Inspectoratul de Politie
     al judetului Mures

Sesizari din trafic


Adauga aici: Sesizarea ta


Data:29 Februarie 2008 10:25
Sugestie:Bună ziua. Vă scriu din partea a mai multor firme situate în strada Gh. Doja numerele 71,69,67,65,63. După mai multe sesizări depuse la poliție am parcurs la această modalitate de contact. Problema constă în faptul că în fața imobilelor mai sus menționate oprirea și staționarea autovehiculelor este interzisă. Acest indicator ne îngreunează foarte mult activitatea noastră, deoarece clienții noștrii nu pot opri în fața firmelor, ori dacă opresc suint amendați. Totodată și introducerea pe poarta firmei a materialelor cumpărate este foarte îngreunată din acest fapt. Vă rugăm să cercetați cauza respectivă și să găsiți a soluție bună, acceptabilă atât pentru o circulație normală cât și pentru posibilitatea opririi și staționării autovehiculelor în fața imobilelor respective. Aștept răspunsul dvs.
Raspuns:Stimate domn, Solicitarea d-voastra a fost analizata si in anul 2007 in Comisia de circulatie din cadrul Primariei Tg-Mures, din care face parte si un reprezentant al Politiei Rutiere si nu s-a dat curs pozitiv din mai multe cauze obiective. Va aducem la cunostinta ca sistematizarea strazilor din municipiul Tg-Mures este un atribut al Primariei Tg-Mures, Politia Rutiera dand doar un aviz, fapt pentru care va rugam a va adresa institutiei respective. Punctul de vedere al Politiei Rutiere este ca pe configuratia actuala, in zona respectiva nu se poate permite oprirea autovehiculelor din urmatoarele motive: conform art. 142 lit.f din Regulamentul de Aplicare al OUG 195/2002/R, este interzisa oprirea in intersectii sau la mai putin de 25m de coltul acestora, ori unele din imobilele respective sunt situate in zona intersectiei; atat strada Gheorghe-Doja cat si intersectia respectiva prezinta valori ridicate de trafic, iar in situatia in care s-ar permite oprirea voluntara se va bloca prima banda de circulatie ceea ce ar conduce in mod inevitabil la ambuteiaje. Avand in vedere activitatile economice la care faceti referire, rugam a va adresa Comisiei de circulatie din cadrul Primariei Tg-Mures spre a analiza posibilitatea opririi partiale pe trotuarul din zona, astfel incat sa se poata folosi nestingherit banda I si a ramane pe trotuar un spatiu de cel putin 1m (art. 72 alin.7 din OUG 195/2002/R privind circulatia pe drumurile publice). Daca exista o astfel de posibilitate, Politia Rutiera va aviza favorabil cererea d-voastra . Va multumim. Cu stima Comisar de Politie Lucian Archiudean.


Data:04 Martie 2008 11:47
Sugestie:Denivelarile artificiale montate in vecinatatea trecerilor pentru pietoni mai ales pe strada Gh. Doja din Tg. Mures, dupa parerea mea (ca pieton si conducator auto cu o vechime de peste 25 ani), nu fac decat sa mareasca sansele producere a unui eveniment rutier si acum o sa argumentez. Nu o data, aflandu-ma pe trotuar am fost martorul unor manevre deosebit de riscante efectuate de unii conducatori auto “descurcareti”, care din motive numai de ei stiute, in apropierea trecerilor pentru pietoni Prodcomplex, Mureseni, etc, fac manevre de evitare destul de stranse si la o viteza destul de ridicata a acelor denivelari prin spatiul de parcare marcat corespunzator, apropiindu-se periculos de mult de bordura trotuarului. Nu este deloc greu sa ne imaginam ce s-ar intampla daca intr-un moment de neatentie,conducatorul auto care evita in mod deliberat denivelarea, ar “pisca” bordura care i-ar “lua volanul din mana” iar masina ar ajunge pe trotuar la peste 50 km/ora. Din punctul de vedere al pietonului, nu odata ma aflam in traversare urmarind conducatorul auto care se apropia de trecere. In prima faza, sigur ca acesta reducea viteza in apropierea trecerii insa nu pentru a-mi da prioritate de trecere (traversare) mie sau altor persoane ci pentru a-si proteja echipamentul de suspensie a masinii, acesta continuandu-si drumul ca si cum pe trecere nu ar fi existat pietoni, intr-o pozitie destiul de avansata in traversare. Ceea ce este si mai confuz este faptul ca aceste denivelari artificiafle ar trebui presemnalizate, ori nu sunt. Avand in vedere cele aratate, propun ca acele denivelasi artificiale sa fie extinse pana la bordura trotuarelor ori inlocuite cu semafoare, pentru fiecare trecere de pietoni de pe strada in discutie. As opta pentru a doua solutie fiindca oricum ar fi cea mai sigura solutie din toate punctele de vedere. Acestea, fie ar putea fi sincronizate fie prin unda verde cu afisarea vitezei de deplasare a autovehiculelor pentru a “prinde” verde la urmatorul, fie comandate de catre pietonii care au intentia de a traversa cu o gestionare corespunzatoare a timpilor alocati. Cu stima, Florin Suciu.
Raspuns:Stimate donm Florin Suciu. Suntem de acord cu observatiile d-voastra referitoare la prelungirea "limitatoarelor de viteza" pana la trotuar, intrucat aspectele sesizate pot conduce la producerea unor accidente rutiere, fapt pentru care o sa solicitam Primariei Tg-Mures inclusiv presemnalizarea acestor obstacole in carosabil. Varianta de semaforizare a trecerilor de pietoni este atat in atentia Politiei Rutiere cat si a Primariei Tg-Mures si speram ca in viitorul apropiat sa se poata realiza si aceasta. Dupa cum se poate observa pe strada Gh.Doja se continua, si in acest an, cu montarea unui gard protector pe spatiul verde care separa cele doua sensuri de circulatie, tocmai pentru a impiedica travesarile neregulamentare si implicit producerea de accidente rutiere grave. Referitor la utilitatea acestora va informam ca acestea au contribuit din plin la prevenirea accidentelor grave, fapt reflectat in dinamica evenimentelor rutiere. Astfel in perioada ianuarie- februarie 2008, cand aceste limitatoare nu erau montate, in municipiul Tg-Mures s-au produs 6 accidente grave in care 2 persoane au decedat iar alte 4 au fost ranite grav. Aceasta tendinta de crestere a accidentelor rutiere, pe fondul neacordarilor de prioritate la pietoni, s-a manifestat si in lunile noiembrie si decembrie ale anului 2007, imediat dupa ridicarea limitatoarelor. Totodata va informam ca numai in primele 2 luni ale anului 2008, Politia Rutiera a suspendat un numar de 391 permise de conducere pentru nerespectarea obligatiei de a acorda prioritate legala pietonilor. Va multumim pentru argumentele aduse si speram ca si alti cetateni vor contribuim la sporirea sigurantei rutiere in municipiul Tg-Mures. Cu stima Comisar de Politie Lucian Archiudean.


Data:07 Martie 2008 11:49
Sugestie:buna ziua vreau sa sesizez faptul ca o doamna,care in urma cu aproximativ doua saptamani a produs un accident de circulatie , pe soseaua ce leaga Reghinul de Sovata si care in momentul accidentului conducea un autoturism logan cu nr. de inmatriculare MS 71 CMD , continua sa conduca pe drumurile publice chiar daca i-a fost suspendat carnetul de conducere.Am vazut-o in nenumarate randuri conducand un logan verde cu numar de Bucuresti si care apartine lui SC MOBILA-SOVATA unde respectiva doamna isi desfasoara activitatea.Continuand sa conduca chiar daca are carnetul suspendat eu cred ca pune in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic si astfel am considerat ca e de datoria mea sa sesizez aceasta incalcare a legii.
Raspuns:Stimate domn, conducatoarea auto la care d-voastra faceti referire a fost identificata. Intradevar aceasta a fost implicata intr-un accident cu avarii in data de 22.02.2008. Conform legislatiei in vigoare acesteia i s-a dat drept de circulatie pe o perioada de 15 zile. Perioada de suspendare,conform evidentelor noastre,incepe cu data de 09.03.2008, pe o durata de 60 zile. In situatia in care o veti identifica pe cea in cauza,in calitate de conducator auto in perioada de suspendare mai sus mentionata, va rugam sa apelati Serviciul de Urgenta 112 urmand ca in acea zona sa fie dirijat un echipaj de politie care va lua masurile legale. Cu stima seful serviciului.


Data:13 Martie 2008 20:19
Sugestie:exista un motiv special pt care in intersectiile semaforizate din Sighisoara , nu se pot monta semafoare cu culoarea verde intermitent , impreuna cu indicatorul cedeaza trecere, pt cei care vireaza la dreapta? este doar o sugestie.
Raspuns:Stimate domn.Sistematizarea rutiera este un atribut al administratorului drumului public, care in cazul d-voastra este Primaria Sighisoara.Politia rutiera acorda doar un aviz de principiu pentru orice lucrare in carosabil sau semaforizare. Pe cale de consecinta, rugam a va adresa instituitiei sus mentionate pentru ca propunerea d-voastra sa fi pusa in discutia comisiei de circulatie.Totodata va comunicam ca propunerea d-voastra va fi inaintata Primariei Sighisoara si de catre institutia noastra.Cu stima comisar de politie Lucian Archiudean.


Data:05 Aprilie 2008 07:50
Sugestie:Ma numesc Sorin Popoviciu si va rog sa imi raspundeti la cateva intrebari. In data de 04.04.2008 am fost surprins de aparatul radar cu o viteza de 66 km/ora in localitate.I-am solicitat agentului sa imi prezinte certificatul de omologare,buletinul de verificare metrologica a aparatului radar, precum si autorizatia de operator radar a agentului constatator.Am fost refuzat pe motiv ca eu nu sunt un organ de control, ci eu sunt cel controlat. Am cerut si sa se legitimeze agentul si de asemenea am fost refuzat. As dori sa stiu daca am dreptul sa cer aceste documente organelor de politie. Va multumesc anticipat.
Raspuns:Stimate domn.Circulatia pe drumurile publice este reglementata de OUG 195/2002,republicata si HG 1391/2006 privind Regulamentul de aplicare a ordonantei. Aceste prevederi legale NU dau dreptul conducatorilor auto sa controleze agentul de circulatie, ci dimpotriva aveti obligatia de a va supune controlului. Cand va aflati in trafic calitatea d-voastra NU este de organ de control ci de conducator auto si ca atare NU puteti exercita actulde control.Politistul este obligat sa-si decline calitatea doar atunci cand nu este in uniforma, ori in cazul agentului de circulatie nu se pune aceasta problema.Controlul asupra agentilor de circulatie se face doar de catre ofiterii care le coordoneaza activitatea si nici intr-un caz de conducatorii auto. Pentru a va inlatura orice suspiciune,va recomandam sa studiati noua legislatie rutiera si pentru orice nelamurire va stam la dispozitie pentru ca toti participantii la trafic trebuie sa fie informati CORECT cu privire la drepturile si obligatiile pe care le au.Cu stima seful serviciului, comisar de politie Archiudean Lucian.


Data:10 Aprilie 2008 16:14
Sugestie:Buna ziua.As avea o intrebare si o rugaminte daca incape...Cum as putea obtine o adeverinta de la Politie prin care sa se dovedeasca faptul ca nu am fost implicat in accidente rutiere de la data obtinerii permisului de conducere? Pentru mine ar fi mare folos o astfel de adeverinta si m-ar scuti de o groaza de bani datorita faptului ca asigurarile din aceasta tara nu iau in considerare faptul ca posed permis de conducere de mai bine de 10 ani ci ei pretind adeverinta (no claim bonus) prin care sa dovedesc ca am condus in acesti ani si nu am avut nici un accident. Daca puteti sa ma ajutati in privinta asta v-as fi foarte recunoascator.
Raspuns:Stimate domn.Politia rutiera va poate pune la dispozitie un cazier auto daca sunteti posesor al unui permis de conducere eliberat de autoritatile romane.Pentru aceasta, va rugam sa veniti la sediul Politiei Rutiere din Tg.Mures, str.M.Kogaliniceanu, in fiecari zi lucratoare din saptamana, intre orele 09-13.Cazierul auto va fi eliberat imediat pe baza unei cereri si a unei taxe in valoare de 1 ron care se achita pe str.Bolyai, nr.3.Cu stima, comisar de politie Archiudean Lucian.


Data:10 Aprilie 2008 23:03
Sugestie:Buna ziua. Aceasta sesizare a mea se refera la o trecere de pietoni din cartierul Unirii, din punctul meu de vedere si nu numai, destul de periculoasa. Trecerea de pietoni cu pricina se afla in fata magazinului Palas, acea trecere care face legatura intre cele doua trotuare unde incepe sensul unic. Niciodata nu trec pe zebra, deoarece prefer sa nu fiu luat pe sus de vreun sofer vitezoman pe care nu am cum sa-l vad din cauza curbei. De ce nu luati cateva masuri in legatura cu aceasta situatie, sau se asteapta primul accident dupa care sigur se va schimba situatia? Multumesc.
Raspuns:Stimate domn. Trecerea de pietoni la care faceti referire este amenajata conform standardelor in vigoare.Fiind o zona intens circulata de pietoni, s-a impus amenajarea unei astfel de treceri, iar pentru a preveni producerea de accidente rutiere s-au montat si limitatoare de viteza. Totodata s-a luat legatura cu reprezentantii Primariei Tg.Mures, urmand ca in cel mai scurt timp sa se monteze si indicatoare de prezemnalizare a trecerii de pietoni. Va informam ca pe respectiva trecere de pietoni nu s-au inregistrat, pana in prezent, evenimente rutiere, insa va recomandam sa folositi trecerea de pietoni, intrucat conducatorii auto sunt tentati sa mareasca viteza de deplasare dupa aceste amenajari, iar in cazul in care un pieton este implicat intr-un accident rutier in timp ce este angajat intr-o traversare neregulamentara, poarta intreaga raspunde (at.72, alin.4 din OUG 195/2002, republicata, privind circulatia pe drumurile publice). De asemenea, conducatorul auto poate formula pretentii civile pentru recuperarea eventualelor prejudicii. Cu stima, comisar de politie Archiudean Lucian.


Data:14 Aprilie 2008 18:37
Sugestie:In data de 12.04.2008 am fost amendat de un politist pentru ca nu am avut asupra mea dovada de achitare a RCA auto. Punctul culminant este,ca desi aveam vineta de la RCA pe fereastra si arateam chitatnta cu care am platit RCA la politist, dansul ninci nu lua de seama.Masina fiind pe numele tatalui meu,ninci eu nu stiam si ni ma uitam la rovineta ca pana cand este valabila. Ulterrior m-am uitat la rovinehat si ere valabil inca o saptamana. Asa am primit o amenda de 300 RON. Intrebarea este ca ce poit sa fac acuma? Trebuie sa platesc amenda? Nu mai vobesc ca sg. nu a avut martoti, ninci eu nu am, iar pe porces a scirs ca fapta savarsita este prevazuta de art 35/2( in acest articol nu figureaza ca trebuie sa-l prezint politistului RCA) si sanctionata de art. 101/2 (in acest articol nu este vorba de RCA)
Raspuns:Stimate domn. Conform art.35 alin.2 din OUG 195/2002, republicata,privind circulatia pe drumurile publice, sunteti obligat sa aveti asupra d-voastra inclusiv polita de asigurare obligatorie auto. Daca studiati cu atentie prevederile articolului respectiv, veti constata ca in ultima "teza" face referire si la "alte documente prevazute de lege", aceste documente incluzant si polita de asigurare. Totodata va comunicam ca politistul rutiere nu are nevoie de un martor care sa-i confirme masura luata. In situatia in care sunteti nemultumit de masura luata, aveti posibilitatea sa contestati procesul verbal de contraventie in termen de 15 zile de la luarea la cunostinta, la Judecatoria pe a carei raza teritoriala a fost savarsita fapta. Cu stima, comisar de politie Archiudean Lucian.


Data:15 Aprilie 2008 16:43
Sugestie: Stimati Domni, In urma procesului verbal Seria PCA NR 3357699, efectuat in raza localitatii Chetani, doresc sa va informez ca ,amenda in valoare de 50 Ron s-a efectuat din Oficiu Postal NR 3 Localitatea Zalau Jud Salaj, In data de 05.02.2008, de catre Chirila Alexandru. Din pacate dovada dovada platii nu o mai gasesc. Deaceea va rog sa verificati. Astept cu interes raspunsul Dvs. Va Multumesc
Raspuns:Stimate domn. Comform OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, d-voastra aveati obligatia de a inainta dovada de plata a amenzii la Politia din care face parte agentul constatator, in termen de 15 zile. In cazul in care chitanta nu ajunge la politie, procesul verbal se inainteaza, pentru executare, la Primaria pe a carei raza teritoriala aveti domiciliu. Pe cale de consecinta, rugam a va adresa oficiului postal la care faceti referire, pentru a va elibera un duplicat al chitantei de plata a amenzii, intrucat obligatia de a face dovada platii amenzii cade in sarcina d-voastra. Cu stima, comisar de politie Archiudean Lucian.


Data:18 Aprilie 2008 12:33
Sugestie:Pentru ca orasul este sufocat de autoturisme, in special la orele de varf, propun ca limita minima de circulatie sa fie de 50 km/h si cea maxima de 100... intre anumite ore... in special cele de varf! Altfel nu cred ca se poate rezolva ceva cu traficul acesta! O alta posibilitate de a reduce din trafic este interzicerea circularii autoturismelor cu scoala de soferi in orele de varf !
Raspuns:Stimate domn.Viteza de deplasare in localitati este de 50 km/h,iar pe anumite sectoare de drum (exemplu 2 sau 3 benzi de circulatie pe sensul de mers)limita poate fi marita pana la 80 km/h, doar cu avizul politiei rutiere. Sugestia d-voastra este imposibil de pus in aplicare, in primul rand pentru ca este in contradictie cu prevederile legale, iar in al doilea rand pentru ca in conditiile unui trafic aglomerat, dublat de intersectii, treceri de pietoni si alte amenajari rutiere, practic nu se poate dezvolta o astfel de viteza, chiar daca legea ar permite. Referitor la autoturismele destinate scolilor de soferi, acestea au trasee stabilite de politia rutiera, care in mod inevitabil cuprin si artere aglomerate, tocmai in ideea de a pregati corespunzator viitorul conducator auto. Pentru fluidizarea traficului rutier in municipiul Tg.Mures, impreuna cu Primaria Tg.Mures, se vor amenaja noi sensuri giratorii, respectiv pe str.Cuza Voda, in zona Unic si intersectia strazilor 22 Decembrie si Gh.Marinescu.Cu stiama comisar de politie Archiudean Lucian.


Data:10 Mai 2008 11:58
Sugestie:Buna ziua domnule comisar, 2 intrebari am: este voie sa se circule pe drumurile publice autoturism fara nr. de inmatriculare? Am vazut azi, am si fotografiat o limuzina, banuiesc a Hotelului President,(pentru ca avea scrisa pe masina) care avea scrisa pe masina la locul numarului de inmatriculare: PRESIDENT.Transporta mireasa cu mirele... a doua intrebare: ce este de facut in cazul in care masina a politiei este oprita pe loc nepermis (de ex. statie de autobuz). Aici ma refer la faptul cand politistul nu este in misiune, aflandu-se de ex. intr-un magazin...pe mine personal ma deranjeaza cand cei care trag la raspundere pe ceilalti soferi, chiar ei nu respecta regulile de circulatie. Sau ce este de facut cand chiar masina politiei nu acorda prioritate la pieton? Iarasi ma refer la faprul cand luminile si sunetul de avertizare nu sunt pornite, deci nefiind in misiune. Multumesc pentru raspuns.
Raspuns:Stimate domn Gered Zsolt, Autoturismul la care faceti dvs. referire este inmatriculat in circulatie avand nr.de inmatriculare MS08GNE si se afla in folosinta Hotelului "President". Intrucat acest autoturism este folosit ocazional la evenimente festive (nunti,etc) conducerea hotelului a optat pentru montarea peste placutele cu nr.de inmatriculare a unei placute cu reclama hotelului. Administratorul Hotelului President i s-a adus la cunostinta ca in situatia in care autoturismul in cauza va fi depistat in trafic avand nr.de inmatriculare acoperite, se va lua masura sanctionarii contraventionale conform legislatiei rutiere in vigoare. Referitor la autovehiculele aflate in dotarea Politiei va comunicam ca acestea se afla in misiune de la iesirea din unitate pana la intrarea in unitate, folosirea sistemelor acustice si luminoase facandu-se doar in situatia in care este necesara deplasarea de urgenta la anumite evenimente.Totodata va aducem la cunostinta ca in conformitate cu prevederile art 61 alin 2 din OUG 195/2002R privind circulatia pe drumurile publice, conducatorii de autovehicule cu regim prioritar,asa cum sunt cele ale Politiei pot incalca regulile de circulatie cu exceptia trecerii la nivel cu calea ferata. Cu stima, Seful Serviciului Politiei Rutiere,comisar de politie,Lucian Archiudean.


Data:16 Mai 2008 17:45
Sugestie:Buna ziua.Scriu in numele locuitorilor din blocul 24 a de pe str Moldovei.Straduta noastra leaga str Moldovei cu str Pandurilor.Este o aglomeratie de nedescris dar nu asta ar fi problema cea grava. Vitezele cu care circula masinile si motocicletele.Singurul bloc care are deschidere pe strada. .Sint familii tinere si nu numai sint copii mici cei care sint in cea mai mare nesiguranta dar exista o solutie.Sper sa luati in consideratie propunerea noastra.Propunerea ar fi urmatoarea montarea a 2 sau mai multor denivelari artificiale pe strada noastra.Multumimi pentru rabdare si astept solutionarea cazului nostru.Cu respect
Raspuns:Stimate domn, Solicitarea d-voastra a fost inaintata la Comisia de Circulatie din cadrul Primariei Tg-Mures cu solicitarea de a analiza propunerea d-voastra.Totodata va informam ca Politia Rutiera sustine orice propunere care are drept scop cresterea sigurantei rutiere. Cu stima Seful Serviciului.


