. Mureș, a încercat să taie o capsă pirotehnică și a fost accidentat în urma detonării accidentale a acesteia.
     La fața locului s-a deplasat echipa operativă de la Poliția municipiului Tg. Mureș și lucrători din cadrul ISU Mureș, care au constatat că bărbatul de 81 ani, în timp ce se afla într-o anexă a locuinței, a încercat să taie cu polizorul o capsă pirotehnică, moment în care aceasta s-a detonat, provocându-i răni la membrele superioare.
     Victima a fost transportată la S.M.U.R.D. Tg. Mureș în vederea efectuării de investigații și acordarea de îngrijiri medicale.
     Polițiștii au ridicat alte trei capse pirotehnice și au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului materiilor explozive și pentru stabilirea provenienței materiilor explozive.

Pâine vândută din mașină

     Polițiști specializați în investigarea fraudelor – Poliția municipiului Reghin au identificat în ziua de 01.08.2014, pe raza comunei Vătava, un bărbat în timp ce oferea spre comercializare diverse produse de panificație, depozitate într-o autoutilitară.
     Polițiștii au procedat la confiscarea celor peste 90 de pâini iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990.

5 femei din județul Cluj au fost prinse la furat în comuna Pănet

     Polițiști din cadrul Secției nr. 2 de Poliție Rurală Band și Postul de Poliție Pănet, au fost sesizați prin apel 112, la data de 01.08.2014, cu privire la faptul că în comuna Pănet, persoane necunoscute au sustras dintr-o locuință, suma de 800 lei. În fapt, polițiștii au stabilit faptul că, persoanele necunoscute au descuiat poarta de la intrare în curte, după care au pătruns în locuință, folosind cheia lăsată sub preșul de la intrare și au sustras o sumă de bani. Acestea au fost surprinse de către proprietară, moment în care cele în cauză au fugit de la fața locului. Continuând cercetările, polițiștii au identificat la scurt timp, cele 5 femei care au fost recunoscute de către persoana vătămată.
     În urma verificărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii au constatat că aceleași persoane au sustras 3.400 lei, dintr-o altă casă, situată pe raza comunei, procedând în același mod.
     Cele 5 femei profitau de faptul că nu era nimeni acasă și cu ajutorul cheii lăsate sub preșul de la intrare descuiau ușa, sustrăgeau bani, după care încuiau ușa la loc și puneau cheia înapoi.
     Polițiștii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat și desfășoară activități pentru recuperarea prejudiciului.

Informatii utile | Legaturi utile | Contact
Copyright 2005 Inspectoratul de Politie Judetean Mures Romania
Folosirea acestui website implica faptul ca ati luat la cunostinta si sunteti de acord cu termenii si conditiile de utilizare.