Data:09 Iunie 2008 10:18
Sugestie:Vineri,6 iunie 2008 in jurul orei 12 ma aflam cu autoturismul proprietate personala cj74 vas pe raza comunei Balauseri ,in drum spre Sovata si am fost oprita pt.ca am rulat cu viteza de 78km/h in loc.Balauseri.Am cerut sa mi se arate dovada acestui fapt,deoarece nu am obiceiul sa incalc limita de viteza in localitati si nu numai...am platit amenda pe loc pt. ca asa mi se pare de bun simt sa nu intri in polemica cu organele de politie care nu fac decat sa ne apere pe noi,dar mi s-a parut ciudat ca in fata mea erau 2 tiruri care mergeau cu mult mai mare viteza si nu au fost oprite...si un alt aspect foarte important:eu nu am vazut nici un indicator care sa sesiseze ca urmeaza loc.Balauseri!!! si am senzatia ca ace.la e un loc strategic in care sta politia ...Va rog mult sa cercetati acest fapt.Va multumesc mult.Laura Corpodean
Raspuns:Stimata doamna.Circulatia pe drumurile publice este reglementata de OUG 195/2002,republicata si HG 1391/2006 privind Regulamentul de aplicare a ordonantei. Aceste prevederi legale NU dau dreptul conducatorilor auto sa controleze agentul de circulatie, ci dimpotriva aveti obligatia de a va supune controlului. Cand va aflati in trafic calitatea d-voastra NU este de organ de control ci de conducator auto si ca atare NU puteti exercita actulde control.Controlul asupra agentilor de circulatie se face doar de catre ofiterii care le coordoneaza activitatea si nici intr-un caz de conducatorii auto. Pentru a va inlatura orice suspiciune,va recomandam sa studiati noua legislatie rutiera si pentru orice nelamurire va stam la dispozitie pentru ca toti participantii la trafic trebuie sa fie informati CORECT cu privire la drepturile si obligatiile pe care le au.Totodata va aducem la cunostinta ca exista situatii in care conducatorii auto nu sunt sanctionati pe loc, urmand ca masura sa-i fie comunicata la domiciliu. Referitor la locurile strategice la care face vorbire, va informam ca pozitionarea aparatelor radar se face in zonele cu risc sporit de accidente rutiere care se stabilesc de catre politia rutiera si nici intr-un caz de participantii la trafic. Cu stima seful serviciului, comisar de politie Archiudean Lucian.


Data:02 Iulie 2008 14:16
Sugestie:Buna ziua! Ma numesc Serban C. si Locuiesc in Sg.de Mures. Exista o problema foarte grava la intersectia strazilor Principala cu Scolii si Tofalau unde exista pe str.Principala o trecere de pietoni pe care nu o respecta mai nici un conducator auto,va spun sincer stau pe marginea treceri de pietoni si nu opresc conducatorii auto, se circula si cu viteze foarte mari. Locuiesc in apropiere si de foarte multe ori aud frane puternice. Sau chiar daca se opreste o masina s-a intamplat ca alta din spate sa o loveasca. Sunt multe accidente in acea zona si este un real pericol atat ca pieton cat si ca conducator auto (sa fi lovit din spate). Va propun sa luati masuri pentru o mai buna semnalizare a trecerii de pietoni, precum si montarea pe carosabil a unor denivelari la o distanta de 25m de trecerea de pietoni. Va multumesc!
Raspuns:Stimate domn, la sesizarea dvs. din data de 02.07.2008 va facem cunoscut faptul ca trecerea pentru pietoni la care faceti referire este cuprinsa in programul de reabilitare a DN 15 Tg-Mures-Reghin. Sesizarea dvs. a fost adusa la cunostinta administratorului drumului,Sectia Drumuri-Nationale Tg-Mures, in vederea studierii posbilitatilor de imbunatatire a semnalizarii trecerii pentru pietoni sus mentionate. De asemenea va facem cunoscut faptul ca in cursul anilor 2007 si 2008 nu au avut loc accidente rutiere cu victime pe aceasta trecere pentru pietoni. Seful Serviciului Politiei Rutiere, comisar de politie,Lucian Archiudean.


Data:03 Septembrie 2008 19:51
Sugestie:Extras din NOUL "Cod Rutier" publicat Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul și tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliției rutiere care îl are în evidență, pentru verificarea cunoașterii regulilor de circulație, după cum urmează: a) când permisul de conducere i-a fost reținut pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale; Intrebare:Daca nu s-a produs un accident de circulatie,mai este examenul obligatoriu? Multumesc ! Cu stima Sorin Apostu
Raspuns:Stimate domn.Dupa cum reiese din textul de lege invocat de d-voastra, sustinerea testului la regulile de circulatie este obligatorie cand ati incalcat o regula de circulatie privind depasirea, prioritatea sau culoarea rosie a semaforului daca s-a produs un accident cu avarii.In situatia in care vi s-a retinut permisul de conducere pentru consum de alcool este nevoie sa sustineti testul chiar daca nu s-a produs un accident. Testul se sustine in perioada de suspendare, iar daca nu v-ati prezentat la test sau nu l-ati promovat, perioada de suspendare se majoreaza cu 30 zile, dupa care vi se restituie permisul de conducere, fara testare. Cu stima, comisar de politie Archiudean Lucian.


Data:04 Septembrie 2008 20:48
Sugestie:Domnilor Care este adresa la care trebuie sa trimit confirmarea de plata a unei amenzi de circulatie? In data de 27.08.200,am fost amendat de catre IPJ Mures, SPRutiere. VA MULTUMESC!
Raspuns:Stimate domn. Pentru a evita deplasarea d-voastra pana la sediul Politiei Rutiere situat pe str.M.Kogalniceanu nr.14 din Tg.Mures, aveti posibilitatea de a transmite dovada de plata a amenzii la numarul de fax 0265/202370, cu recomandarea de a transmite si procesul verbal. Rog sa manifestati multa atentie, intrucat chiar daca este vorba de o amenda la regimul circulatiei, este posibil ca sanctiunea sa fi fost aplicata de politisti din cadrul structurilor de ordine publica, care au competenta de sanctionare, situatie in care dovada de plata a amenzii trebuie predata la sediul politiei de pe str.B.Tamas. Cu stima, comisar de politie Lucian Archiudean.


Data:09 Septembrie 2008 22:36
Sugestie: buna ziua dn comisar asi vrea sa va intreb un lucru . azi 09.09.2008 dimineata la or 8.40 mergeam din singeorgiu de mures catre tg mures la servici, la iesirea din singeorgiu de mures era in fata mea un autoturism bmw 318 grii cu nr de inmatriculare de italia circulund pe banda 2 cu o viteza de aprox 30...40 km find drumul cu 2 benzi pe un singur sens de circulati am vrut sa il depasesc pe banda din dreapta cind a sesizat conducatorul autoturismului ca vreau sa il depasesc pe partea dreapta sa retras si el pe dreapta si cedind sal il depasesc dupa accea mamm angajat pe banda 2 ca sail pot depasii dinsu bine zis copilul ca era un pustan de max 19 ani .... sa pus iarasi in fata mea si a pus o frina brusca avea chef de joaca copilul .. asta toata manevrele sau decurs pina la piata de zii din 7 noembrie la intrare in 7 noembrie mam saturat de joaca copilului care avea fite in cap si mam oprit pe banda din dreapta sal las sa indeparteze de mine intr timpi sa oprit si el dupa ce am pornit a pornit si el in spatele meu sa facut o cooana de masini de aprox 2 km din cauza la un copil de bani gata asa cred eu ca era . eu ma grabeam la servici la ora 8 trebuia sa fiu la servici dupa piata de zii am incercat sa il depasesc si mam si el sa tras putin pe dreapta find semnalizat de a oprii si lam depasit intre timpi a aparut masina poitiei cu domnul rat andrei si un agent . din fata si mau oprit am dat actele si iam spus ca ce miai facut copilul din iesirea din sing de muresi pina aici si sa il ia pe copilul la raspundere . am primit un raspuns asa rapit ca pe el nu la vazut ce a facut in trafic . si nu ma pot lua de el . ca nu a gresit . si asa am ramas eu fara permis de conducere pe timpi de o luna cu o dovada de 15 zile ,, sint sofer de 14 ani de zile nu am avut amenda , nu mia fost retinut permisul niciodata . si pentru un copil de asta aiurea acuma sufar , daca ari fii numai eu ari fii ceva ,,, dar am familie cu un copil de un ani , si stau si in chirie . nu am vrut sa ma scap de santiunea ce mi se prevede de lege .. dar atit vroiam sa fii luat la raspundere si celalat sofer sau nici nu stiu cum sa numesc acel baiat sau cine era .... si inca ceva in proces mia fost trecut ca am depasit un autoturism dacia ,,,,,,, nu bmw ... nu era chiari asa ,,, eu bmw am depasit nu dacia . dacia era in fata la bmw ul pe care am depasit . find nr de italia nu a putut retine numarul de inm .. sau poate petru ai /??? ca era de italia numarul sau era vreau baietasi la care taticul era cineva ? eu am toate categoriile pe permis eu pentru asta am invata si am avut grija sa nu incalc legea dar altul ma arajat calumea .. acuma asta este daca ma da afara de la servici ii multumesc f frmumos pt domnul RAT ANDREI. cu toata stima ... va multumesc ....
Raspuns:Situatia prezentata de d-voastra este destul de frecvent intalnita pe soselele din Romania si se datoreaza in mare parte vidului legislativ. Chiar daca sunteti pusi in fata unor astfel de situatii, legislatia rutiera nu va da dreptul sa incalcati anumite reguli de circulatie.Din cele expuse de d-voastra, tanarul respectiv risca o simpla amenda contraventionala, pe cand regula de circulatie incalcata de d-voastra a atras si susmendarea permisului de conducere. Intrucat in aplicarea unei sanctiuni contraventionale la regimul circulatiei, politistul rutier trebuie sa se limiteze strict la regula incalcata de catre conducatorul auto, d-voastra aveti posibilitatea legala de a contesta procesul verbal in termen de 15 zile de la luarea la cunostinta, la Judecatoria Tg.Mures, unde la individualizarea pedepsei se va tine cont de intregul complex de imprejurari. Dupa depunerea contestatie, vi se elibereaza un certificat de grefa cu care trebuie sa va prezentati la politia rutiera unde vi se va restituii permisul de conducere, iar in functie de sentinta data de instanta de judecata, se va proceda sau nu la retinerea acestuia. Cu stima comisar de politie Lucian Archiudean.


Data:24 Septembrie 2008 09:02
Sugestie:Buna ziua. Sunt un sofer prins in traficul infernal de zi cu zi din frumosul nostru oras, Tg Mures prin natura serviciului pe care il am. Nu discutam raportul intre numarul urias de masini si infrastructura rutiera a orasului, pt ca nu are sens, dar, as dorii sa va atrag atentia asupra unor aspecte, care , sanctionate si eliminate, ar mai descongestiona traficul, la limite acceptabile. Astfel o prima problema ar fi stationarea diverselor autovehicole in preajma, si chiar sub, indicatorul care interzice acest lucru din fata cladirii in care se afla redactiile unor ziare de pe Gh Doja, linga Finante. Ce este mai grav, este faptul ca o masina a Politiei Comunitare, care mai nou din cite am inteles are atributii si pe partea rutiera sta parcata zi de zi acolo. NU se pune problema ca ar fi in misiune, sa fim seriosi, va rog, nu ma luati cu aliniate din lege. Colegii dvs. de la circulatie trec zilnic de nenumarate ori pe linga aceste masini, si nu le sanctioneaza. OK, suneti colegi, atunci atrageti-le atentia sa dea exemplu pozitiv, si nu invers. Tot referitor la stationari neregulamentare, in Pta Trandafirilor, sensul de mers inspre Mures Mall, pe portiunea cuprinsa intre iesirea de pe Str Bartok Bella si CJ, exista zilnic n+1 masini stationate pe banda 1. Ieri (23.09.8) 2 echipaje ale politiei rutiere si politiei comunitare, urmareau masinile care nu acorda prioritate pietonilor angajati in traversarea trecerii de pietoni de la Monumentul Ostasului necunoscut, ( in paranteza-care ar trebuii si aceasta facuta cu semafor temporizat), iar la 30 de m in fata dinsilor erau 3 masinii stationate pe banda1. Nu aveau in sarcina de servici la acea ora decit trecerea de pietoni?? Inteleg ca nu aveti cum sa urmariti tot ce fac colegii/subalternii dvs. in timpul serviului, dar pentru asta, sunt dispus sa va pun la dispozitie materiale video cu astfel de situatii, si sunt sigur ca multi din participantii la trafic ar face-o daca se va tine cont de ele. Mai mult de atit, macar pentru o "baza de date" de contravenienti, putem sa va trimitem inregistrari si din trafic, cu teribilisti, genul pustiului cu BMW d eitalia la care facea referire un alt cetatean in mesaje, sau mai ales " prietenii traficului", taximetristii. Stim ca nu veti putea doar institutia dvs, sa civilizeze traficul, oricite campanii s-ar face, trebuie sa contribuim si noi soferii, dar sa fim bagati in seama. Va multumesc, si va urez succes.
Raspuns:Stimate domn. Situatia mentionata de d-voastra este destul de frecvent intalnita in traficul rutier din municipiul Tg-Mures, si se datoreaza atat lipsei locurilor de parcare cat si nerespectarii regulilor de circulatie de catre conducatorii auto. Conform legislatiei rutiere actuale, indrumarea,supravegherea si controlul circulatiei se face doar de catre Politia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. Politia Comunitara desfasoara activitati in zona drumului public(trotuare,spatii verzi,etc)in baza unui H.C.L., insa asa cum am precizat mai sus legislatia rutiera se aplica doar de catre politia rutiera. Dupa cum puteti constata,la ora actuala,zona strazii Ghe.Doja,la care faceti referire,a fost resistematizata,astfel ca banda I a fost redata circulatiei autovehiculelor.Consideram ca reprezentantii autoritatilor trebuie sa fie primii care respecta regulile de circulatie si tocmai in acest sens s-a luat legatura cu Politia Comunitara pentru a ne comunica cine a oprit autoturismul politiei comunitare in zona de actiune a indicatorului "Oprirea interzisa" pentru a se putea lua masurile prevazute de art.142 alin.1,lit.a din HG.1391/2006. Intr-adevar opririle si stationarile neregulamentare creeaza un disconfort in trafic,insa acestea nu sunt cauze generatoare de accidente rutiere grave. Intrucat in ultima saptamana,pe raza municipiului Tg-Mures,s-au produs 2 accidente rutiere pe fondul neacordarii de prioritate la pietoni,in care o persoana a decedat iar alte 2 au fost grav ranite, politia rutiera a actionat in zona trecerilor de pietoni,si vom continua sa actionam pe cauze generatoare,deoarece rolul principal al politiei rutiere este reducerea victimizarii. Precizam faptul ca suntem deschisi la orice fel de colaborare,daca este in beneficiul cetatenilor si cu respectarea stricta a prevederilor legale. Cu stima, comisar de politie,Archiudean Lucian.


Data:02 Octombrie 2008 07:57
Sugestie:Buna ziua .Locuiesc pe str.Banat , merg cu fiul meu in fiecare dimineata la gradinita , trebuie sa traversam str. Pandurilor , in locul unde este amplasat provizoriu sensul giratoriu.Problema este ca trecerea de pietoni cel vechi nu e valabil si cel nou este indicat foarte rau ...cind trec pe cel nou sau clacsoneaza masinile sau pur si simplu nu se opresc.acel loc este un pericol foarte mare ...daca verificati intre indicatoarele cele noi sunt 20 de centimetri deci pietoni trebe sa traverseze strada pe o latime de 20 centrimetri ...binenteles sunt parcate si masini...rog sa rezolvati cumva acel trecere de pieton ca foarte multi copii circula acolo.
Raspuns:La sesizarea dumneavoastra privind trecerea pentru pietoni amenajata recent pe b-dul Pandurilor din municipiul Tg-Mures, va comunicam faptul ca a fost sesizat administratorul drumului public-Primaria mun.Tg-Mures- despre neajunsurile constatate in ceea ce priveste semnalizarea cu indicatoare si marcaje rutiere a acestei treceri pentru pietoni. O comisie mixta constituita din reprezentantii Primariei Tg-Mures-Administratia drumului Public- si reprezentanti ai Politiei Rutiere Mures s-a deplasat la fata locului, fiind dispuse masurile necesare pentru semnalizarea corespunzatoare a trecerii pentru pietoni sus mentionate. amenajarea rutiera existenta are caracter temporar pana la definitivarea lucrarilor desfasurate in zona si resistematizarea strazii Transilvania.Cu stima, Seful Serviciului, Archiudean Lucian.


Data:21 Octombrie 2008 13:08
Sugestie:Buna ziua. Sunt nemultumit de felul in care a fost amenajat intersectia Str. Mestecanisului cu Str. Budiului, dupa cum se stie drumul cu prioritate este Str. Mestecanisului continuare cu Str. Budiului in directia autogarii, dar de nenumarate ori am dat de soferi care ajungand in intersectie mai ales cei venind dinspre gara (frigo) "uita" sa cedeze trecerea din motive doar de ei stiute. Aflandu-ma pe drumul cu prioritate nu odata era sa fiu lovit de o alta masina. Sugerez ca in aceasta intersectie sa se faca un SENS GIRATORIU, este mult mai practic si totodata mai sigur. Ar mai fi o sugestie: ridicati bordurile de pe Gh. Doja ca doar strica masinile si fac gaura in asfalt si montati semafoare temporizate pentru pietoni care sa isi poata exprima dorinta de a trece strada si de ce nu 2-3 camere/radare. Multumesc.
Raspuns:Stimate domn, referitor la sesizarea dumneavoastra cu privire la amenajarea intersectiei strada Budiului-strada Mestecanisului din Tg-Mures, va facem cunoscut faptul ca Serviciul Politiei Rutiere Mures a sesizat administratorul drumului public-Primaria mun. Tg-Mures- despre oportunitatea amenajarii unei intersectii in sens giratoriu in locatia sus mentionata. Propunerea a fost aprobata in Comisia de Circulatie din luna septembrie 2008, in momentul de fata fiind incepute lucrarile de amenajare a sensului giratoriu si de semnalizare rutiera corespunzatoare a acestei intersectii. Cu stima, Seful Serviciului, Lucian Archiudean.


Data:03 Noiembrie 2008 07:55
Sugestie:in data de 12.10.2008 am fost oprit de o echipa de politie spunind ca am fost depistat de aparat radar in com Balauseni. Cind am cerut explicatii unde si cind mi sa spus ca nu este treaba mea. Mi sa intocmit procesul verbal sugerindumi ca se poate aranja si altfel. Nu am fost de acord si m/am intors in localitatea Balauseni. Acola am si facut poze, un autoturism dacia fara semnal distincte statea la iesirea din sat (in ultimii 200-300 metrii nici nu sint case numai Biserica Iehovista) cu aparatul de radar stind la panda. Binenteles am refuzat semnarea procesului verbal, pe care il primisc azi pe posta. Este admis asa ceva? Pinda, vinatul fara semnalizari distincte, si sugerarea ca se poate aranja si alfel? Cu stima. Daca fac plingere la tribunal oare am sanse, unde este reforma si combaterea coruptiei?
Raspuns:Stimate domn, referitor la sesizarea dumneavoastra cu privire la faptul ca la data de 12.10.2008 ati fost sanctionat pe raza comunei Balauseri,jud.Mures,pentru incalcarea regimului de viteza, va facem cunoscut faptul ca aparatele radar actioneaza dupa un grafic bine stabilit,in functie de situatia operativa de pe raza de competenta. De asemenea conform prevederilor legale, aparatele radar pot fi instalate si pe autovehicule de serviciu care nu poarta insemnele politiei rutiere. In situatia in care considerati ca aspectele consemnate in procesul-verbal de contraventie care v-a fost intocmit nu sunt conforme cu realitatea, in termen de 15 zile aveti posibilitatea de a depune plangere impotriva acestuia la Judecatoria Tg-Mures.Cu stima, Seful Serviciului, comisar de politie, Archiudean Lucian.


Data:05 Noiembrie 2008 12:02
Sugestie:buna ziua,ma numesc salistean ovidiu,in data de o4 11 2008 am fost oprit de catre un agent de la politia rutiera targu mures in zona piata trandafirilor pentru ca nu as fi cedat prioritate la trecerea de pietoni unui cetatean cu copilul,a vorbit deosebit de urit cu mine ajungand chiar sa strige la mine pe strada deoarece eu lam rugat sa opreasca acel pieton care eu zic ca nu exista efectiv nu era nimeni acolo.mi-a suspendat permisul 30 de zile.intrebarea mea este acum eu ce fac pentru ca imi castig traiul datorita permisului si nici nu am posibilitati de a taragana lucrurile prin tribunale.as vrea sa mai precizez ca masina politiei nici nu era dotata cu camera de filmare si va spun inca o data ca nu a oprit pe nimeni pentru o declaratie sau o semnatura de martor.rugamintea mea este sa imi dati un raspuns moral si etic nu dupa cum suna legea pentru ca stim cu toti ca exista si scapari legislative din acest punct de vedere.va multumesc anticipat,cu stima si consideratie SALISTEAN OVIDIU.
Raspuns:Stimate domn, referitor la sesizarea dumneavoastra cu privire la faptul ca la data de 04.11.2008 ati fost sanctionat in zona P-ta Trandafirilor din mun.Tg-Mures pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor,va facem cunoscut faptul ca acest gen de abatere poate fi constatata prin perceptia agentului constatator, nefiind necesara constatarea cu un mijloc tehnic omologat(camera video). Intelegem situatia dumneavoastra, dar in cazul in care considerati ca aspectele consemnate in procesul-verbal de contraventie care v-a fost intocmit nu sunt conforme cu realitatea, singura posibilitate este contestarea acestuia in instanta in termen de 15 zile din momentul in care intrati in posesia lui, pe timpul judecarii contestatiei urmand sa va fie restituit permisul de conducere in baza unui certificat de grefa. Cu stima, seful serviciului, comisar de politie, Archiudean Lucian.


Data:17 Noiembrie 2008 08:45
Sugestie:PE DATA DE 10 SEPTEMBRIE IN LOCALITATEA CLUJEANA FLORESTI AM TRECUT PRIN FATA APARATULUI RADAR FIX CU VITEZA DE APROX.70-75KMH,DAR DE ATUNCI INCA NU AM PRIMIT NICI O SCRISOARE.MENTIONEZ CA AM FOST CU MASINA RENT A CAR.A DOUA INTREBARE AR FII,CA AM AUZIT LA POSTURILE RADIO CA S-A INSTALAT RADARE FIXE PE STR CALARASILOR SI PANDURILOR,ESTE ADEVARAT?CA EU AM CAUTAT DAR NU AM GASIT.DEFAT E UN LUCRU BUN DACA AR FI,DAR SA MAI MONTATI SI PE GH MARINESCU,STR LUNGA
Raspuns:Stimate domn, referitor la abaterea comisa de dvs. la data de 10.09.2008 pe raza localitatii Floresti judetul Cluj, va indrumam sa va adresati Inspectoratului Judetean De Politie al judetului Cluj-Serviciul Politiei Rutiere. De asemenea, va facem cunoscut faptul ca pe raza judetului Mures momentan nu sunt amplasate camere video de monitorizare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Inspectoratul de Politie al Judetului Mures se afla in stadiu avansat de colaborare cu o societate de profil in vederea amplasarii unor astfel de camere, care urmeaza sa fie puse in functiune in viitorul apropiat. cu stima seful serviciului, comisar de politie, Archiudean Lucian.


Data:03 Decembrie 2008 15:08
Sugestie:Buna Ziua, ma numesc Constantinescu Diana si as avea o reclamatie, in data de 21.11.08 am fost amendata pe str. Marasti in dreptul Gradinitei nr. 6 de doi agenti ai politiei rutiere, intrebarea mea este cum se poate sa fiu amendata ptr oprire neregulamentara cand in zona respectiva este un indicator de oprire interzisa cu exceptia orelor 07-8,30 si 15,30-17 ora la care am fost amendata este 8,02. Este corecta sanctiunea ?
Raspuns:Stimata doamna, La sesizarea dumneavoastra din data de 03.12.2008, va facem cunoscut faptul ca sanctiunea care v-a fost aplicata la data de 21.11.2008 pe strada Marasti din Tg-Mures este corecta,deoarece prin modul in care autoturismul dumneavostra a fost oprit a fost obturata fluenta traficului rutier,fiind necesara interventia agentilor de circulatie pentru dirijarea si decongestionarea traficului in zona respectiva. Cu stima, seful serviciului, comisar de politie,Lucian Archiudean.


Data:03 Decembrie 2008 16:39
Sugestie:De mai mult de trei săptămîni,în fața clădirii noastră,jumătate pe trotuar,este lăsat sau abandonat un autoturism OLTCIT cu număr de înmatriculare de MS 05 GFY.Cui trebuie să adresăm pentru ridicarea acestui autovehicol,avînd în vedere că ingreunează mult la curățirea trotuarului,mai ales că probabil vin și ninsoarele ???
Raspuns:Stimate domn, La sesizarea dumneavoastra din data de 03.12.2008,va indrumam ca pentru ridicarea autoturismului Oltcit cu numarul de inmatriculare MS-05-GFY,abandonat pe strada Memorandumului nr.14,sa va adresati administratorului drumului public-Primaria municipiului Tg-Mures,Serviciul de Coordonare al Transportului Public Rutier- institutie care are competenta in ceea ce priveste ridicarea autovehiculelor abandonate pe domeniul public. Cu stima, Seful Serviciului, comisar de politie,Lucian Archiudean.


Data:06 Decembrie 2008 15:05
Sugestie:Buna ziua, Va scriu in calitate de cetatean al acestui oras si conducator auto care se confrunta zi de zi cu problemele din trafic cauzate de aglomeratie si tupeul unor soferi din trafic care se cred ma presus de lege. Cea mai mare problema la ora actuala mi se pare lipsa fluentei traficului in oras.Stiu ca se iau masuri in acest sens.Unele sunt laudabile(vezi schimbarea sensurilor unor strazi) insa altele in loc sa fluentizeze blocheaza traficul.Ma refer aici la semaforul ptr pietoni din zona liceului de arta tg mures(str revolutiei). Este foarte util acel semafor cu conditia de a fi semafor cu buton si nu asa cum e acum.Nu e normal ca traficul sa fie blocat ziua si noaptea cand stim cu totii ca exista anumite ore in care e necesar semaforul si altele (de exemplu seara)cand nu e necesar. Din pacate azi am constatat ca se va face aceeasi greseala si la piata de zi din 7 noiembrie. Nu va suparati dar in orase mici gen medias sunt cel putin 7-8 semafoare ptr pietoni la buton. Noi care ne consideram municipiu respectabil de ce nu putem face acelasi lucru? Face cineva teste sa vada cat de prost sunt corelate cele 2 semafoare?Nu mi se pare corect sa se faca experiente pe timpul,banii si nervii nostri. De exemplu cand ai verde lasemaforul de la catedrala ai rosu la pietoni. Cine sta sa vada pietonii care trec zi de zi pe rosu punandu-ne pe soferi in situatii dificile? Daca soferul nu opreste atunci cand un pieton insolent efectiv ii sare in fata masinii pe o trecere de pietoni din oras e prezent imediat un agent ptr a-i lua permisul insa de pietonii indisciplinati cine se ocupa? In speranta ca veti citi aceste comentarii si veti solutiona problema prin montarea semafoarelor la buton (asa cum sunt in toate orasele civilizate din europa respectiv in multe orase din tara noastra-bucuresti,brasov,cluj,etc) Va multumesc anticipat
Raspuns:Stimata doamna, La sesizarea dumneavoastra din data de 06.12.2008,va facem cunoscut faptul ca pe raza municipiului Tg-Mures,la trecerile pentru pietoni unde fluxul pietonal este intens,s-a luat masura amplasarii de semafoare coordonate de la buton, pana in momentul de fata fiind functional semaforul de pe strada Cuza Voda(piata agroalimentara),iar in viitorul apropiat vor fi date in folosinta cele de pe b-dul 22 Decembrie 1989-piata agroalimentara-si b-dul 1 Decembrie 1918 intersectie cu strada Papiu Ilarian. Referitor la semaforizarea trecerii pentru pietoni de pe strada Revolutiei-Liceul de Arta-acest semafor este coordonat de la acelasi pupitru de comanda cu semaforul de la Catedrala Mare, timpii de semaforizare fiind stabiliti in functie de valorile de trafic,de catre specialisti din cadrul Primariei municipiului Tg-Mures,cu acordul Politiei Rutiere. Cu stima,Seful Serviciului,comisar de politie,Lucian Archiudean.


Data:11 Decembrie 2008 11:49
Sugestie:Buna ziua.Vreau sa va intreb daca aveti vreun plan de modernizare a intersectiei intr-e strada Libertatii si Cuza voda, pentru ca din punctul meu de vedere este foarte greu sa iesit din libertatii in Cuza voda spre stanga,datorita vizibilitatii extrem de reduse.Cel mai bine ar fii amplasarea unui sens giratoriu,datorita faptului ca intersectia este extrem de aglomerata.Si problema urmatoare reprezinta capacele de canal in Sg. de Mures,care sunt amplasate prea jos,si pericolul unui accident este foarte mare, mai ales intre Capalna- primarie. Astept raspunsul dumneavoastra. O zi buna
Raspuns:Stimate domn, La sesizarea dumneavoastra din data de 11.12.2008,va facem cunoscut faptul ca intersectia strada Libertatii-strada Cuza Voda din municipiul Tg-Mures este cuprinsa in planul de resistematizare intocmit la nivelul Primariei Tg-Mures. In aceasta intersectie va fi amenajat un sens giratoriu,dar dimensiunile actuale ale strazilor nu permit acest lucru.In consecinta,Primaria Municipiului negociaza achizitionarea unui teren de la un riverar pentru a fi asigurat spatiul necesar amenajarii intersectiei. Referitor la problema capacelor de canal de pe DN15 Sangeorgiu de Mures,aceasta a fost adusa la cunostinta administratorului drumului-Sectia Drumuri Nationale Tg-Mures urmand a fi remediata in cel mai scurt timp. Cu stima,seful serviciului,comisar de politie,Lucian Archiudean.


Data:15 Ianuarie 2009 11:20
Sugestie:Buna ziua. Am rugamintea sa imi transmiteti adresa la care trebuie sa trimit (prin posta) actele necesare pentru reducerea termenului de suspendare a permisului auto. Mentionez ca permisul mi-a fost suspendat in jud.Mures. Pe nici un formular de la Politie (proces verbal, dovada, cerere pt reducerea termenului), nu apare aceasta adresa.
Raspuns:Stimata doamna, Petru reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule trebuie sa prezentati la Serviciul Politiei Rutiere pe a carei raza teritoriala a fost savarsita fapta, urmatoarele documente:cerere prin care solicitati reducerea perioadei de suspendare, xerocopii dupa C.I., dovada, proces-verbal si chitanta de plata a amenzii.Totodata va mai comunicam ca pentru a putea beneficia de reducerea perioadei de suspendare,trebuie sa promovati examenul la regulile de circulatie si sa indepliniti conditiile prevazute de art.221 din HG.1391/2006. Adresa Serviciului Politiei Rutiere Mures- Tg-Mures, strada M.KOgalniceanu nr.14. Cu stima,seful serviciului, comisar de politie,Lucian Archiudean.


Data:18 Ianuarie 2009 15:26
Sugestie:este legala filmarea cu aparat de filmat aflat in dotarea posturilor de politie a autoturismelor si a soferilor care comit contravenii.filmarea poate fi folosita in instanta ca proba in favoarea politiei.mai este necesar martorul asistent daca refuza sa semneze sau sa primeasca o copie a procesului verbal.va multumesc cu stima.
Raspuns:Stimate domn, La sesizarea dumneavoastra din data de 18.01.2009, va facem cunscut faptul ca in temeiul art.121 alin.2 din Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002R, nerespectarea regimului de viteza stabilit conform legii se constata de catre politistii rutieri cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic.Cu mijloace tehnice omologate pot fi constatate contraventiile la regimul circulatiei rutiere, fara a fi necesara confirmarea de catre un martor asistent.Cu stima, Seful Serviciului, Comisar de politie, Lucian Archiudean.


Data:22 Ianuarie 2009 20:30
Sugestie:Buna ziua, as vrea sa fac o sugestie referotoare la circulatie pe str. Gh. Doja la intersectia cu str. Budiului. Propun sa se monteze un sens giratoriu pentru a fluidiza traficul in aceasta zona. Ideea mi-a venit cand am vazut nu odata ca masini ale salvarii dar si ale politiei aflate in misiune raman impotmolite din cauza masinilor oprite la semafor neavand unde sa traga pentru a face un culoar, mai ales in directia Centru. De asemenea si autobuzele sunt blocate la 50m inaintea statie de autobuz (Trecatorul) asteptand sa treaca masinile opite la semafor ceea ce poate dura cateva minute bune. Si de ce nu ar fi indicat tot un sens giratoriu si la intersectia str. Gh. Doja cu drumul care duce spre Gara CFR. Multumesc.
Raspuns:Stimate Domn, La sesizarea dumneavoastra din data de 22.01.2009, va facem cunoscut faptul ca intersectia str. Ghe.Doja-str.Budiului se afla in proiect de resistematizare, urmand ca in aceasta intersectie sa fie amenajat un sens giratoriu care sa asigure o buna fluenta a traficului si sa deserveasca centrul comercial care urmeaza a fi construit in zona. Subiectul a fost discutat pe ordinea de zi a Comisiei de Circulatie din cadrul Primariei mun. Tg-Mures,urmand a fi aprobata solutia cea mai eficienta. Referitor la intersectia str.Ghe.Doja-str.Garii nu este posibila amenajarea unui sens giratoriu, STAS-urile in vigoare, impunand o distanta minima de 500m intre doua giratii. Cu stima, Seful Serviciului,comisar de politie, Lucian Archiudean.


Data:25 Ianuarie 2009 06:28
Sugestie:Pe strada Enescu(Tg Mures) pe partea stanga a sensului de mers,cam in dreptul intrarii in biblioteca,este parcat un autoturism marca BMW culoare negru de mai mult de 50 zile,FARA PLACUTE de numere de inmatriculare.Nu ca m-ar deranja in circulatie dar mi se pare absurd faptul ca avand si asa criza locurilor de parcare in orasul nostru,cineva sa ocupe inutil locul,si a utoritatile competente nu fac nimic.Daca eu opresc-deci nu stationez-caini de la Tracia trade deja imi pun amenda pe parbriz,sau politisti comunitari ma ia la raspundere.
Raspuns:Stimate domn, La sesizarea dumneavoastra din data de 25.01.2009, va facem cunoscut faptul ca in urma verificarilor efectuate a fost identificat proprietarul autoturismului marca BMW parcat pe strada Enescu din mun.Tg-Mures. Acesta nu a mai circulat cu autoturismul sus mentionat deoarece placutele cu numerele de circulatie provizorie si autorizatia de circulatie provizorie si-au pierdut valabilitatea. Autoturismul BMW este in atentia Politiei Comunitare Tg-Mures in cazul in care nu va fi ridicat din parcarea sus mentionata,va si asimilat regimului autovehiculelor abandonate pe domeniul public. Cu stima, Seful Serviciului,comisar de politie,Lucian Archiudean.


Data:28 Ianuarie 2009 20:13
Sugestie:Locuiesc in Tg.Mures P-ta Trandafirilor colt cu Str.Artei. Doresc sa va suoun atentiei poluarea fonica produsa de participantii la trafic din aceasta zona (in special prin nerespectarea indicatoarelor de trafic), drept care va solicit instalarea de indicatoare "claxonatul interzis" in centrul orasului si totodata supravegherea respectarii acestui aspect. Va multumesc.
Raspuns:Stimate domn, La sesizarea dumneavoastra din data de 28.01.2009,va facem cunoscut faptul ca in centrul municipiului Tg-Mures claxonatul este interzis, existand si o Hotarire de Consiliu Local in acest sens. In conformitate cu prevederile art.112 din Regulamentul de aplicare al OUG.195/2002R, conducatorii de vehicule semnalizeaza cu mijloace de avertizare sonora pentru evitarea unui pericol imediat. Zona mentionata de dumneavoastra urmeaza a fi monitorizata,luandu-se masuri impotriva conducatorilor auto care nu respecta prevederile art.113 alin 2 din Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002R,fapta sanctionata de art.100 alin.1 pct.2 din OUG 195/2002R cu 4-5 puncte amenda. Cu stima, Seful Serviciului,comisar de politie, Lucian Archiudean.


Data:30 Ianuarie 2009 13:14
Sugestie:Buna ziua, Ma numesc Ionel Stoica si am si eu o problema si sper ca dumneavoastra sa ma puteti lamuri. Mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 60 de zile incepand cu data 23 decembrie 2008 si dupa calculele mele pot sa-l ridic in data de 21 februarie 2009. Problema mea este urmatoare: data de 21 este sambata si eu in data de 22 o sa plec din judet pentru citeva saptamini. Cum pot sa intru in posesia permisului fara sa fiu sanctionat? sau pot sa-l ridic in data de 20? Va multumesc!
Raspuns:Stimate domn, La sesizarea dumneavoastra din data de 30.01.2009, va facem cunoscut faptul ca in urma verificarilor efectuate in baza de date informatizata a Politiei Rutiere, s-a constatat faptul ca perioada de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice va expira la data de 20.02.2009. In consecinta la data de 20.02.2009 intre orele 08.00-12.00 va puteti prezenta la sediul Serviciului Politiei Rutiere Mures pentru a va ridica permisul de conducere. Cu stima, Seful Serviciului, comisar de politie, Lucian Archiudean.


Data:10 Februarie 2009 13:12
Sugestie:Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 60 de zile incepand cu data de 23.12.2008. Ziua 60 este data de 20.02.2009 adica vineri. Se poate elibera permisul in data de 20 sau trebuie sa astept pana luni 23.02.3009? In cazul in care se elibereaza doar luni as putea sa conduc sambata si duminica 21 si 22.02?
Raspuns:Stimată doamnă, La sesizarea dumneavoastră din data de 10.02.2009, vă facem cunoscut faptul că pentru regula de circulație încălcată, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce este pană în data de 20.02.2009. ca urmare, începând cu data de 21.02.2009 aveți dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, însă permisul de conducere îl puteți ridica de la Serviciul Poliției Rutiere Mureș doar în zilele următoare. În situația în care sunteți depistată în trafic conducând un autovehicul fără a avea asupra dumneavoastră documentele prevăzute de art. 35 alin.2 din OUG 195/2002 Rep., puteți fi sancționată contravențional cu 6-8 puncte amendă. Cu stimă, Seful Serviciului, Comisar de Poliție, Lucian Archiudean.


Data:20 Februarie 2009 07:34
Sugestie:Nerespectarea Regulilor de circulatie, treceam pe trecerea de pietoni, din strada care intra la Azomures in data de 27. ianuarie 2009,si din strada Ghe Doja, o soferita doamna,a facut viraj la stinga, venea din spre Cristesti, imi pare rau ca nu i-am luat numerul de circulatie, dar imi pare rau ca nu aveti, camere de luat vedei la trecerile de pietoni. Sa trec la subiect, eu m-am asigurat ca nu vine nimic, am intrat pe trecere din partea in care a fost capatul de linie la autobuze, un barbat, a travesat din partea unde se intra la Azomures pe linga piriu,doamna cu masina venea din spre Cristesti, a facut viraj la stinga, dar poate a obsevat ca mergeam incet, si eu si barbatul eram aproape de centrul drumului, daca se incadra corect, ma lovea pe mine, barbatul fiind mai tinar a facut un salt si a scapat. L-am intrebat, doamne ore cine ia dat acestei doame carnetul de sofere,nu stiu cite geseli a facut,ori e oarba? barbatul ma aprobat. Asta a fost tot, nu am cuvinte sa spun despre felul in care un incostient iti poate lua viata! va spun sincera ca m-am gindit mult,si acuma ma gindesc, nu cumva a fost intetionat facuta aceest lucru,domuul nu a reactionat cum af fi trebuit,ar fi trebuit sa-i ia numarul de masina. Eu era sub influenta unui accidet mortal ai mamei mele,lucru care ma framinta, sa nu stii cum ti-a murit mama! Macar asa pentru impacarea sufleteasca, era la nici o saptamina de la inmormintareau ei,nu am rtecationat cum trebuia eu, dar domul aceela?cred ca raspunderea civica lasa de dorit la noi! Imi pare nespus de rau,dar in momentul ala,daca eu as fi avut acel drept,ii anulam carnetul pe vecie. Va multumesc. 9o buirja, nu a frinat deloc,eu mergeam mai incet avind problema de sanatate,domna a intrat pe milocul drumul mai mult pe contrasens, domul fiind mai tinar a fugit din fata ei, daca venea bine, pe mine poate ma lovea, daca nu fugeam destul de repede,l-am intrbat pe acel domn,oare cine ia dat carnetul mde sofer, daca nu fugeati va lovea, acea doamna nu a frinat deloc,daca nu as fi fost suparat, din acceleas motive,as fi reactionat imediat, ii luam numarul de circulatie, am incremenit, m-am gindit ca af putea fi o lectie pentru mine, un fel de intimidare,ca sa vad cit de usor se poate intimpla sa fii lovit, sau char mort, in citeva secude!
Raspuns: Stimată doamnă, La sesizarea dumneavoastră din data de 20.02.2009, vă facem cunoscut faptul că polițistul rutier poate constata abaterile la regimul circulației rutiere personal sau printr-un mijloc tehnic omologat. De asemenea , vă facem cunoscut faptul că neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversare prin loc semnalizat cu indicator și marcaj este cauză frecvent generatoare de evenimente rutiere în mediul urban. În consecință, acest gen de abatere este monitorizată cu ajutorul aparaturii de filmare din dotarea autospecialelor de serviciu. În perioada următoare se va avea în vedere, cu ocazia activităților de supraveghere și control al traficului rutier, trecerile pentru pietoni situate pe strada Gheorghe Doja, inclusiv zona Azomureș. Cu stimă, Seful Serviciului, Comisar de Poliție, Lucian Archiudean.


Data:21 Februarie 2009 09:01
Sugestie:in data de 20 02 2009 am fost oprit de un agent al politiei rutiere deoarece am incalcat scuarul din intersectia strazilor decebal cu tisei . I`am explicat agentului de politie faptul ca cunosc pra putin zona, marcajul este f slab vizibil , drumul nefiind curatat. agentul de circulatie n`am mai spus nimci, intrebandu`ma apoi de foliile aplicate pe geamurile laterale spate, nu si pe luneta, fiind amendat cu 10 puncte de amenda ...pentru `` aplicarea unor folii neomologate RAR care reduc vizibilitatea``..nu sti ucu ce reduc soferului vizibilitatea., neavand folie aplicata si pe luneta spate...mentionez ca am mai fost oprit de nenumarate ori de politia rutiera pentru control, dar n`am fost sanctionat pentru folii..am incercat sa remediez problema..dar nici o sansa...vi se pare corect acest lucru?
Raspuns: Stimate domn, La sesizarea dumneavoastră din data de 21.02.2009, vă facem cunoscut faptul că sancțiunea care v-a fost aplicată la data de 20.02.2009 este corectă și bine întemeiată, fapta fiind prevăzută de art. 148 alin.1 pct. 11 din Regulamentul de aplicare al OUG 195/2008 Rep. și sancționată de art. 102 alin. 1 pct. 36 din OUG 195/2002 cu 9-20 puncte amendă și reținerea certificatului de înmatriculare. Cu stimă, Seful Serviciului, Comisar de Poliție, Lucian Archiudean.


Data:26 Februarie 2009 09:26
Sugestie:Buna ziua, Doresc pe aceasta cale sa va sesizez un aspect referitor la cele 4 treceri de pietoni de pe raza comunei Cristesti E60, mai exact proasta iluminare a acestora. In conditiile traficului intens din aceasta zona, pietonii de cele mai multe ori traverseaza in fuga, iar fiind practic neiluminata trecerea pot fi cu greu observati. S-a suplimentat anul trecut indicatorul de avertizare cu lampi intermitente, dar nu rezolva problema. Multumesc
Raspuns:Stimate domn, La sesizarea dumneavoastră din data de 26.02.2009, vă facem cunoscut faptul că de iluminarea drumului public este responsabil administratorul drumului public, în cazul de față Primăria comunei Cristești, Poliția Rutieră urmărind semnalizarea corespunzătoare a trecerilor pentru pietoni prin indicatoare și marcaje având această semnificație sau prin mijloace auxiliare – lămpi cu lumină galbenă intermitentă. Cu stimă, Seful Serviciului, Comisar de Poliție, Lucian Archiudean.


Data:12 Martie 2009 11:51
Sugestie:Am virat dreapta de pe strada Gheorghe Doja, si m-a oprit politistul de la rutiera. Erau si doi de la politia comunitara cu el. Nu s-a prezentat, nu mi-a spus de ce ma opreste, mi-a cerut talonul, permisul si buletinul, dupa care a plecat. Mi-a dat amenda 6 pentru ca nu am respectat semnificatia semnului virare la dreapta interzisa. Nu e nici o problema, am gresit, asta e. Am facut totusi un mic filmulet video(domeniu public), despre acest incident. Cand au vazut domnii politisti, ca filmam, s-au pus la dirijat traficul, nu mai permiteau nimanui sa intre pe strada. Bine ca pana atunci, era foarte bine. Domnu de la rutiera a oprit un taxi, dar si el s-a urcat in masina si a plecat, in momentul cand vedea ca filmam. Intrebarea mea este, daca am dreptul sa aflu cand s-a montat acest semn de circulatie( in conditiile in care chiar in momentul de fata, inca se monteaza aceste semne, la 3 ore dupa primirea amenzii), si daca cel cu taxiul a fost amendat? Intreb acest lucru, deoarece ma simt discriminat de catre politistii acestia, mie mi-au permis sa intru, si mi-au dat aceasta amenda, altii au scapat(am filmuletul), si nu inteleg de ce.
Raspuns:Stimate domn, La sesizarea dumneavoastră din data de 12.03.2009, vă facem cunoscut faptul că amplasarea indicatorului rutier având semnificația „interzis a vira la dreapta” la intersecția străzilor Gheorghe Doja cu Tudor Vladimirescu a fost aprobată de Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Tg-Mureș cu ocazia ședinței din data de 26.02.2009, având drept scop fluidizarea traficului rutier în zonă. Montarea fizică a indicatorului rutier a fost făcută de reprezentanții Primăriei Tg-Mureș – Administrația Drumului Public. În consecință, sancțiunea aplicată de agentul de poliție rutieră este corectă și bine întemeiată. Cu stimă, Seful Serviciului, Comisar de Poliție, Lucian Archiudean.


Data:12 Martie 2009 08:03
Sugestie:Buna. Daca se va pune in finctiune semaforul de pe str Lunga colt cu Papiu cei care coboara de pe Papiu NU vor observa semaforul pentru ca este amplasat la un loc de neobservatpentru acestea! Mai lipsesc citeva indicatoare de "acces interzis", de exemplu str Tudor V colt cu str secerii pe sensul spre Dacia (doar un exemplu). Teplorizarile pentru timpul de "dilema" (galben) la semafoare sunt prea scurte nu respecta minim 5 secunde, sunt doar de 3, insuficiente pentru golirea intersectiei inaintea schimbarii fluxului. Sunt doar citeva probleme.... o zi excelente si trafic usor!
Raspuns:Stimate domn, La sesizarea dumneavoastră din data de 12.03.2009, vă facem cunoscut faptul că odată cu punerea în funcțiune a semaforului electric situat la intersecția străzilor 1 Decembrie 1918 – Papiu Ilarian, pe strada Papiu Ilarian va fi amplasat indicatorul rutier având semnificația „semafoare”, care se va adresa conducătorilor auto încadrați pentru a efectua virajul dreapta pe b-dul 1 Decembrie 1918. de asemenea vă facem cunoscut faptul că timpii de semaforizare sunt stabiliți de specialiști din cadrul Primăriei Tg-Mureș, cu acordul Serviciului Poliției Rutiere, în funcție de valorile de trafic din fiecare intersecție. Cu stimă, Seful Serviciului, Comisar de Poliție, Lucian Archiudean.


Data:05 Martie 2009 21:22
Sugestie:Cand se va face un sens giratoriu sau daca nu macar o intersectie semaforizata la iesirea din tg. mures spre sighisoara la intersectia cu centura? De ce nu se monteaza semafoare inteligente pentru pietoni pe gh. doja in locul acelor borduri tampite? multumesc
Raspuns:Stimate domn, La sesizarea dumneavoastră din data de 05.03.2009, vă facem cunoscut faptul că intersecția străzilor 1 Decembrie 1918 – Calea Sighișoarei urmează a fi resistematizată odată cu începerea lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului Tg-Mureș, urmând a fi amenajat un sens giratoriu. De asemenea, vă facem cunoscut faptul că amplasarea „limitatoarelor de vitez㔠pe strada Gheorghe Doja, în zona trecerilor pentru pietoni, este singura soluție agreată de administratorul drumului public – Primăria Mun. Tg-Mureș, date fiind posibilitățile financiare actuale. Cu stimă, Seful Serviciului, Comisar de Poliție, Lucian Archiudean.


Data:22 Martie 2009 17:46
Sugestie:Domnu Comisar de Politie.Stau pe str Libertatti la nr111,ultimul bloc,cu vizibilitate spre str Barajului.Am ocazia sa vad zilnic,zi si noapte-daca ma uit,zeci de incalcari grave de circulatie,dar ceea ce este cel mai grav si periculos,"competitia"scooterelor,motocicletelor care se fac seara tarziu,noapte pe linia dreapta a strazii Barajului.Scooteristi,chiar si fara casca accelereaza la viteze foarte mari pt aceste vehicule,execut manevra de depasire chiar daca se aproprie alt vehicul din fata.Si motocicletele "tari" sunt din belsug,acestia fac si zgomot deranjant.Printr-o metoda matemamatica am calculat cateodata si viteza lor,distanta de 100 metri parcurgandu-se in 2-2.5 secunde!!! deci intre 180-200kmh.Intrebarea mea este,ca daca observ ca se petrec astfel de competitii,pot sa apelezi la 112,sa nunt politia,poate sa ajunga echipaj in timp foarte scurt sa mai potoleasca pe "kamikaze"As-i recomanda ,sa postati loganul civil cu radar la coltul Libertatii cu I.E.Radulescu,pe timp de noapte,sigur ati da raportul dimineata cu teanc gros de procese verbale.Cu stima
Raspuns:Stimate domn, La sesizarea dumneavoastră din data de 22.03.2009, vă facem cunoscut faptul că odată cu încălzirea vremii s-a constatat intensificarea traficului pe raza municipiului în ceea ce privește motocicliștii și scuteriștii ca și categorie de participanți la traficul rutier. În consecință, s-au intensificat și controalele în trafic privind această categorie de vehicule, fiind folosită inclusiv aparatura de monitorizare a traficului din dotarea autospecializatelor Logan. De asemenea, vă facem cunoscut faptul că orice încălcare a legislației care reglementează traficul rutier poate fi sesizată la numărul 112, echipajele de poliție rutieră repartizate în zonă urmând să intervină cu operativitate. Cu stimă, Șeful Serviciului, comisar șef de poliție, Lucian Archiudean.


Data:18 Martie 2009 14:59
Sugestie:Buna ziua, As dori sa stiu ca vor fi puse in functiune camerele radar fixe din Cristesti si Hadareni? Pentru ca din presa am fost informat (cotidianul Adevarul, aparitia din 10.03.2009) ca: "„Proiectul e ün plin proces de implementare, lista finală cu amplasamentul camerelor urmează a fi făcută publică Ɵi lansată oficial ün prezenƣa reprezentanƣilor mass-media, odată cu punerea ün funcƣiune a acestora”, a precizat Livia Popa, purtător de cuvñnt IPJ MureƟ." Intrebarea mea, este cand se vor pune in functiune?
Raspuns:Stimate domn, La sesizarea dumneavoastră din data de 18.03.2009, vă facem cunoscut faptul că sistemul video de monitorizare a traficului rutier cu camere fixe pe raza județului Mureș a fost pus în funcțiune la data de 20.03.2009. Cu stimă, Șeful Serviciului, comisar șef de poliție, Lucian Archiudean.


Data:22 Martie 2009 18:07
Sugestie:Stimate domnu comisar.La trecerile de nivel cu cale ferata prevazute cu semibariere si semnale luminoase,de pe strada Libertatii si str Somnului,cand acestia sunt inchise si se formeaza coloane de autovehicule,de fiecare data apar niste "smecheri"cum se cred ei,care depasesc coloana in asteptare,se baga in fata,si la eliberarea barierelor blocheaza si circulatia din contrasens cand pornesc.Mai ales pe str Libertatii sensul de mers spre centru,d emulte ori se baga in depasire inca de la str,Furtunei si daca din fata apare un autobuz,sau camion nu poate sa treaca nici unul.As-i sugera,stiind ca oricum nu aveti suficient echipaj petru supravegherea tuturori strazilor(nu ar ajunge nici 5000 de agent la traficul nostru)sa montati,bineninteles cu acordul primariei,niste camere de supraveghere false,bine vizibile.Aceasta metoda am intalnit in strainatate,in locuri periculoase,in orasele mici cu tranzit mare de straini,si presemnalizat bine,chiar au efect.Chiar si eu,nu am avut curajul sa risc.Metoda ieftina,in plim acriza.Cu stima
Raspuns:Stimate domn, La sesizarea dumneavoastră din data de 22.03.2009, vă facem cunoscut faptul că propunerea de amplasare a unor camere „false” de supraveghere a traficului rutier în zona pasajelor de trecere la nivel cu calea ferată situate pe strada Libertății și strada Somnului a fost adusă la cunoștință reprezentanților Primăriei Tg-Mureș, în calitate de administrator al drumului public. De asemenea, vă facem cunoscut faptul că se vor organiza controale în zonă având drept scop identificarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de trecere la nivel cu calea ferată și sancționarea promtă a acesteia , până la remedierea situației sesizată de dumneavoastră. Cu stimă, Șeful Serviciului, comisar șef de poliție, Lucian Archiudean.


Data:13 Septembrie 2009 12:08
Sugestie:Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate face rezervare la un numar de inmatriculare preferential inainte de a poseda autovehiculul. Intentionez sa achizitionez o masina in urmatoarele 3 luni si as dori sa rezerv acel numar ca sa nu il i-a altul. As dori sa stiu care este procedura, ce trebuie sa fac ca sa stiu ca voi primi acel numar de inmatriculare pe care il doresc deoarece inseamna foarte mult pentru mine si eventual daca imi puteti spune si cat costa, stiu si eu rezervarea pe un an? ma rog, indiferent cat e taxa as dori sa rezerv acel numar de inmatriculare, dar as vrea sa stiu cum procedez?? Va multumesc anticipat Cu stima Sandor
Raspuns:La solicitarea d-voastra transmisa pe reteaua Internet va comunicam ca pentru obtinerea datelor referitoare la rezervarea unui numar de inmatriculare preferential trebuie sa va adresati Serviciului Regim permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Mures situat in Tg.Mures, str.Calarasilor, jud.Mures. Cu stima Cms.sef Archiudean Lucian


Data:20 August 2009 09:22
Sugestie:Buna ziua! In legatura cu numerele provizorii sau altfel zis numere rosii am o intrebare. Se pot scoate aceste numere cu 2-3 zile inainte? Mai precis pot sa ma duc la politie de exemplu in data de 24.08.2009 si sa-mi scot numere rosii care sa fie valabile din data de 26.08.2009? Am domiciliul stabil in comuna Fantanele, jud. Mures dar resedinta in Cluj Napoca! In 25.08.2009 e ultima zi cand pot sa circul cu numerele provizorii actuale dar in 25.08.2009 sunt in Cluj si nu pot sa ma duc la Mures. In 26 deja sunt expirate deja cele actuale. Bineinteles asi putea sa fac in 24.08 din data de 24.08 si asi pierde 2 zile dar sunt sigur ca nici politia nu m-ar ierta daca cu numere expirate de 2 zile asa ca si mie conteaza acele 2 zile. Cu stima, Kontes Lorand.
Raspuns:Stimate Domn La solicitarea d-voastra transmisa pe reteaua Internet va comunicam ca petru obtinerea datelor referitoare la numerele provizorii trebuie sa va adresati Serviciului Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Mures situat in Tg.Mures, str. Calarasilor,jud.Mures. Cu stima Cms.sef Archiudean Lucian


Data:27 August 2009 16:22
Sugestie:Buna ziua.Am o intrebare,pe care cred ca stiu raspunsul corect,dar vreau sa ma asigur.Mentionez posed permis de 10 ani,dar am peste 800000km condus in toata Europa.Este vorba despre intersectia str Republicii cu P-ta Marasti,respectiv Revolutiei.venind din directia 7 noiembrie cu intentia de a vira la dreapta in piata Marasti intalnesc la semafor verde intermitent,care se stinge cand este verde spre str Revolutiei.Stiti sigur,nu trebuie sa va explic.Intrebarea mea este:cand este verde inainte,si NU este verde intermitent spre dreapta am dreptul sa virez la dreapta-fiind acolo verde si pentru pietoni-.Dupa cum stiu eu nu,dar de foarte multe ori am patit ca am fost claxonat daca m-am oprit,chiar si de instructori din masina de scoala.Multumesc
Raspuns:La solicitarea dumneavoastra, adresata acestui Birou de politie va comunicam urmatoarele: In conformitate cu prevederile art. 51 alin 2 din Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002Rep.,"Cand semaforul este insotit de una sau mai multe lampi care emit lumina intermitenta de culoare verde sub forma uneia sau unor sageti pe fond negru catre dreapta, acestea permit trecerea numai in directia indicata, oricare ar fi in acel moment semnalul in functiune al semaforului". In consecinta, daca lumina verde intermitenta nu este in functiune, nu aveti drept de trecere. Cu stima, Seful Biroului, comisar de politie, Pop Ioan Florin.


Data:22 Februarie 2010 16:49
Sugestie:Buna ziua!Duminica 21 feb.2010 in localitatea Gaiesti am fost opriti de catre un agent de politie .S-a prezentat a cerut actele ,sotul meu om de buna credinta a scos toate actele,totul in regula.Dupa ce s-a vazut cu actele in mana domnul politist a zis:v-am oprit pentru ca ati depasit pe linie continua.Asa este.Sotul meu a gresit a spus ca se grabeste (sigur asta nu este un motiv)Dar nu a pus in pericol viata nimanui .A fost amendat luat permisu pentru o luna fara nici un drept la replica.A luat actele si a fugit cu ele sa intocmeasca procesul verbal.Intrebarea este:Avertismente exista??????????Politia este in sprijinul cetatenilor sau impotriva lor?Mentionez ca acei agenti stateau la panda pe un pod gata sa prinda cate un om care mai greseste.O sa ajungem atunci cand vedem un politist sa fugim nu sa ne simtim in siguranta asa cum ar trebui.
Raspuns:Referitor la e-mailul dumneavoastra transis unitatii noastre, va comunicam urmatoarele: Intrucat sotul dumneavoastra a incalcat regulile privitoare la manevra de depasire agentul constatator l-a sanctionat conform art.100 alin.3 lit.e din OUG 195/2002 cu amenda cuprinsa intre 4-5 puncte amenda, iar potrivit art.98 alin.3 din acelasi act normativ "Contraventiilor prevazute in prezenta ordonanta de urgenta li se stabilesc clase de sanctiuni carora le corespunde un numar de puncte-amenda, in functie de gravitatea si de pericolul social pe care acestea il prezinta". Cu stima, Seful Serviciului, Comisar sef de politie, Lucian Archiudean.


Data:07 Februarie 2010 09:33
Sugestie:Buna Ziua! Va rog sa ma lamuriti,conform legislatiei in legatura, cu obligatiile agentului de circulatie,daca doreste sa opreasca pe cineva din trafic cum trebuie sa procedeze. Mentionez ca am fost oprit de catre un agent de politie, in data de 07.02.2010. la orele 07:50. Mai multe detalii , dupa raspunsul Dv-s. Mi se pare normal sa pretindeti respectarea legislatiilor in vigoare , dar la fel de normal mi s-ar parea si respectarea legislatiei de catre agenti constatatori fata de cei care, platesc impozite si taxe. Daca stati la panda mult, riscati pierdeti contactul cu realitatea.
Raspuns:Referitor la e-mailul dumneavoastra transmis unitatii noastre, va comunicam urmatoarele: Oprirea vehiculelor pe drumurile publice de catre politistii rutieri se realizeaza conform art.182 alin 1,2,3 din Regulamentul pentru aplicarea OUG 195/2002Rep.mod.compl. Cu stima, Seful Serviciului, Comisar sef de politie, Lucian Archiudean.


Data:08 Iulie 2010 19:05
Sugestie:Buna ziua.Va scriu in numele a multori locuitori de pe strada Libertatii din Tg Mures.De cateva luni,de cand starea strazii Insulei a devenit dezastruos,majoritatea ccamioanelor folosesc str libertatii in directia Polivalenta- str.Somnului-Libertatii-I E Radulescu-Baneasa.Din punct d evedere al soferilor inteleg,pt ca anumite tipuri de camioane la care capul tractor are ampatament mic chiar ar fi imposibil trecere prin strada Insulei fara avarii,dar problema este ca majoritatea camioanelor folosesc str Libertatii-unde cum stiti este interdictie de 7,5t,cu viteza mare,producan zgomot,trepidatii la case,nemaivorbind despre pericolul asupra celor participanti la trafic.La trecerea d e pietoni de la "litoral",sfideaza si denivelarea artificiala pt reducerea vitezei,si trec fara a incetini,pietoni asteapta minute itregi pana au curajul sa traverseze.deasemenea si circulatia cu biciclete este periculos,nu pastreaz distanta sigura la depasire,mai ales cand si din sens opus se apropie un alt camion.Rugamintea noastra este catre politia rutiera,sa procedati cumva la ameliorarea situatiei,stim ca nu este competenta dvs repararea drumului de pe str Insulei,dar intr-un mod trebuie redus tarficul camioanelor ,sau a vitezei lor de pe str Libertatii.Mentionez ca de nenumarate ori am vazut ca subalterni dvs patruland pe str Somnului(cu atentie la respectarea treceri de cale ferata,depasire,verificarea alcoolemiei)au trecut cu vederea cum mai multe autoutilitare de mare tonaj au trecut pe langa ei.Multumim anticipat
Raspuns:La solicitarea dumneavoastră, adresată acestui Birou de Poliție vă comunicăm următoarele: Strada Insulei din Municipiul Târgu Mureș urmează să intre începând cu luna în curs într-un program de reabilitare totală, administratorul drumului public - Primăria Municipiului Târgu- Mureș, încheind deja un contract cu antreprenorul lucării. Deoarece reabilitarea presupune închiderea totală a străzii Insulei, singura variantă ocolitoare viabilă este strada Tamas Erno - strada Somnului - strada Libertății, variantă agreată atât de administratorul drumului public cât și de Poliția Rutieră. În consecință, pe o perioadă limitată de timp, restricția de tonaj din zonă va fi ridicată, cu acordul tuturor factorilor responsabili, dar în acest interval de timp se va acționa de către Poliția Rutieră în zonă pentru a se asigura un trafic rutier fluid și civilizat.


Data:14 Ianuarie 2011 11:38
Sugestie: Buna ziua! La iesirea din TG.mures spre Reghin este o trecere pentru pietoni(la ultima casa din oras).Noi cei care locuim prin zona ne e frica sa traversam strada pentru ca nu opresc masinile si au avut loc acolo foarte multe accidente,au si murit vecini de ai nostrii acolo.Va rugam din suflet sa incercati sa faceti ceva sa puneti un semafor (cum este la piata 7 Noiembrie semafor cu buton pentru pietoni)Va rugam mult sa faceti ceva ne este teama sa ne lasam copii sa traverseze strada in drum spre statia de autobuz! Va multumim anticipat :mai multi localnici din zona cu stima Antal Melinda
Raspuns: Stimate domn, Situația prezentată de d-voastră este în atenția poliției rutiere, fapt pentru care în ultima perioadă echipaje de poliție rutieră acționează în zona respectivă. Propunerea d-voastră a fost înaintată Primăriei Tg.Mureș care are competență în soluționarea cererii,cu precizarea că poliția rutieră este de acord cu orice propunere care conduce la creșterea siguranței rutiere. Cu deosebit respect, Cms. Sef Archiudean Lucian


Data:03 Februarie 2011 11:48
Sugestie:Buna ziua. Am urmatoarea intrebare:daca un p.v a fost atacat in justitie , iar la recurs s-a stabilit ca acesta a fost intocmit corect(in cazul de fata suspendarea dreptului de a conduce), iar persoana nu preda carnetul la politie , in cat timp se prescrie contaventia/hotararea definitiva? Cu stima
Raspuns: Stimate domn, Conform art.118 din OUG 195/2002 modificată prin Legea nr.202 din 25.10.2010, hotărârea judecătorească rămâne definitivă și irevocabilă la data pronunțării. Referitor la prescripție facem următoarele precizări: Potrivit dispozițiilor art. 121 alin.(2) din actul normativ mai sus invocat, ”executarea sancțiunii contravenționale complementare se prescrie în același termen în care se prescrie sancțiunea contravențională principală”. În ceea ce privește prescripția dreptului de a cere executarea silită, art. 131 alin.(1) și (2) din Ordonanța Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, prevede că dreptul de a cere executarea silită a creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere acest drept. Termenul de prescripție se aplică și creanțelor provenind din amenzi contravenționale.” Petentul nu poate invoca prevederile art.13 alin. (3) din Ordonanța Guvernului nr. 2/2001, în cazul în care agentul constatator a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale, precum și sancțiunea complementară constând în suspendarea exercitării dreptului de a conduce odată cu constatarea faptei care nu a fost urmărită ca infracțiune. Prin plângerea introdusă împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției, potrivit dispozițiilor art. 118 alin. (2) din Ordonanța de urgență nr. 195/2002, executarea amenzii și a sancțiunii contravenționale complementare se suspendă de la data înregistrării acesteia până la data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești. Cu deosebit respect, Cms.Sef Archiudean Lucian


Data:26 Ianuarie 2011 17:30
Sugestie:Stimate Domnule Comisar Archiudean! In ce conditii s-a hotarat circulatia pe sens unic intre blocurile din Aleea Carpati? Presedintii asociatiilor de proprietari spun ca au fost cautati de catre politia rutiera, fiind informati ca politia intentioneaza sa modifice circulatia pe sens unic printre blocurile din Aleea. Alta varianta pe care am auzit-o este ca presedintii au fi cerut acest lucru (fara a avea insa aprobarea membriilor asociatiilor de locatari). In consecinta, s-a luat o decizie deasupra noastra, fara sa fi fost important, ce pareri avem. Suntem purtati pe distante de 3-400 metri printre blocuri din groapa in groapa (drumul este oribil), pana ce reusim sa iesim pe strada principala. Cine si in baza carui temei legal a luat aceatsta decizie? Va multumesc anticipat pentru raspunsul Dumneavoastra, Mark Christian Hajdu (Aleea Carpati)
Raspuns: Stimate domn, Situația prezentată de d-voastră a mai fost semnalată și de alți locuitori din zonă fapt pentru care poliția rutieră a efectuat monitorizarea traficului rutier din zona și a formulat propuneri de resistematizare către Primăria Tg.Mureș care este administrator al drumului public. Precizăm faptul că în cadrul Primăriei Tg.Mureș funcționează Comisia de circulație din care face parte și un reprezentant al poliției rutiere. Această comisie are competență în reglementarea traficului rutier din zona administrativă a municipiului Tg.Mureș. Suntem în asentimentul d-voastră că orice modificare a traficului rutier trebuie să fie în avantajul majorității populației, fapt pentru care o să depunem diligențele necesare, cu respectarea cadrului legal, către autoritățile locale pentru o nouă resistematizare a zonei. Cu deosebit respect, Cms.Sef Archiudean Lucian


Data:27 Ianuarie 2011 16:11
Sugestie:Stimate Domn! Sensul giratoriu provizoriu de la Casa Tineretului (intersectia Ghe.Marinescu cu D.Cantemir) rezolva multe din problemele anterioare. Va semnalez insa una aparuta prin organizarea in acest fel a circulatiei. Locuind in zona de multe ori incerc sa ies din giratoriu spre str. Argesului, care insa de regula devine blocat de masinile care se opresc exact in intrarea spre aceasta strada (aproximativ din 5 masini doar una se opreste corect, am patit inclusiv cu masina politiei !!!). Probabil ar fi necesara un marcaj mai evident, in asa fel ca masinile care vin dinspre centru sa se opreasca la o distanta corespunzatoare. Cu stima, Szabolcs Szatmari
Raspuns:Stimate domn, Situația prezentată de d-voastră a fost luată în atenția poliției rutiere, iar pentru rezolvarea acesteia ne-am adresat Primăriei Tg.Mureș cu propunerea de refacere a marcajelor. Totodată avem rugămintea de a ne semnala prin numărul unic de urgență 112 orice situație de blocare a intersecției, întrucât în prezent există posibilitatea ridicării autovehiculelor oprite nereglamentar. Cu deosebit respect, Cms.Sef Archiudean Lucian


Data:17 Februarie 2011 19:08
Sugestie:Buna ziua, Intrebarea mea ar fi urmatoarea: Este permisa folosirea farurilor de ceata, la orice ora si pe orice vreme mai puti, precizez mai putin pe timp de ceata, deoarece mergand spre Deva saptamana trecuta la o ora destul de tarzie, (drum uscat, cer senin) 7 din 10 conducatori auto aveau farurile de ceata pornite, fapt ceea ce m-a deranjat foarte mult la condus. Daca DA, este permisa, atunci sa-mi montez si eu doua proiectoare ca sa vad eu bine in primul rand restul sa nu ma mai intereseze ca ii orbesc, iar daca NU este permisa atunci politia sa-i opreasca pe acesti conducatori si sa aplice legea in vigoare. Multumesc pentru intelegere.
Raspuns: Stimate domn, Conform art.114, alin.1,lit.c) din regulamentul de aplicare al OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, luminile de ceață se pot folosi doar în condiții de ceață densă în caz contrar conducătorii auto fiind pasibili de sancțiune contravențională cuprinsă între 6-8 puncte amendă și 4 puncte penalizare. În situația în care mai luați cunoștință de astfel de fapte, rugăm a sesiza imediat poliția prin 112 pentru a putea lua măsurile legale. Cu stima, Seful Serviciului, comisar sef Lucian Archiudean.


Data:27 Aprilie 2011 13:21
Sugestie:Buna ziua! Mi s-a intocmit PV din cauza depasirii vitezei regulamentare in localitate, de catre o patrula a politiei judetene in Acatari, am platit amenda, insa nu stiu adresa unde trebuie trimisa dovada platii. Pana acum pe internet am gasit vreo 3 adrese ale Serviciului judetean de Circulatie, Mures. Imi indicati va rog adresa corecta la care trebuie trimisa dovada platii, atunci cand agentul constatator apartine politiei judetene mures? Va multumesc.
Raspuns:La solicitarea d-voastra prin e-mail va comunicam urmatoarele: In situatia in care ati fost sanctionat contraventional de catre politisti din cadrul Serviciului Rutier, Chitanta Se trimite pe adresa "Serviciul Rutier Mures, Tg. Mures str.M.Kogalniceanu nr. 14,jud. Mures sau la numarul de fax 0265/202370. Va recomandam sa pastrati o copie a chitantei de plata a amenzii. Cu stima Cms. Sef Archiudean Lucian


Data:09 Mai 2011 21:42
Sugestie:buna ziua lucrez ca sofer si in data de 16.02.2011 am fost liber asa ca printre altele m-am dus dupa masa cu prieteni la bere si probabil m-am intins prea mult la povestit berea aceea ,ca pe data de 17.02.2011 la ora 7 dimineata (nu comentez imprejurarile probabil am fost parat de unul dintre asa zisi prieteni ) am fost oprit in trafic si verificat cu alcoletestul. a iesit in aerul expirat 0,** asa ca mi-a fost retinut permisul pe perioada de 90 de zile si amendat cu suma de 603 lei si mi sa dat dovada de circulatie pt a duce masina la sediu( dubios cum ti se retine carnetul dar poti conduce in continuare cu o dovada).Neavand din 1992 cand am obtinut carnetul si pana la prezenta fapta nici o abatere nu am stiut ca ar exista si o cale de a dovedi contrariul asta afland ulterior. lasand totusi trecutul la o parte intrebarea mea este: la data expirari celor 90 de zile de cand a fost retinut carnetul unde trebuie sa ma prezint sa il ridic si cu ce acte ? (daca se poate si adresa ) va multumesc anticipat
Raspuns: Stimate domn, Conform art.102, alin.1,lit.a) din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice,pentru conducerea pe drumurile publice a unui a autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, dreptul de a conduce se suspendă pe o perioadă de 90 zile, cu obligarea de susținere a unui test de verificare a regulilor de circulație,în perioada suspendării, conform art.106, alin.1,lit a) din același act normativ. Perioada d-voastră de suspendare expiră în data de 17 mai 2011, însă dacă până la aceea dată nu susțineți testul de circulație perioada de suspendare se majorează cu încă 30 zile conform art.106, alin.2. Totodată precizăm că din documentele existente la Serviciul Rutier Mureș reiese că vi s-a eliberat dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. Cu deosebit respect, seful Serviciului, cms sef de politie Lucian Archiudean.


Data:08 Iunie 2011 18:15
Sugestie:Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoarea: in baza carui act normativ se prelungesc dovezile de circulatie pt permise/taloane suspendate pana la data termenului de judecata, si nu cu 30 de zile cum prevede OUG 195? Pe cale de consecinta: 1. daca sintem in iunie, si urmatorul termen de judecata este fixat de catre Instanta in octombrie, atunci dovada va avea valabilitate 120 de zile? 2. daca procesul civil privind plangerea contraventionala se suspenda conform Cpc, atunci dovada va fi eliberata cu valabilitate de 7 luni de zile? Multumesc anticipat!
Raspuns:Stimate domn Problema ridicată de d-voastră face obiectul unei plângeri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș, fapt pentru care rugăm a înțelege că nu ne putem pronunța. Totuși precizăm că prelungirea dovezii înlocuitoare a permisului de conducere se face în baza ar.111, alin.6 din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar prelungirea dovezii înlocuitoare a certificatului de înmatriculare se face în baza art. 202, alin.2 din HG 1391/2006 privind regulamentul de aplicare a ordonanței. Cu Stima Cms.Sef Archiudean Lucian


Data:21 Iunie 2011 22:27
Sugestie:azi, 21.06.2011 la orele 00.20 un echipaj de politie a oprit o masina condusa de un tzigan iar la controlul actelor s-a descoperit ca avea falsuri in acte, era modificata data de 11.01.2011 in 11.07.2011. politistii locali care au semnalat acest lucru au chemat imediat un ecipaj de la rutiera. au venit 3 echipaje si nu au facut altceva decat sa-l trimuta la "plimbare" pe politistul care a descoperit acest lucru iar ei l-au amendat pe respectivul tzigan pt alte nereguli. de ce legea nu se aplica pt toti la fel? ce au tziganii si politicienii mai mult decat avem noi? legea nu e pt toti? vreau un raspuns cat mai urgent.
Raspuns:La sesizarea D-voastra transmisa prin e-mail si inregistrata la aceasta unitate de politie, va comunicam faptul ca,in urma verificarilor efectuate cu privire la aspectele semnalate de D-voastra, am constatat faptul ca in data de 21.06.2011 in jurul orelor 00.20, Biroul Rutier Tg Mures a luat masura sanctionarii Contraventionale a conducatorului auto cu nr de inmatriculare IJR 837 inmatriculat in Ungaria, pentru neaplicarea pe parbriz si pe luneta autovehiculului a semnului distinctiv, prevazut de art. 147 pct.6 din HG. 1391/2006, si transportul mai multor persoane decat numarul de locuri stabilit in certificatul de inmatriculare, fapta prevazuta de art.148 p.2 din HG 1391/2006, prin procesul verbal de contraventie seria cc nr. 9836236. Presupusa modificare a Inspectiei Tehnicie Periodice este verificata in prezent de autoritatiile maghiare si in functie de raspunsul primit, se vor lua masurile prevazute de legislatie rutiera in vigoare. Cu stima, Comisar sef de Politie Archiudean Lucian


Data:23 Septembrie 2011 00:16
Sugestie:Ce ati spne dumneavoastra daca o persoana se imbraca in uniforma de politist ,deci un impostor cum putem noi dovedi ,cum putem sti caci acela este un politist,ca acela este omul pus sa serveasca statul ,cetatenii,sa apere legea ,care trebuie sa fie una pntru toti ,sa fie aplicatasi nici o persoana sub nici o forma sau alta sa nu se poata sustrage bratului legii,care ,stim ,trebuie sa fie oarba,sa fie una pentru toti??!! Cum sa nu se legitimeze,caci in orice stat al comunitatii se face acest lucru?inseamna caci este ceva de ascuns ,ceva ce nu concorda cu democratia ,cu respectul pentru cetateni,intorcandu-ne inapoi la dictatura ,pentru caci comportamentul trebuie sa fie ireprosabil caci de aceasta statul tara,investeste atat ca sa formeze aceste cadre ca sa poata ,ca sa putem ,fi mandri de politia pe care o avem ,sa ne mindrim cu ei ,nu sa fie o pata pe obrazul natiunii,caci politia trebuie sa serveasca nu sa fie servita!politia sa fie dotata cu aparatura moderna ca sa poata face fata atat comentariilor pe marginea actelor abuzive cat si asupra denaturarii adevarului,a ceea ce trebuie sa fie mai presus de patimi ,mai presus de oricine e pus sa insele legea ,sa insele increderea ,ca fiecare persona sa fie pusa in fata faptului implinit.camerele de filmat ,filmarile ,sunt luate in considerare in urma comiterii unui abuz-nu conteaza daca este sau nu nu politist-,a unei faradelegi,al unui act reprobabil?vreau sa cred caci politia are parte de oamenii care ii merita ,care ne fac cinste si de care suntem atat de mandri ca lupta di n rasputeri sa-si faca datoria cu cinste ,onoare ,dmnitate si mindrie cu o constiita pe care nu putem sa o punem la indoiala caci au fost alesi cei buni din cei mai buni!
Raspuns: Cu referirea la sesizarea dvs. adresată acestei unități de poliție vă comunicăm următoarele : Conform Legii Nr. 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române , Poliția Română face parte din Ministerul Administrației și Internelor și este instituția specializată a statului, care exercită atribuții privind apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor, respectarea ordinii și liniștii publice, în condițiile legii. Activitatea Poliției Române constituie serviciu public specializat și se realizează în interesul persoanei, al comunității, precum și în sprijinul instituțiilor statului, exclusiv pe baza și în executarea legii. Conform Legii Nr. 360 din 6 iunie 2002 privind Statutul polițistului: Polițistul este funcționar public , cu statut special, înarmat, ce poartă, de regulă, uniformă și exercită atribuțiile stabilite pentru Poliția Română prin lege, ca instituție specializată a statului. În exercitarea atribuțiilor ce îi revin polițistul este echipat în uniformă de serviciu și poartă la vedere insigna cu numărul de identificare. Polițistul își desfășoară activitatea profesională în interesul și în sprijinul persoanei, comunității și instituțiilor statului, exclusiv pe baza și în executarea legii, cu respectarea principiilor imparțialității, nediscriminării, proporționalității și gradualității. Vă mulțumim și apreciem totodată remarca dumneavoastră făcută la adresa Poliției Române. Cu Stima, Seful Serviciului Cms.Sef Archiudean Lucian


Data:10 Ianuarie 2012 19:20
Sugestie:Buna ziua, intrebarea ar fi, daca am obtinut in data de 08.01.2012 permisul de conducere, cat B, de cand pot circula ? Multumesc
Raspuns:Stimate domn, conform Legislatiei rutiere dvs. puteti conduce autovehiculele din categoria B incepand cu data de 08.01.2012.In acest sens pana ce veti primi permisul de conducere prin posta trebuie sa solicitati eliberarea unei dovezi inlocuitoare de la SEIP. Cu stima Cms. Grama Ioan


Data:30 Decembrie 2011 00:39
Sugestie:buna sera si bine vam gsit dom politisti as avea o intrebare de ce tot pic la sala ma poate cineva ajuta
Raspuns:Stimate Domn, Pentru a promova examenul rugam a studia legistatia rutiera in profunzime.Succes! Cu Stima, Cms.Grama Ioan


Data:12 Ianuarie 2012 19:56
Sugestie:Buna ziua as avea si eu o intrebare de unde pot sa imi scot cazierul auto?
Raspuns:Stimate domn,eliberarea cazierului auto se face la sediul Serviciului Rutier Mures pe str.M.Kogalniceanu nr.14 la camera nr. 2.Acte necesare pentru eliberare:copie dupa cartea de identitate,copie dupa permisul de conducere,taxa timbru de 2 lei(care se achita la Primaria Tg. Mures)si o cerere tip prin care sa specificati motivul pentru care solicitati eliberarea cazierului auto.Cu stima,Cms. Grama Ioan


Data:07 Martie 2012 18:36
Sugestie:Buna, Doresc sa va informez, si in acelasi timp sa-mi transmiteti un raspuns cu privire la urmatoarea chestiune: In orasul Iernut, pe strada Avram Iancu colt cu intrarea de pe E60, (in special pe sensul dinspre Tg-Mures spre Ludus) este montat un indicator pentru limitarea accesului autovehiculelor cu masa total maxim autorizata de 8,5 tone; problema este ca acest indicator este montat dupa patrunderea pe strada la aproximativ 20 de metri, acesta neputand fi observat din timp; mai exact acest indicator este observat numai dupa patrunderea pe strada, intoarcerea unui autovehicul aflat sub incidenta acestui indicator fiind IMPOSIBILA. Multumesc!
Raspuns:Stimate domn,aspectul sesizat de dvs. a fost verificat. In consecinta sa luat legatura cu Primaria Iernut care urmeaza ca in termen de 2 zile sa reinstaleze corespunzator indicatorul.Va multumesc pentru colaborare. Cu stima Cms.Sef Grama Ioan


Data:02 Mai 2012 18:42
Sugestie:Buna ziua! Va sesizez astazi aparitia unor borduri de asfalt situate transversal pe strada Iernuteni din mun. Reghin, la limita podului peste raul Mures. Initial am crezut ca au aparut din cauza caldurii. Apoi am dat vina pe anumite elemente destabilizatoare si antisociale din oras, mai ales ca e campanie electorala. Dar apoi am aflat ca sint de fapt crescute intentionat, si vreau sa para limitatoare de viteza. In acest caz, tinand seama de faptul ca onor Politia Rutiera are ca obiectiv vegherea asupra sigurantei traficului rutier, va intreb: 1. Aceste roabe de asfalt aruncate pe drumul public sint omologate? 2. Dimensiunile, culorile si materialele folosite se incadreaza in vreu-un stas al MLPAT? 3. Au un agrement tehnic? 4. Daca torn si eu un limitator de viteza pe strada la mine, sint contravenient? Multumesc. PS. astept raspunsul la intrebarea cu anvelopele de iarna folosite in sezonul de vara.
Raspuns:La sesizarea d-voastră adresată Poliției Rutiere, în data de 02.05.2012 prin poșta electronică, facem următoarele precizări: Lacunele d-voastre legislative v-au adus în situația în care să acuzați poliția rutieră de anumite situații de fapt care nu cad în competența noastră. Concret, avem deosebita plăcere de a vă informa că administratorul drumului public la care faceți referire, NU este poliția rutieră ci Primăria Reghin și pe cale de consecință întreaga responsabilitate este a acelei instituții. Tot ce înseamnă administrarea și sistematizarea domeniului public este competența administratorului drumului public, respectiv a primăriilor sau a consiliilor județene pentru drumurile județene. Conform art.2 din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, poliția rutieră are competență doar în ”îndrumarea, supravegherea și controlul normelor de circulație pe drumurile publice”. Pe cale de consecință, rugăm a vă adresa Primăriei Reghin, instituție care este competentă în soluționarea problemei d-voastre. Totodată vă informăm că în conformitate cu legislația în vigoare, termenul de răspuns la o sesizare este de 30 zile de la data înregistrării. Astfel afirmația d-voastră postată pe rețea în data de 18.05.2012 este cu totul nefondată și scoate în evidență necunoașterea d-voastră și ușurința cu care faceți anumite afirmații fără a fi în cunoștință de cauză. Referitor la anvelopele de iarna facem precizarea ca folosirea acestora in timpul verii nu este sanctionata de legislatia rutiera. Cu respect, Șeful Serviciului Rutier Mureș


Data:18 Mai 2012 21:49
Sugestie:aveti, conform legii, 30 de zile sa raspundeti la sesizari si interpelari. eu va scriu si astept ca prostul un raspuns. daca nu sinteti in stare sa va faceti datoria, atunci inchideti aceasta rubrica. sper ca va duce capul atata. papagalilor.
Raspuns:stimate domn Raspunsul este dat. Va rog nu faceti afirmatii care nu sunt demne de un om civilizat Multumesc mult si va astept cu placere la sediul serviciului rutier Mures pentru discutii detaliate


Data:09 Mai 2012 19:28
Sugestie:Buna ziua, in legatura cu constructia sensului giratoriu de langa statia de autobuz TRECATORUL am urmatoarea sugestie, zic eu foarte importanta si anume: Noua statie de autobuz e bine plasata insa are urmatorul defect e mult prea mica, acolo vor incapea maxim 2 autobuze, iar la iesirea din statie vor intra din nou pe banda 1, cea de langa trotuar ceea ce e foarte bine pentru cele care merg in directia centru dar cele care fac dreapta spre dambu pietros e o prostie ca dupa ce au iesit din statie s-au incadrat pe banda 1, parcurg aprox. 30metri dupa care sa se incadreze pe banda care face dreapta. Solutia ar fi mutarea celor 3-4 puieti, ingustarea trotuarului si prelungirea statiei de autobuz (ca sa incapa cel putin 3 autobuze) urmand a-si avea continuarea ca si banda care face dreapta spre dambul pietros. Bineinteles sfarsitul statiei de autobuz si inceputul benzii care face dreapta sa fie delimitat si marcat pe partea carosabila cu vopsea specifica marcajelor rutiere. Astfel, (un exemplu) autobuzul nr. 44 dupa ce opreste in statia de la Trecatorul, nu va mai fi obligat sa iasa din statie si sa revina pe B1 (incurcand circulatia), ci isi va putea continua drumul direct inainte urmand traiectoria drumului curba la dreapta. Multumesc pentru intelegere, si sper sa se aiba in vedere sugestia mea in vederea fluidizarii traficului muresean.
Raspuns: La sesizarea dumneavoastră, privind lucrările de amenajare a sensului giratoriu de la intersecția străzilor Gheorghe Doja cu Budiului din municipiul Târgu Mureș, vă facem cunoscut faptul că aspectele sesizate de dumneavoastră nu sunt de competența Poliției Rutiere. Lucrările de reabilitare și sistematizare rutieră se execută în baza unui proiect propus de executant și aprobat de beneficiar – Primăria Municipiului Târgu Mureș, proiect care nu poate suferi modificări decât cu acordul beneficiarului. În consecință, vă recomandăm să vă adresați Primăriei Municipiului Târgu Mureș - Direcția Tehnică, urmând să primiți răspuns de la Instituția competentă. Cu deosebită stimă, șeful serviciului rutier


Data:09 Mai 2012 21:42
Sugestie:Buna ziua Azi 09.05 2012, ma deplasam cu masina proprietate personala pe soseaua Iernut-Iclanzel. Inainte de intrarea in localitatea Iclanzel la cca 100m am fost oprit de un agent de politie de la politia locala (cred ?!), s-a prezentat, dar nu am inteles nimic din ceea ce a spus, dar am inteles foarte clar ca trebuie sa prezint actele la control. M-am conformat, i-am inmanat documentele, fiind foarte nedumerit de ce am fost oprit. Precizez ca d-l agent de politie era singur si nu avea insemnele politiei rutiere. Dupa verificarea documentelor mi-a multumit spunandu-mi ca totul este in regula. L-am intrebat politicos, din ce motiv m-a oprit. Mi-a raspuns ca este un control de rutina al documentelor. Ceea ce m-a intrigat a fost faptul ca nu amai oprit pe nimeni din cele 3 autovehicule care circulau din sens opus sau din acelasi sens. Va rog sa ma lamuriti daca d-l agent a procedat corect, avand in vedere prevederilor din "Conceptia de atitudine si actiune a politiei Romane", document valabil inca din 2007 sau a fost pur si simplu un abuz ? Astept un raspuns pe adresa de e`Mail. Cu respect, Gh. Victor
Raspuns:Activitatea poliției locale este reglementată de Legea nr.155 din 12 iulie 2010 privind poliția locală. Potrivit prevederilor acestei legi, polițiștii locali sunt în subordinea directă a primarului, iar modul lor de acțiune nu este reglementat de concepția la care faceți d-voastră referire. Având în vedere aceste aspecte, rugăm a vă adresa Primăriei Iernut care este organul tutelar al polițistului local la care faceți referire. Pentru informarea d-voastră facem precizarea că în prezent nici modul de acțiune al poliției rutiere nu mai este reglementat de concepția menționată în sesizare, ci de Programul de acțiune al Poliției Rutiere pentru perioada 2012-2016. Cu deosebit respect, șeful serviciului rutier


Data:09 Martie 2012 14:32
Sugestie:Buna ziua!as dori sa stiu in cat timp figurez in baza de data a politiei rutiere ca detin permisul de conducere daca ieri(08.03.2012) la ora 10:30 am fost declar ardmis la traseu.multumesc
Raspuns:Rugăm a va adresa instituției care va examinat pentru obținerea permisului


Data:24 Februarie 2012 20:46
Sugestie:Am si eu o intrebare!? Mi-au expirat numerele provizorii al 3-lea rand de numere , fiind in litigiu cu statu pentru inmatricularea autovehiculului fara taxa , pot circula cu un certificat de grefa? sau daca exista vreo posibilitate mi-o puteti spune? Va multumesc
Raspuns:Conform legislației rutiere în vigoare un autovehicul poate circula pe drumurile publice doar daca este înmatriculat, în caz contrar conducătorul auto urmând să răspundă penal.


Data:22 Februarie 2012 11:15
Sugestie:Buna ziua! Am o intrebare in legatura cu prevederile OG5/2011, care isca diferite interpretari, insa doresc sa aflu exact modul de aplicare: In perioada 01 aprilie - 31 octombrie sunt pasibil de amenda contraventionala daca autoturismul pe care il conduc este echipat cu anvelope de iarna? Multumesc pt timpul acordat.
Raspuns:Obligativitatea echiparii autoturismelor cu anvelope de iarna este doar atunci cand va deplasți pe un sector de drum acoperit cu zapada, gheata sau polei. Aceste prevederi legale se aplica începând cu data de 01 noiembrie 2011 pe durata întregului an, nu numai în perioada la care faceți dvoastra referire. Cu stima seful serviciului rutier


Data:09 Iunie 2012 01:30
Sugestie:Domnule Sef Serviciu Rutier Mures, In primul rand va amintesc faptul ca niciodata nu mi-ati raspuns in termenul legal de 3o de zile. Nici macar in cel exceptional de 45 de zile. Pt verificare, va scriu acest mesaj in data de 09.06, ora 00.46. In al doilea rand, imi permit sa citez din OUG 195/2002, pe care sunt convins ca o cunoasteti insa am indoieli cu privire la interpretarile D-voastra: "Art. 5. - (1) Administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrarilor, conform competentelor ce Ii revin, cu avizul politiei rutiere, este obligat sa instaleze indicatoare ori alte dispozitive speciale, sa aplice marcaje pe drumurile publice, conform standardelor In vigoare, si sa le mentina In stare corespunzatoare. " Avizul Politiei Rutiere este deci necesar si obligatoriu, stimate domn, indiferent de lucrarile efectuate de catre administratorul drumului. Eu imi suport eventualele lacune legislative, intrebarea este cine le suporta pe ale D-voastra. Si va rog ca pe viitor, domnule Sef de Serviciu, sa nu imi mai analizati gradul de civilizatie si de cultura, pentru ca nu cred ca sunteti in masura. Va multumesc pentru invitatia de a ne intalni la sediul Serviciului Rutier Mures pt discutii detaliate. In incheiere vreau sa ridic o alta problema, pe care personal o consider de interes maxim: circulatia carutelor in municipiul Reghin. Din punctul meu de vedere, legislatia este foarte clara, in speta art.71 alin(1) din oug195/2002. Daca administratorul drumului nu ofera rute ocolitoare, trebuie sa raspunda conform aceleiasi legislatii, insa acest fapt nu constituie o derogare pentru atelaje. Puteti sa-mi spuneti, va rog, cate atelaje cu tractiune animala ati confiscat, conform legii, in municipiile din judetul Mures in ultimii 2 ani? Va multumesc pentru timpul acordat si va salut cu deosebit respect.
Raspuns:Revin cu rugămintea de a ne onora cu prezența d-voastră la sediul poliției rutiere pentru a avea discuții legate de circulația rutieră și vă asigur că orice sugestie va fi analizată și pusă în practică în limita competențelor și a posibilităților de care dispunem. Dacă timpul vă permite vă aștept cu interes în fiecare dimineață între orele 08.00 – 08.30, întrucât după aceast interval orar nu mai garantez că mă găsiți la sediul poliției din Tg.Mureș, str. M.Kogălniceanu, nr.14. Referitor la termenul de răspuns la o petiție fac precizarea că termenul de 30 zile se calculează de la data înregistrării la unitatea de poliție, nu de la data transmiterii. Din interpretarea prevederilor art.5 rezultă foarte clar obligativitatea administratorului drumului public de a asigura o sistematizare conform stasurilor în vigoare, iar în situația în care nu s-a obținut avizul poliției rutiere se poate aplica o sanctiune contravențională prevăzută de art.105 din ordonanță. Totodată precizez faptul că art.71 din ordonanță care face referire și la circulația căruțelor prin municipii este aplicabil doar în ceea ce privește sancțiunea contravențională, întrucât prin Decizia Curții Constituționale nr.742 din 24.06.2008 confiscarea acestora a fost declarată neconstituțională. Cu deosebită stimă și respect ! Șeful Serviciului Rutier


Data:02 Mai 2012 10:47
Sugestie:La intersecția străzilor Spitalului și Petru Maior din Reghin există un panou publicitar amplasat la nivelul solului care împiedică vizibilitatea spre stânga a conducătorilor auto care ies de pe strada Spitalului pentru a se încadra pe strada Petru Maior, punând în pericol siguranța traficului rutier. Vă menționez faptul că în data de 23 aprilie a.c., în aceeași intersecție a avut loc un accident auto, cauza principala fiind tot panoul publicitar mai sus amintit care face aproape imposibila asigurarea dinspre stanga in conditii de maxima siguranta. Vă rog sa luați măsuri și să dispuneți relocarea panoului mai sus amintit, pentru a preîntâmpina orice alt incident auto cauzat de poziționarea acestuia. Cele descrise mai sus nu reprezintă doar o părere singulară, ci este nemulțumirea mai multor reghineni participanți la trafic.
Raspuns:Cu ocazia ședinței din data de 19.03.2012 a Comisiei de circulație din cadrul Primăriei Reghin, administratorul drumului public, s-a dispus prin procesul verbal de ședință nr. 4673, somarea proprietarului panoului publicitar amplasat la intersecția străzilor Spitalului cu str. Petru Maior, de a lua măsuri de reamplasare al acestuia într-o altă zonă în vederea preîntîmpinării unor evenimente rutiere, întrucât acesta obturează vizibilitatea în zonă. Având în vedere aceste aspecte vom efectua demersuri pe lângă administratorului drumului public de a pune în aplicare cu celeritate această hotărâre.


Data:16 Iunie 2012 21:47
Sugestie:Stimate domn, DCC 742 din 24.06.2008 se refera la complet altceva, in speta la "excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 111 alin. (6) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice", si anume face referi la procedura prelungirii dreptului de circulatie. Gasiti documentul in M.Of. nr. 570 din 29 iulie 2008. Nu are nici o legatura cu circulatia carutelor. Nu stiu cum sa cataloghez raspunsul D-voastra. Ma gandeam ca decat sa avem o discutie principiala si sterila in biroul D-voastra, mai bine ati veni pana la Reghin si atunci putem discuta fiecare problema ridicata. Daca bineinteles va permite timpul. Va multumesc pt promptitudinea raspunsului.
Raspuns:Ne însușim eroare din răspunsul anterior referitoare la conținutul Deciziei Curții Constituționale cu nr. 742 din 24.06.2008. Revenim și precizăm faptul că neconstituționalitatea prevederilor art.96, alin.6, lit.d din OUG 195/2002 referitoare la confiscarea vehiculelor cu tracțiune animală este stipulată în conținutul Deciziei Curții Constituționale cu nr. 661 din 04.06.2007. Referitor la sugestia d-voastră de a mă deplasa la Reghin pentru discuții, fac precizarea că pentru evitarea oricăror interpretări din partea unor terțe persoane, și în conformitate cu dispozițiile care reglementează activitatea poliției, audiențele se țin la sediul poliției iar nu în altă parte, fără a exista riscul ca acestea să fie sterile așa cum ați catalogat d-voastră. Cu deosebită stimă, șeful serviciului rutier


Data:31 Mai 2012 16:54
Sugestie:Bună ziua, Vreau să fac o sesizare și totodata o propunere de fluidizare a traficului pe Bd. 1 Dec. 1918 din Tg. Mureș. Mai exact, vis-a-vis de Poli II, se află o stație de autobus cu alveolă. Pe sensul de mers dinspre Tudor spre centru sunt 2 benzi. După stația de autobus la aprox. 15 metrii se fac 3 benzi. (Banda 1 spre centru, banda 2 spre panov iar banda 3 spre Gh. Doja) Problema este că pentru banda 1, spre centru, deși semaforul este mult timp verde, nu se poate intra pe această bandă deoarece pe banda 2 se formează coloană de mașini (sunt suficiente 5-6 ) care depășesc intrarea pe banda 1. În acest caz, cei care vor să intre pe banda 1 trebuie să aștepte până se face verde la banda 2. Altă problemă este cu autobusele care iasă din stație și care își continuă traseul spre centru. Ele trebuie să aștepte să iasă din alveolă după care să aștepte iarăși ca să intre pe banda 1. Propunerea mea ar fi să se desființeze acea gâtuire dintre alveola stației de autobus și banda 1. Astfel s-ar fluidiza mult traficul, mai ales în orele de vârf. Mulțumesc! și aștept răspunsul dumneavoastră. Cu stimă, Ovidiu Oprea
Raspuns: La sesizarea dumneavoastră, privind zona de preselecție a intersecției bulevardul 1 Decembrie 1918 – strada Gheorghe Doja – Piața Victoriei din municipiul Târgu Mureș, vă facem cunoscut faptul că aspectele sesizate de dumneavoastră nu sunt de competența Poliției Rutiere. Lucrările de reabilitare și sistematizare rutieră se execută în baza unui proiect propus de executant și aprobat de beneficiar – Primăria Municipiului Târgu Mureș, proiect care nu poate suferi modificări decât cu acordul beneficiarului. În consecință, vă recomandăm să vă adresați Primăriei Municipiului Târgu Mureș - Direcția Tehnică, în conformitate cu art.8,alin. 1 din Regulamentul de aplicare al O.U.G.195/2002, Poliția Rutieră are doar rol de avizare. Cu deosebită stimă, șeful serviciului rutier


Data:22 Februarie 2012 11:39
Sugestie:In comuna Craciunesti sat Cornesti un individ cu o masina fara talon,verificare,asigurare fara permis de conducere circula in sat fara sa fie bagat in seama de politia locala si a fost sesizat. Chiar omul aceasta nu are lege daca fratal lui este amic cu politia locala?
Raspuns: La sesizarea dumneavoastră, înregistrată la această unitate de Poliție cu numărul din antet, vă comunicăm faptul că nu ne-ați furnizat date suficiente în vederea identificării și opririi în trafic a conducătorului auto la care faceți referire. În măsura în care reveniți cu date suplimentare se vor face verificări și se vor aplica prevederile legale în cauza prezentată. Aspectele sesizate de d-voastră rămân în atenția poliției rutiere.


Data:18 Aprilie 2012 19:57
Sugestie:Buna ziua! Avand in vedere ca traficul rutier in municipiul Targu Mures devine din ce in ce mai sufocant la ore de varf vreau sa va atrag atentia asupra unei probleme de fluidizare a traficului. In speta este vorba de montarea limitatoarelor de viteza pe strada Papiu Ilarian, care din nefericire nu ajuta nici pietonii si nici pe cei care doresc sa se incadreze din strada Cornesti. In plus am observat mai multe tamponari usoare cauzate de aceste limitatoare care sunt de-a dreptul brutale, soferii fiind nevoiti sa franeze violent pentru a nu isi distruge masinile. La ore de varf se formeaza coloane destul de lungi. Propun montarea unui semafor cu buton si temporizare in drept cu internatul de la Liceul Economic si desfintarea celei de-a doua treceri de pietoni din dreptul strazii Cornesti, care este aproape nefolosita. Va multumesc, si sper sa aduceti la conostinta autoritatilor responsabile cu amenajarea strazilor, pentru solutionarea si rezolvarea acestei probleme.
Raspuns: La sugestia dumneavoastră, privind fluidizarea traficului rutier la intersecția străzilor Călărașilor cu Podeni din municipiul Târgu Mureș, vă comunicăm faptul că în măsura posibilităților această intersecție va fi asigurată la orele de vârf cu agenți de Poliție Rutieră, dar prioritate au intersecțiile situate în apropierea unităților de învățământ. Intersecția va intra într-un program de resistematizare, odată cu definitivarea lucrărilor la strada Burebista această stradă va avea ieșire în intersecția sus menționată.


Data:18 Aprilie 2012 19:56
Sugestie:Buna ziua! Avand in vedere ca traficul rutier in municipiul Targu Mures devine din ce in ce mai sufocant la ore de varf vreau sa va atrag atentia asupra unei probleme de fluidizare a traficului. In speta este vorba de montarea limitatoarelor de viteza pe strada Papiu Ilarian, care din nefericire nu ajuta nici pietonii si nici pe cei care doresc sa se incadreze din strada Cornesti. In plus am observat mai multe tamponari usoare cauzate de aceste limitatoare care sunt de-a dreptul brutale, soferii fiind nevoiti sa franeze violent pentru a nu isi distruge masinile. La ore de varf se formeaza coloane destul de lungi. Propun montarea unui semafor cu buton si temporizare in drept cu internatul de la Liceul Economic si desfintarea celei de-a doua treceri de pietoni din dreptul strazii Cornesti, care este aproape nefolosita. Va multumesc, si sper sa aduceti la conostinta autoritatilor responsabile cu amenajarea strazilor, pentru solutionarea si rezolvarea acestei probleme.
Raspuns:La sesizarea dumneavoastră, privind amplasarea limitatoarelor de viteză pe strada Papiu Ilarian din municipiul Târgu Mureș, vă facem cunoscut faptul că în urma sesizării făcută de Poliția Rutieră către Primăria Municipiului Târgu Mureș - Direcția Tehnică, referitor la îngreunarea traficului rutier la orele de vârf, aceste limitatoare au fost înlocuite cu unele de mai mici dimensiuni, în momentul de față traficul rutier pe strada Papiu Ilarian desfășurându-se în condiții normale. Varianta amplasării unui semfor cu buton la trecerea pentru pietoni a fost propusă în comisia de circulație constituită la nivelul Primăriei Municipiului Târgu Mureș, dar a fost respinsă pe motiv că în sezonul rece ar putea provoca blocarea traficului rutier, dat fiind faptul că strada Papiu Ilarian este în rampă.


Data:20 Mai 2012 22:45
Sugestie:Buna ziua , Sunt cetateanul MURESAN NICOLAIE OCTAVIAN din com Viisoara ,nr381 si vin cu rugamintea de a ma sprijinii in legatura cu reglementarea legala a circulatiei pe strada , care din cauza surparii podulului de la Camunul Cultural a preluat traficul de pe Dj 142C. Pe aceasta strada a fost restrictionata circulatia la 8,5 t. printr-un indicator de restrictie, indicator care nu este respectat.Ex. In data de 19.mai 2012 orele 12,30 un camion cu remorca transporta lemne ( aproximativ 20-30 t)Pot sa va pun la dispozitie poze si marturia unui vecin dl.Micu Ioan , Viisoara nr. 379 Mentionez ca drumul este la 1,5 m de casele de pe aceasta strada si nu cred ca trebuie sa se darame vreo casa ca oragnele de politie locala sa-si faca datoria. Va multumesc !
Raspuns:Aspectele sesizate de d-voastră au fost aduse la cunoștința Biroului Rutier Sighișoara care este competent din punct de vedere teritorial, care a și luat măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea limitei de tonaj. În continuare se vor intensifica activitățile de control în zonă și se vor face recomandări administratorului drumului public pentru urgentarea lucrărilor. Cu deosebită stimă, șeful serviciului rutier


Data:06 Iulie 2012 21:00
Sugestie:VA ROG FOARTE FRUMOS S-A M-A AJUTATI..Sunt din jud NEAMT si am vandut un OPEL VECTRA B COMBI cu nr NT 84 LEX in REGHIN lui BORDA RAMONA si ea la randul ei a vandut masina iar eu nu mai dau de ea ca sa o pot radia. Va rog foarte mult s-a m-a ajutati sa o gasesc. Masina este in jud MURES. VA MULTUMESC TARE MULT.
Raspuns:Pentru rezolvarea situatiei trebuie sa procedati la darea in judecata a cumparătorului situatie in care instanta va proceda la radierea autoturismului. Cu stima seful serviciului


Data:06 Iulie 2012 21:01
Sugestie:VA ROG FOARTE FRUMOS S-A M-A AJUTATI..Sunt din jud NEAMT si am vandut un OPEL VECTRA B COMBI cu nr NT 84 LEX in REGHIN lui BORDA RAMONA si ea la randul ei a vandut masina iar eu nu mai dau de ea ca sa o pot radia. Va rog foarte mult s-a m-a ajutati sa o gasesc. Masina este in jud MURES. VA MULTUMESC TARE MULT.
Raspuns:Răspunsul l-am formulat pentru celălalt email, din păcate aceasta este calea legală de soluționare a problemei pe care dvs. o aveți Cu stimă , șeful serviciului


Data:25 Iunie 2012 20:04
Sugestie:Când aveți de gând sa remediati semaforizarea de la intersectia străzilor Sinaia cu 22 Decembrie domnilor de la biroul rutier tgmures?
Raspuns:Nu există in municipiul Tirgu Mures această intersectie. Cu stimă, cms.sef Pop Ioan sef Birou Tg Mures


Data:25 Iunie 2012 20:02
Sugestie:Când aveți de gând sa remediati semaforizarea de la intersectia străzilor Sinaia cu 22 Decembrie domnilor de la biroul rutier tgmures
Raspuns:Probabil va referiti la intersectia străzilor piața Republicii,Mărășești și Revoluției. cms. șef Pop Ioan / șef Birou Rutier Tg Mureș


Data:25 Iunie 2012 19:59
Sugestie:Când aveți de gând sa remediati semaforizarea de la intersectia străzilor Sinaia cu 22 Decembrie domnilor de la biroul rutier tgmures?
Raspuns:Administrarea semafoarelor intră în competența Primăriei Tg Mures, în calitate de administrator al tramei stradale! Cms. șef Pop Ioan șef Birou Rutier Tg Mureș


Data:25 August 2012 23:25
Sugestie:Buna ziua, Am rugamintea sa porniti semafoarele pentru trecerile de pietoni de pe strada Gheorghe Doja. Astazi in momentul in care doream sa traversez strada un camion de 7.5 t de pe banda 1 mi-a acordat prioritate sa traversez insa un individ cu un audi albastru deschis care circula pe banda 2 era aproape sa ma loveasca ( nu am reusit sa ii vad numarul de inmatriculare ), daca ma lovea acest mesaj nu mai exista, aceea masina rula cu viteza mare. Oricum mai avem putin si intram in luna septembrie, aveti multe campanii de prevenire, se poate sa demarati o campanie prin care sa sanctionati acei conducatori auto care nu acorda prioritate, oricum curand va incepe anul scolar. Orasul este mereu impanzit de radare, insa ce ma incalzeste pe mine daca ma loveste un cetatean cu masina pe trecerea de pietoni cu 50 km la ora. Daca acel individ ma lovea pe trecere acum va crestea negativ statistica si presa avea ce scrie, "pieton lovit mortal pe strada gheorghe doja". Demarati o campanie de urmarire a acestori conducatori auto indisciplinati si chemati si presa pentru ca cei "curajosi" sa isi mai piarda din elan. O campanie de genul la nivelul judetului ar fi bine venita mai ales in pragul inceperii noului an scolar. Multumesc frumos!
Raspuns:La solicitatea d-voastra privind punerea in circulatie a semafoarelor pietonale de pe str. Ghe. Doja din mun. Tg. Mures va facem cunoscut faptul ca acestea sunt legate in sistem "unda verde" avand drept scop temporizarea traficului rutier si protectia pietonilor.Din cauza lucrarilor de sistematizare a intersectiei str. Ghe. Doja- Str. Budiului, sistemul "unda verde" nu poate fi operational.In consecinta aceste semafoare vor fi puse in functiune dupa definitivarea lucrarilor de sistematizare a intersectiei sus mentionate. Cu stima Cms. Sef Pop Ioan Florin


Data:03 Octombrie 2012 10:18
Sugestie:buna ziua, Am primit o amenda in loc.Balausari , jud Mures. As dori sa stiu daca dovada platii impreuna cu procesul verbal il pot trimite prin fax la nr. 0265-202370? multumesc
Raspuns:Stimata doamna Dovada achitării sancțiunii contravenționale se poate transmite la numărul de fax indicat de d-voastră. Totodată vă recomandăm să păstrați dovada achitării sancțiunii contravenționale. Cu deosebita stima, seful serviciului rutier


Data:27 Septembrie 2012 01:43
Sugestie:Recomand instalarea unui sens giratoriu la intersectia E-60 cu Calea Sighisoarei (la iesirea sprea Corunca). Aproape zilnic trec pe acolo si trebuie sa stau 15 minute cand ies de pe centura si virez la stanga... Un sens giratoriu ar fluidiza traficul.
Raspuns: La adresa dumneavoastră, privind resistematizarea intersecției bulevardul 1 Decembrie 1918 cu strada Calea Sighișoarei din municipiul Târgu Mureș, vă facem cunoscut faptul că aspectele sesizate de dumneavoastră nu sunt de competența Poliției Rutiere. Lucrările de reabilitare și sistematizare rutieră se execută în baza unui proiect propus de executant și aprobat de beneficiar – Primăria Municipiului Târgu Mureș, Poliția Rutieră având doar rol de avizare. În consecință, vă recomandăm să vă adresați Primăriei Municipiului Târgu Mureș - Direcția Tehnică, urmând să primiți răspuns de la Instituția competentă. De asemenea, vă facem cunoscut faptul că există un proiect de amenajare a unui sens giratoriu la intersecția sus menționată, dar care urmează a fi realizat odată cu construirea șoselei de centură a municipiului Târgu Mureș.


Data:26 Septembrie 2012 09:39
Sugestie:Buna ziua, Va scriu in legatura cu o problema care a aparut de o vreme. A fost odata in str. Brasovului un teren de joaca care acum cativa ani a fost transformat in parcare. Copii erau tristi iar parinti oarecum bucurosi din motive lesne de inteles, pentru numarul crescut a locurilor de parcare. Anul trecut din bunavointa primariei o parte din aceasta parcare a fost acoperita si inchiriata catre locuitorii din zona. De atunci cei care nu inchirieaza aceste locuri incercam totusi sa parcam masinile in locurile neacoperite avand grija sa nu blocam accesul catre copertine. Totusi in aproape fiecare dimineata stergatoarele de la masina sunt ridicate. Azi dimineata am gasit un bilet sub stergator cu urmatorul text:"ULTIM AVERTISMENT AICI NU ESTE LOC DE PARCARE". Sunt sigur ca parchez pe domeniul public (nu este proprietate privata), nu este parcare inchiriata, nici nu sunt indicatoare rutiere care sa interzica stationarea in locul respectiv. Problema este ca nu stiu cum sa interpretez aceasta amenintare. Mentionez ca nu cunosc identitatea persoanei care ma ameninta dar nu mi se pare corect ca din cauza lui masina sa aiba de suferit. Puteti sa-mi dati un sfat cum ar trebui sa procedez in acest caz? Va multumesc si succes
Raspuns: La adresa dumneavoastră, privind locurile de parcare de pe strada Brașovului din municipiul Târgu Mureș, vă facem cunoscut faptul că în conformitate cu prevederile art. 144 alin 1 și 2 din Regulamentul pentru aplicarea O.U.G. 195/2002 rep.: ”Administratorul drumului public este obligat să delimiteze și să semnalizeze corespunzător sectoarele de drum public unde este interzisă oprirea sau staționarea vehiculelor. Administratorul drumului public poate permite oprirea sau staționarea, parțial sau total, a unui vehicul pe trotuar, cu respectarea marcajului, iar în lipsa acestuia, numai dacă rămâne liber cel puțin un culoar de minimum 1 m lățime înspre marginea opusă părții carosabile, destinat circulației pietonilor”. În consecință, în alte locuri este permisă parcarea vehiculelor, cu respectarea prevederilor art. 142 și 143 din Regulamentul pentru aplicarea O.U.G. 195/2002 rep., care stipulează expres cazurile în care sunt interzise oprirea și staționarea vehiculelor.


Data:03 Octombrie 2012 11:01
Sugestie:Va rog sa reporniti semaforul de la intersectia Bd. 1 decembrie 1918 cu Str. Papiu Ilarian.Este foarte important.
Raspuns: La adresa dumneavoastră, privind trecerea pentru pietoni semaforizată de la intersecția bulevardul 1 Decembrie 1918 – strada Papiu Ilarian din municipiul Târgu Mureș, vă facem cunoscut faptul că semaforul pietonal a fost oprit temporar cu ocazia lucrărilor de reabilitare a străzii Papiu Ilarian. Din data de 10.10.2012, odată cu definitivarea lucrărilor la rețeaua electrică de pe strada Papiu Ilarian și reconectarea la sursa de alimentare, semaforul pietonal a fost repus în funcțiune.


Data:19 Octombrie 2012 08:16
Sugestie:Politia rutiera ar trebui sa fie prezent permanent pe ruta Tg-Mures-Reghin. Este absolut incredibil ce indisciplinati sunt soferii. Depasiri periculoase si foarte periculoase, treceri pe rosu sunt la ordinea zilei. Este inadmisibil !!!
Raspuns:La adresa D-voastra inregistrata la aceasta unitate de politie cu numarul de mai sus, privind indisciplina participantilor la trafic pa DN 15, va comunicam urmatoarele: Tronsonul de drum national 15, Tg. Mures – Reghin se afla in modernizare totala si din cauza lucrarilor, echipajele politiei rutiere nu pot actiona permanent in zona. Efectivele politiei rutiere executa activitati preventive in aceasta zona si in cazul depistarii conducatorilor auto, care incalca legislatia rutiera, se aplica masurile legale.


Data:06 Noiembrie 2012 23:38
Sugestie:Buna ziua, Domnule Sef al Politiei Rutiere Targu Mures Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca Politia Locala sa ma sanctioneze pentru oprirea, mentionez oprirea nu stationarea, autoturismului ,partial pe trotuar, fara perturbarea circulatiei autoturismelor sau a pietonilor, pe un sector de drum cu limita de viteza de 30 km/h, in fata casei in care locuiesc si firma care este proprietara autoturismului are sediul in acel imobil ?? Va rog transmiteti raspunsul la adresa de e-mail . Va multumesc
Raspuns:Activitatea poliției locale este reglementată de Legea nr.155 din 12 iulie 2010 privind poliția locală. Potrivit prevederilor art.7, lit. h) și j) din legea susmenționată, poliția locală poate aplica sancțiuni contravenționale la regimul circulației în cazul opririlor neregulamentare și pietonilor care traversează neregulamentar precum și pentru alte abateri care sunt expres menționate în legea poliției locale. Cu stima seful serviciului rutier


Data:20 Noiembrie 2012 18:18
Sugestie:Buna ziua. Locuiesc in Sangeorgiu de Mures,str. Petki David, nr.82 , si in fata casei este o trecere de pietoni, care nu este semnalizata corect. Marcajul pe drum nu se mai vede deloc,si din sensul Reghin- Tg.Mures nu se vede deloc indicatorul care este instalat pe stalpul de iluminat din cauza ca de peste un an din cauza vantului sa deplasat vreo 45 de grade, si de atunci nimeni nu a intervenit.Situatia reprezinta un real pericol pentru pietoni,pentru ca soferii care nu locuiesc in zona pur si simplu nu observ trecerea de pietoni, si daca cineva se incumeta sa treaca ,,legal" strada, in loc de prioritate este claxonat si injurat. Situatia nu sa schimbat de peste un an.Ce trebuie sa se intimple ca sa fie remediata situatia? Sa apara un deces? Cat ar costa remedierea situatie? Dar un suflet omenesc? Am incredere in dumneavoastra, si sper sa fie remediata cat mai repede problema sus mentionata. Va multumesc
Raspuns:La adresa d-voastra inregistrata la aceasta unitate de politie, va comunicam faptul ca Serviciul Rutier a efectuat deligentele necesare pe langa administratorul drumului public DN15, pentru instalarea indicatorului rutier cu semnificatia "Trecerea pentru Pietoni" la care faceti referire si de asemenea vor fi finalizate toate marcajele provizorii de pe raza localitatii,urmand ca dupa finalizarea lucrarilor pe DN15 sa fie efectuata resistematizarea intregului tronson de drum.Cu Stima Sef Compartiment sistematizare Scms. Lefter Sergiu


Data:03 Decembrie 2012 15:26
Sugestie:Buna ziua. Cand dati drumul la semafoarele de pe Gheorghe Doja ?... Deja aproape de 1 an sunt montate... era vorba cand se termina sensul giratoriu de la gara... nimeni nu mai face nimic ?...
Raspuns:In baza informatiilor primite de la Administratia Domeniului Public a Mun. TG.Mures va aducem la cunostinta faptul ca semafoarele vor fi puse in functiune in momentul in care se va realiza semaforizarea sensului giratoriu din P-ta Garii pentru a se asigura o fluidizare a traficului pe str. Ghe. doja.Cu stima Sinsp.Ciurca Raul


Data:05 Noiembrie 2012 22:36
Sugestie:Buna ziua. Vreau sa va intreb daca exista vreun proiect de semaforizare a trecerii de pietoni din zona "Valea Rece". Este deosebit de periculoasa acea trecere de pietoni, zilnic trec zeci de camioane si tiruri, copii mici circula pe acolo in voie, e pericol mare acolo... Va rog sa sugerati Primariei instalarea unui semafor pietonal in acea zona.
Raspuns:In baza informatiilor primite de la Administratia Domeniului Public a Mun. Tg. Mures va aduceam la cunostinta faptul ca nu exista un proiect de semaforizare a respectivei treceri pentru pietoni.Cererile pentru semaforizarea unei treceri de pietoni se inainteaza Administratiei Domeniului Public a mun. Tg.Mures de catre locuitorii din zona respectiva,drept urmare va rugam sa va adresati institutiei sus mentionate.Cu stima Sinsp. Ciurca Raul


Data:29 Octombrie 2012 10:51
Sugestie:Buna ziua. Pe strada Infratirii in zona Denis Market se poate circula tot mai greu, masini fiind oprite pe carosabil si pe o parte si pe alta, astfel incat traficul se realizeaza "la mica intelegere", pe o singura banda. Este inadmisibil acest lucru intr-un oras care se vrea civilizat.
Raspuns:Referitor la sesizarea d-voastra, va informam faptul ca zilnic sunt planificati lucratori din cadrul Biroului Rutier Tg.Mures care actioneaza pentru fluiedizarea traficului din aceasta zona, aplicand sanctiuni contraventionale persoanelor care opresc neregulamentar.Cu stima Sinsp.Ciurca Raul


Data:07 Octombrie 2012 13:24
Sugestie:Buna ziua, Vreau sa va aduc la cunostinta urmatoarea situatie care cred eu ca ar trebui remediata, si anume: pe str. Gh. Doja pe sensul de mers dinspre Gara mare spre centru sunt doua benzi pana la intersectia cu strazile Bulevardul 1848/Str. Rodnei, dupa care se fac 3 benzi de circulatie. Aici intervine problema ca soferii aflati pe banda 1 vor sa treaca pe banda 2, iar cei de pe banda 3 sa treaca tot pe banda 1, e o nebunie si de multe ori am evitat la muchie de cutit o tamponare. Rog remedierea prin delimitare concreta a benzilor de mers astfel incat masinile care pleaca de la semafor sa stie care banda sa o pastreze.
Raspuns:Va aducem la cunostinta faptul ca delimitarea benzilor de circulatie este atributia Administratie Domeniului Public a Mun. Tg.Mures.Cu Stima Sinsp.Ciurca Raul


Data:19 Decembrie 2012 19:29
Sugestie:Buna ziua, Am aflat ca Consiliul ar fi hotarat faptul ca se va garanta accesul cu biciclete si mopede in centrul orasului. (evident, pe carosabil). Este adevarat ? si daca da, de cand ? (Caci inca mai sunt indicatoare rutiere care interzic accesul acestor vehicule in centrul orasului)
Raspuns: La adresa dumneavoastră, privind accesul mopedelor și bicicletelor în centrul municipiului Târgu Mureș, vă facem cunoscut faptul că la nivelul Consiliului Local Municipal Târgu Mureș, în ședință ordinară, a fost adoptată Hotărârea nr. 122 din data de 29.11.2012, care la art. 2 stipulează: ”Se permite accesul vehiculelor cu două roți în centrul municipiului Târgu Mureș ( Piața Trandafirilor – Piața Victoriei )”. Cu aducerea la îndeplinire a celor menționate se încredințează serviciile abilitate din cadrul Municipiului Târgu Mureș.


Data:04 Ianuarie 2013 13:57
Sugestie:Buna ziua, Am mai multe nelamuriri, va rog frumos sa imi raspundeti, pe rand, in ordine, la intrebarile de mai jos: 1. Am inteles ca s-a dat drumul la biciclete in centrul orasului pe trotuar si carosabil. De cand intra acest lucru in vigoare ? De indata ce C.L. a adoptat Hotararea sau dupa ce indicatoarele rutiere de interzicere sunt date jos ? Si daca e ultima varianta, cand se vor da jos aceste indicatoare ? 2. Eu stiu ca bicicletele sunt considerate VEHICULE si sunt interzise pe trotuar prin definitie, in codul rutier. Cum de Consiliul Local da voie in Centru la biciclete pe trotuar cand acestea sunt interzise prin lege pe asemenea categorie de drumuri ? Va rog lamuriti-ma daca bicicleta este permisa sau nu pe trotuar (ma refer in general, nu neaparat in centrul orasului). 3. De asemenea, spuneti-mi, va rog frumos, unde pot gasi o copie a unui Cod Rutier actual si bun ! Am cautat niste articole referitoare la mai multe lucruri, de exemplu: pe unele site-uri sunt articole care interzic accesul cu bicicletele cand afara este polei/zapada, etc. In alte coduri rutiere nu am gasit acest lucru. De asemenea am gasit reglementari referitoare la faptul ca si pietonii au obligatia de a se asigura cand se angajeaza in traversarea drumului pe trecerea de pietoni. Sau, faptul ca soferul nu e obligat sa cedeze trecerea pietonilor aflati pe trecerea de pietoni, pe celalalt sens de deplasare cand drumul are minim 2 benzi pe sens... Sau faptul ca biciclistii nu au voie sa traverseze trecerea de pietoni decat pe langa bicicleta... La fel, doar pe unele site-uri care se lauda ca au codul rutier am gasit acele articole, altele nici nu au stipulat asa ceva. Este posibil ca unele articole sa fie doar PROPUNERI si sa nu fie legiferate inca ?... De ce anumite site-uri au unele articole altele nu au ?... Care cod rutier este BUN si CORECT si ACTUAL, dupa care sa ma iau ? Spuneti-mi va rog cum pot sa fac rost de ultimul cod rutier bun si corect.
Raspuns: La adresa dumneavoastră, privind accesul mopedelor și bicicletelor în centrul municipiului Târgu Mureș, vă facem cunoscut faptul că la nivelul Consiliului Local Municipal Târgu Mureș, în ședință ordinară, a fost adoptată Hotărârea nr. 122 din data de 29.11.2012, care la art. 2 stipulează: ”Se permite accesul vehiculelor cu două roți în centrul municipiului Târgu Mureș ( Piața Trandafirilor – Piața Victoriei )”. Cu aducerea la îndeplinire a celor menționate se încredințează serviciile abilitate din cadrul Municipiului Târgu Mureș. În conformitate cu prevederile art. 161 alin. 1, lit. c din Regulamentul de aplicare al O.U.G. 195/2002 rep., se interzice conducătorului de biciclete sau mopede să circule pe trotuare, cu excepția cazului când pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate lor. De asemenea, vă facem cunopscut faptul că circulația rutieră pe drumurile din România este reglementată de O.U.G. 195/2002 rep., modificată și complectată prin Legea 203/2012.


Data:10 Ianuarie 2013 22:21
Sugestie:Buna ziua, Propun instaurarea de sensuri unice pe strazile C-tin Dobrogeanu Gherea, Str. Szechenyi Istvan din cartierul Dambul Pietros. Traficul este destul de dificil cand sunt mai multe masini pe aceste strazi, mai ales iarna, cand nu au loc 2 masini sa treaca una pe langa cealalta decat foarte greu. Pe modelul strazilor Ceahlau si Lamaitei propun instaurarea de sensuri unice. Imi cer scuze, am tot respectul pt dvs, insa daca iarasi imi veti spune ca nu e de competenta dvs aceste modificari, atunci spuneti-mi va rog cu cine sa iau legatura. Aici pe site scrie "sugestii circulatie". Pai, am o sugestie ! Daca iarasi ma trimiteti la Primarie spuneti-mi va rog cu cine sa vorbesc acolo ca am niste propuneri de modernizare, ca aici traiesc zilnic si imi dau seama de problemele rutiere curente.
Raspuns:La adresa dumneavoastră, privind instaurarea de sensuri unice pe străzile Constantin Dobrogeanu Gherea și Szechenyi Istvan din municipiul Târgu Mureș, vă facem cunoscut faptul că aspectele sesizate de dumneavoastră nu sunt de competența Poliției Rutiere. Lucrările de sistematizare rutieră se execută de către administratorul drumului public – Primăria Municipiului Târgu Mureș, Poliția Rutieră având doar rol de avizare. În consecință, vă recomandăm să vă adresați Primăriei Municipiului Târgu Mureș - Direcția Tehnică, urmând să primiți răspuns de la Instituția competentă. De asemenea, vă facem cunoscut faptul că propunerea dumneavoastră face obiectul unei informări către Primăria Municipiului Târgu Mureș și va fi propusă pe ordinea de zi a Comisaiei de Circulație întrunită la data de 30.01.2013, ora 12,00.


Data:10 Ianuarie 2013 22:09
Sugestie:Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti care este limita de viteza pe Calea Sighisoarei (fosta Centura a orasului, sau mai e ?) Eu cred ca e tot 50 Km/h din moment ce e in teritoriul orasului. Intreb asta pt ca de multe ori vad masini care merg cu 70-80 pe acolo si vreau sa stiu si eu care e adevarul.
Raspuns: La adresa dumneavoastră, privind viteza legală de deplasare a autovehiculelor pe strada Calea Sighișoarei din municipiul Târgu Mureș, vă facem cunoscut faptul că în conformitate cu art. 49 alin. 1 din O.U.G. 195/2002 rep. ” limita maximă de viteză în localității este de 50 km/h.”. În consecință, și pe strada Calea Sighișoarei din mun. Târgu Mureș limita maximă de viteză este de 50 km/h.


Data:10 Ianuarie 2013 22:16
Sugestie:Buna ziua, O dilema, desi nu ar trebui sa fie. Ma refer la urmatoarea situatie: in cartierul Dambul Pietros, intersectia strazilor Urcusului cu Deva, nu exista indicatoare de prioritate, deci daca cobor, de exemplu, dinspre Str. Szechenyi Istvan inspre Str. Gheorghe Doja, pe Str. Urcusului in jos, o sa dau de intersectia cu Str. Deva, si cum nici o strada nu are indicator de prioritate, trebuie sa cedez trecerea pt prioritatea de dreapta dinspre str. Deva. Insa daca ies de pe strada Deva sa fac dreapta, ar trebui sa am prioritate. Problema este ca nu prea se respecta. Toata lumea care vine de sus dinspre Str. Szechenyi Istvan trece direct prin intersectie fara sa dea prioritate la cei care vin de pe Str. Deva. Puteti reglementa cumva situatia prin niste indicatoare ? Sau se respecta in continuare prioritatea de dreapta ?
Raspuns: La adresa dumneavoastră, privind resistematizarea intersecției străzilor Urcușului cu Deva din municipiul Târgu Mureș, vă facem cunoscut faptul că aspectele sesizate de dumneavoastră nu sunt de competența Poliției Rutiere. Lucrările de sistematizare rutieră se execută de către administratorul drumului public– Primăria Municipiului Târgu Mureș, Poliția Rutieră având doar rol de avizare. În consecință, vă recomandăm să vă adresați Primăriei Municipiului Târgu Mureș - Direcția Tehnică, urmând să primiți răspuns de la Instituția competentă. De asemenea, vă facem cunoscut faptul că propunerea de semnalizare a intersecției susmenționate cu indicatoare rutiere face obiectul unei informări către Primăria Municipiului și va fi propusă pe ordinea de zi a Comisiei de Circulație întrunită la data de 30.01.2013, ora 12,00.


Data:20 Ianuarie 2013 15:52
Sugestie:Buna ziua, Am unele nelamuriri in privinta activitatii politiei rutiere, poate veti reusi sa ma lamuriti si pe mine daca imi veti raspunde la aceasta sesizare. Care este rolul politiei rutiere? Raspunsul meu: sa stea cu radarul, sa stea la linie continua etc. De ce in momentul in care se produce un accident rutier nu se gaseste o ruta ocolitoare si sa fie deviaza circulatia, aproape in fiecare localitate exista drumuri ocolitoare si se poate devia circulatia, am inteles, nu exista personal disponibil nici in cadrul politiei nici in cadrul politiei locale, sa stea "prostii" care si-au gasit sa fie in trafic si 3-4 ore in loc, nu e treaba politiei ( de ex se intampla in Cipau un accident se poate devia prin tarnaveni, si pentru unul care e in masina e mai bine decat sa stea in loc ). Am inteles nu e treaba politiei ci e a administratorului de drum, politia s-a scos in cazul asta. Am mai scris sugestii pe acest site, asa cum mi-ati raspuns mie ati rapsuns si altor cetateni care au scris intra in atributiile administratorului de drum. Oare nu era mai bine daca ati fi dat un raspuns de genul: " Multumim de sugestie, vom transmite sugestia dumeavoastra in atentia persoanei ( de ex Popescu Costel ) din partea administratorului de drum. Insa raspunsul a fost ceva de genul intra in atributiile adminstratorului de drum si atat. Care e rolul acestui site ca eu nu mai inteleg nimic ? De exemplu pe strada Gheorghe Doja la intersectia cu strada Alba Iulia exista un depozit si un magazin de piese auto, in zona artera de circulatie se ingusteaza fiind si intersectie si semafor ( care normal nu se stie cand va fi functional ca intra in atributiile adminsitratorului de drum ) exista "smecherii" care parcheaza auto pe trotuar si obliga pietoni sa coboare pe partea carosabila, ei trebuie sa fie atenti sa nu fie loviti iar conducatorii auto sa fie atenti sa nu ii loveasca. Politia ce asteapta, sa fie victime si apoi sa actioneze? Personal am vazut masina de politie trecand pe acolo si nu i-a interesat de acele autoturisme, pardon erau in misiune de patrulare cu 30 - 40 de km la ora si nu intra in atributiile lor ci ale administratorului de drum sau poate ale politiei locale, sau politia locala actioneaza doar in zona centrala si nu si in restul orasului ? Daca tot exista acest site si nu folositi in scop constructiv aceste propuneri mai bine il desfintati iar cei care stiu de acest site vor sti ca s-a desfintat, iar restul habar nu vor avea. Acest site e un "canal" sa aflati multe de la populatie, daca tot exista e bine sa fie folosit pe masura. Multumesc frumos! Cu stima!
Raspuns: La adresa dumneavoastră privind asigurarea fluenței traficului rutier în cazul accidentelor de circulație care au drept urmare restricționarea totală sau parțială a acestuia, vă facem cunoscut faptul că în toate cazurile în care este posibilă devierea traficului rutier, aceasta este una din primele măsuri intreprinse de echipa de cercetare ajunsă la fața locului. În situația în care acest lucru nu este posibil, reglementările în vigoare permit închiderea traficului rutier pe perioada desfășurării cercetărilor în vederea protejării mijloacelor materiale de probă. Referitor la situația sesizată de dumneavoastră la intersecția străzilor Gheorghe Doja cu Alba Iulia din municipiul Târgu Mureș, vă comunicăm faptul că în conformitate cu prevederile art. 142 lit. n din Regulamentul de aplicare al O.U.G. 195/2002 rep., este permisă oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar cu condiția de a se asigura cel puțin un metru pentru circulația pietonilor. Zona respectivă va fi monitorizată în cadrul activităților de supraveghere și control al traficului rutier, lundu-se măsurile legale în vederea remedierii situației prezentate de dumneavoastră.


Data:31 Ianuarie 2013 03:04
Sugestie:Buna ziua, Am un exemplu de articol care nu stiu care este forma lui adevarata in codul rutier. Ca si principiu intreb numai, deoarece clar ca voi da prioritate ori de cate ori va trebui pentru siguranta circulatiei. Pe site-ul "politiaromana.ro", in Regulament, art. 135, litera "h": "h) pietonului care traversează drumul public, prin loc special amenajat, marcat şi semnalizat corespunzător ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, atunci când acesta se află pe sensul de mers al vehiculului." - se intelege clar ca oricate benzi ar fi pe sens, doar pe sensul de mers trebuie acordata prioritatea, nu ? - in contrast cu: HG 85/2003 care la Art. 180 nr. 7 spune ca doar daca sunt 2 sau mai multe benzi pe sens atunci trebuie data prioritate pietonilor aflati in trecere pe acelasi sens de deplasare. Care este adevarul ? Repet, dau prioritate oricum pt siguranta. Insa ca idee de principiu vreau sa stiu. Cu ocazia aceasta sa stiu care din reguli mai sunt in picioare (Regulamentul sau HG 85/2003), si daca sunt reguli care au fost abrogate sau nu. Va multumesc.
Raspuns:La adresa dumneavoastră prin care ne solicitati un punct de vedere referitor la prevederile legale care reglementeaza acordarea de prioritate la pietoni, facem urmatoarele precizari: Incepand cu luna decembrie 2006, circulatia pe drumurile publice este reglementata de urmatoarele acte normative: OUG 195/2002, cu modificarile si completarile ulteriore, privind circulatia pe drumurile publice și HG 1391/2006 pentru aprobarea regulamentului de aplicare a ordonantei susmentionate. Pe cale de consecinta,prevederile HG 85/2003 nu isi mai gasesc aplicabilitatea fiind abrogate prin HG 1391/2006. Din economia art.135, alin.1, lit h) din HG 1391/2006 rezulta foarte clar ca un conducator auto trebuie sa acorde prioritate pietonului care se afla pe sensul de mers al vehiculului, indiferent de numarul benzilor de circulatie.


Data:28 Februarie 2013 14:02
Sugestie:Buna ziua, Revin cu inca o problema. Poate nu tine de dvs, insa daca discutati cu cei de la Primarie, transmiteti-le va rog. Eu stiu ca, legal, orice trecere de pietoni este legala si poate fi considerata trecere de pietoni "cu drepturi depline" daca este SI MARCATA, SI SEMNALIZATA corespunzator. Deci nu "sau", ci "si-si". Deci si indicator, si marcaj pe trotuar. (Gresesc eu cumva ? Daca da, atunci va rog spuneti-mi forma corecta) Exista o trecere de pietoni la intersectia Caii Sighisoara cu "Bd. 1 Dec" din Tudor (intersectia Centurii cu E-60 de langa benzinaria MOL) care este marcata doar prin Indicator, lipsind marcajul pe asfalt de luni de zile. Cam pe cand se gandesc cei care sunt responsabili sa o si marcheze ? (Altfel banuiesc ca nu e considerata legal trecere de pietoni, nu ?) Nu de alta, dar e foarte periculos pentru cei care traverseaza si se intersecteaza cu soferi care habar nu au ca acolo exista o trecere de pietoni (mai ales cei care nu sunt din oras), pt ca un singur indicator pus intr-un colt pe un stalp la marginea drumului nu e asa de vizibil ca un marcaj pe asfalt.
Raspuns: La adresa dumneavoastră, privind semnalizarea trecerii pentru pietoni situată la intersecția bulevardul 1 Decembrie 1918 cu strada Calea Sighișoarei din municipiul Târgu Mureș, vă facem cunoscut faptul că aspectele sesizate de dumneavoastră nu sunt de competența Poliției Rutiere. Lucrările de reabilitare și sistematizare rutieră se execută de către administratorul drumului public - Primăria Municipiului Târgu Mureș, Poliția Rutieră având doar rol de avizare. Trecerile pentru pietoni trebuie semnalizate prin indicator și marcaj rutier având această semnificație, dar datorită condițiilor meteo din sezonul rece nu a fost posibilă refacerea marcajului rutier. Vă facem cunoscut faptul că sesizarea dumnevoastră a făcut obiectul unei informări către Primăria municipiului Târgu Mureș, urmând a fi luate măsurile necesare imediat ce condițiile meteo vor permite.


Data:10 Martie 2013 17:29
Sugestie:Buna ziua, va rog sa luati masuri in ceea ce priveste oprirea respectiv stationarea masinilor inaintea trecerilor de pietoni, deaorece scade foarte mult vizibilitatea pietonilor mai ales a copiilor ca acestia pot fi observati cel mai tarziu. Macar pe arterele principale ale orasului, gen: Gh. Doja, Str. 22 Decembrie 1989, Bulevardul 1 Decembrie 1918, etc. Nu ar strica amplasarea 2-3 parapeti de beton/plastic inaintea trecerii de pietoni ca sa ramana liber o portiune de macar 5 metri inaintea trecerii, ca sa fie mai vizibili pietonii dar mai ales copii. De ce nu se face drum cu doua benzi pe sens incepand de la statia de autobuz Moca pana la intersectia cu Gara CFR? Si mutarea parcarii pe trotuar ca si asa e destul de lat si astfel s-ar fluidiza si mai bine traficul. Rog sa semnalizati trecerea de pietoni de pe Gh. Doja cea de la pensiunea Passion, cu vopsea pe carosabil sau ceva lumini intermitente deaorece soferii ori nu le vad ori nu vor sa opreasca intentionat, e o adevarat aventura sa treci strada in acest loc. Va garantez ca daca politia rutiera ar sta la panda intr-o ora ar ridica cel putin 30 de permise de conducere pentru ca nu se acorda prioritate ba dimpotriva pietonii sunt claxonati si injurati de soferi pana cand pietonul ii arata semnul de trecere. Va multumesc si sper ca veti lua masuri pentru siguranta tuturor.
Raspuns: La adresa dumneavoastră, privind semnalizarea trecerii pentru pietoni situată pe strada Gheorghe Doja ( pensiunea Passion ) din municipiul Târgu Mureș, vă facem cunoscut faptul că aspectele sesizate de dumneavoastră nu sunt de competența Poliției Rutiere. Lucrările de reabilitare și sistematizare rutieră se execută de către administratorul drumului public - Primăria Municipiului Târgu Mureș, Poliția Rutieră având doar rol de avizare. Trecerile pentru pietoni trebuie semnalizate prin indicator și marcaj rutier având această semnificație, dar datorită condițiilor meteo din sezonul rece nu a fost posibilă refacerea marcajului rutier. Vă facem cunoscut faptul că sesizarea dumnevoastră a făcut obiectul unei informări către Primăria municipiului Târgu Mureș, urmând a fi luate măsurile necesare imediat ce condițiile meteo vor permite. De asemena, vă facem cunoscut faptul că amenajarea parcărilor pe raza municipiului se face pe baza unui proiect aprobat de către beneficiar ( Primăria Municipiului Târgu Mureș, prin arhitect șef ), orice modificare a acestui proiect fiind de competența beneficiarului.


Data:04 Aprilie 2013 19:32
Sugestie:Buna ziua, In toamna anului 2012 am citit in presa ca limita de viteza in localitati pe parcursul DN 15 intre Reghin si Toplita (drum european, de altfel)a fost ridicata de la 50 km/ora la 70 km/ora. Va rog sa-mi comunicati regimul de viteza aplicabil in momentul de fata.
Raspuns: La sesizarea dumneavoastră, va comunicam faptul ca in prezent in interiorul localitatilor tranzitate de DN 15 E.578(Reghin-Toplita) limita legala de viteza este de 50km/h.Cu stima, seful serviciului rutier


Data:04 Aprilie 2013 19:38
Sugestie:Buna ziua, In toamna anului 2012 am citit in presa ca limita de viteza in localitati pe parcursul DN 15 intre Reghin si Toplita (drum european, de altfel)a fost ridicata de la 50 km/ora la 70 km/ora. Va rog sa-mi comunicati regimul de viteza aplicabil in momentul de fata.
Raspuns: La sesizarea dumneavoastră, va comunicam faptul ca in prezent in interiorul localitatilor tranzitate de DN 15 E.578(Reghin-Toplita) limita legala de viteza este de 50km/h.Cu stima,seful serviciului rutier


Data:08 Aprilie 2013 19:13
Sugestie:Buna ziua, De foarte multe ori echipaje de control circulatie se opresc in loc. Corunca intro-o intersectie stramta care este singura intrare in cartierul nou creat vis-a-vis de Ford, spate Pensiune Corunca intens circulat. Creaza pericol mare si aglomeratie in proprietati private pentru ca ampaseaza radarul in poartea omului si cei opriti suni ghidati in parcare privata. Va rugam sa luati masuri de siguranta pentru ca este deranjant.
Raspuns: La sesizarea dumneavoastră, va comunicam faptul ca aspectele prezentate au fost prelucrate cu toti politistii rutieri care actioneaza pe drumurile nationale de pe raza judetului Mures. De asemenea au fost reprelucrate dispozitiile care reglementeaza oprirea autovehiculelor si modul de lucru cu aparatele radar. Va multumim pentru informare si colaborare.Cu stima, seful serviciului rutier


Data:08 Mai 2013 13:03
Sugestie:Buna ziua, Am o nelamurire. Doresc sa stiu daca este legal consumul de alcool inainte de a urca pe bicicleta si de a circula cu ea pe drumurile publice, si in ce cantitate. Stiu ca in cazul unui autovehicul consumul de alcool este complet interzis, in orice cantitate. Nu am baut si nu voi bea niciodata niciun strop de alcool cand ma urc la volan. Insa, eu stiam ca in cazul unei biciclete, este admis consumul de alcool pana la o anumita valoare. In legislatie am vazut un text: "sub influenta bauturilor alcoolice"... insa chiar daca consum 1 sau 2 beri, legal, ma aflu sub influenta bauturilor alcoolice ? Adica sa zicem ca ma duc undeva cu bicicleta, consum si eu o bere la o terasa, si dupa aceea vin acasa. Este legal acest lucru sau nu ? Pentru ca daca nu este permisa nicio cantitate de alcool, oricat de mica, si pentru biciclisti, atunci nu voi consuma deloc alcool. Va multumesc.
Raspuns: La sesizarea dumneavoastră, va comunicam faptul ca legislatia rutiera din Romania interzice conducerea autovehiculelor si a bicicletelor de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice. Pentru conducatorii de autovehicule aceasta interzicere este prevazuta de art. 102, alin.3, lit a din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si se sanctioneaza cu amenda si retinerea permisului de conducere pentru o perioada de 90 zile. Pentru biciclisti, interzicerea este prevazuta de art.161, alin.1, lit.f din HG 1391/2006 privind regulamentul de aplicare a ordonantei de urgenta si se sanctioneaza doar cu amenda. In ceea ce priveste valoarea alcoolemie de la care se retine savarsirea contraventiei de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sau bicicleta sub influenta bauturilor alcoolice, precizam ca in conformitate cu Precizarile Institutului National de Metrologie si a procedurilor interne, aceasta este cuprinsa intre 0,11 si 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Peste valoarea de 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat se retine savarsirea infractiunii de conducere cu alcoolemie peste limita legala, insa doar conducatorilor auto.


Data:07 Mai 2013 23:50
Sugestie:Buna ziua, Doresc sa va informez ca nu exista indicator de intrare in localitatea Sinpaul pe sensul Ogra-Targu Mures, astfel ca vrea sa va intreb: 1. echipajul de politie cu radar amendeaza pentru depasirea vitezi in localitatea Ogra, in localitatea Sinpaul(fara indicator) sau in afara localitatii??? (masina se pozitioneaza pe partea drepta, sub copac, pe drumul de acces la gara CFR Sinpaul) Multumesc !
Raspuns: La sesizarea d-voastră,vă comunicăm faptul că Serviciul Rutier a informat administratorul drumului public Sectia Drumuri Nationale Mures, despre lipsa indicatorului la intrarea in localitatea Sanpaul, solicitand remedierea situatiei existente, in vederea prevenirii unor situatii confuze pentru participantii la trafic.


Data:07 Mai 2013 23:54
Sugestie:Va rog pe aceasta cale sa luati masuri in ceea ce priveste administratorul drumului E60 directia Tg. Mures - Cluj, pe raza judetului Mures; majoritatea parapetilor montati pe acest traseu au devenit un pericol public, prezinta elementi lipsa sau deteriorati, care in cazul unui accident pot avea urmari mai grave decat lipsa in totalitate a acestora(parapet metalic desprins si intrat prin autovehicul). Deasemenea viziblitatea acestora pe vreme nefavorabila, lasa de dorit din cauza starii avansate de degradare. Cateva zone cu probleme: pasarela din localitatea Sanpaul, iesirea din Ludus spre Turda. Articolul 40 alin.(1) din OG 43/1997 republicata privind regimul drumurilor instituie si el obligatia administratorului de a semnaliza si mentine drumul in stare tehnica corespunzatoare desfasurarii circulatiei rutiere in conditii de siguranta. (1) Drumurile trebuie sa fie semnalizate si mentinute de catre administratorul drumului in stare tehnica corespunzatoare desfasurarii traficului in conditii de siguranta. Art.40 alin.(1) OG 43/1997 republicata. Va multumesc anticipat.
Raspuns:La sesizarea d-voastră,vă comunicăm faptul că Serviciul Rutier a informat administratorul drumului public, Sectia Drumuri Nationale Mures, cu privire la situatia existenta pe tronsonul DN15E60 a lipsei si degradarii parapetilor de protectie si totodata s-a solicitat remedierea deficientelor constatate in vederea prevenirii accidentelor rutiere si desfasurarii in conditii bune a traficului rutier.


Data:04 Iunie 2013 19:40
Sugestie:Buna ziua, Doresc sa va informez ca nu exista indicator de intrare in localitatea Sinpaul pe sensul Ogra-Targu Mures, astfel ca vrea sa va intreb: 1. echipajul de politie cu radar amendeaza pentru depasirea vitezi in localitatea Ogra, in localitatea Sinpaul(fara indicator) sau in afara localitatii??? (masina se pozitioneaza pe partea drepta, sub copac, pe drumul de acces la gara CFR Sinpaul)Si raspunsul la intrebare? am pus trei semne de intrebare, de trei ori mai multe decat indicatorul lipsa ! deci inca o data: pe cine amendeaza radarul de sub copac???
Raspuns:La sesizarea d-voastră înregistrată la această unitate de poliție, cu nr. de mai sus, vă comunicăm faptul că Serviciul Rutier a informat administratorul drumului public Sectia Drumuri Nationale Mures, despre lipsa indicatorului la intrarea in localitatea Sanpaul, solicitand remedierea situatiei existente, in vederea prevenirii unor situatii confuze pentru participantii la trafic. Referitor la intrebarea d-voastra privind sanctionarea contravenientilor, va comunicam faptul ca lucratorii Serviciului Rutier care isi desfasoara activitatea pe acel sector de drum, aplica sanctiuni tuturor participantilor la trafic care incalca regimul legal de viteza.


Data:04 Iunie 2013 19:40
Sugestie:Buna ziua, Doresc sa va informez ca nu exista indicator de intrare in localitatea Sinpaul pe sensul Ogra-Targu Mures, astfel ca vrea sa va intreb: 1. echipajul de politie cu radar amendeaza pentru depasirea vitezi in localitatea Ogra, in localitatea Sinpaul(fara indicator) sau in afara localitatii??? (masina se pozitioneaza pe partea drepta, sub copac, pe drumul de acces la gara CFR Sinpaul)Si raspunsul la intrebare? am pus trei semne de intrebare, de trei ori mai multe decat indicatorul lipsa ! deci inca o data: pe cine amendeaza radarul de sub copac???
Raspuns:


Data:04 Iunie 2013 19:40
Sugestie:Buna ziua, Doresc sa va informez ca nu exista indicator de intrare in localitatea Sinpaul pe sensul Ogra-Targu Mures, astfel ca vrea sa va intreb: 1. echipajul de politie cu radar amendeaza pentru depasirea vitezi in localitatea Ogra, in localitatea Sinpaul(fara indicator) sau in afara localitatii??? (masina se pozitioneaza pe partea drepta, sub copac, pe drumul de acces la gara CFR Sinpaul)Si raspunsul la intrebare? am pus trei semne de intrebare, de trei ori mai multe decat indicatorul lipsa ! deci inca o data: pe cine amendeaza radarul de sub copac???
Raspuns:La sesizarea d-voastră înregistrată la această unitate de poliție, cu nr. de mai sus, vă comunicăm faptul că Serviciul Rutier a informat administratorul drumului public Sectia Drumuri Nationale Mures, despre lipsa indicatorului la intrarea in localitatea Sanpaul, solicitand remedierea situatiei existente, in vederea prevenirii unor situatii confuze pentru participantii la trafic. Referitor la intrebarea d-voastra privind sanctionarea contravenientilor, va comunicam faptul ca lucratorii Serviciului Rutier care isi desfasoara activitatea pe acel sector de drum, aplica sanctiuni tuturor participantilor la trafic care incalca regimul legal de viteza.


Data:30 Mai 2013 10:14
Sugestie:Pe Bulevardul 1Dec 1918 langa studioul de radio Targu Mures s-a facut un sens giratoriu. Trecerea de pietoni a fost mutata initial aproximativ in drept cu intrarea la studioul de radio. Dar recent trecerea de pietoni a fost desfiintata. Cei care locuiesc pe partea cu studioul de radio nu pot traversa legal strada decat daca merg pana la intersectia cu str. Stefan cel Mare. Va rog sa reviniti asupra deciziei de a desfiinta trecerea de pietoni! Va multumesc, Rares
Raspuns: La adresa dumneavoastră, privind amenajarea unei treceri pentru pietoni pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Târgu Mureș ( zona studio radio ), vă facem cunoscut faptul că în urma sesizării făcută de Poliția Rutieră către Primăria Municipiului Târgu Mureș - Direcția Tehnică, înființarea unei treceri pentru pietoni în zona sus menționată a fost propusă în comisia de circulație constituită la nivelul Primăriei Municipiului Târgu Mureș, urmând ca în urma verificărilor efectuate în teren să se stabilească locul unde va fi amplasată trecerea pentru pietoni .


Data:01 Iulie 2013 19:52
Sugestie:Daca cineva iese cu o masina dintr-o statie de autobuz, si o alta masina vine pe drumul prioritar cu cca 150-170 km/h cine poate sa fie vinovat? Asa a fost astazi si in comuna Fantanele, unde un BMW z3 a intrat intr-o masina in care au fost si copii si chiar bebelusi.
Raspuns: La sesizarea dumneavoastră, va comunicam faptul ca in cazul accidentului rutier la care faceti referire s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, urmand ca solutia sa fie data prin Parchetul de pe langa Judecatoria Sighisoara. In functie de materialul probator administrat se va solicita, daca este cazul, si efectuarea unei expertize auto pentru stabilirea stiintifica a mecanismului de producere a accidentului. Precizam ca stabilirea vitezei de deplasare a unui autovehicul se face doar cu un mijloc tehnic certificat aflat in dotarea politiei rutiere si pe cale de consecinta nu putem sa exprimam un punct de vedere pertinent vis-a-vis de afirmatia d-voastra legata de viteza de deplasare a celuilalt autoturism Totodata precizam ca in conformitate cu prevederile art.54 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, conducatorul unui autoturism care efectueaza manevra de schimbare a directiei de mers trebuie sa se asigure ca o poate face in conditii de siguranta.


Data:24 Iulie 2013 11:42
Sugestie:Locoiesc pe str. Republicii si observ cate situatii grave sau periculoase apar la trecerea de pietoni Viseului spre gara mica. Pe linga multe modernizari realizate pentru siguranta in trafic va propun sa analizati posibilitatea instalarii unui semafor la trecerea de pietoni amintita.
Raspuns:Urmare la solicitarea dumneavoastră transmisă prin e-mail în data de 24.07.2013 orele 11.42, vă comunicăm faptul că urmează să discutăm solicitarea dumneavoastră în ședința cu administratorul drumului public în luna august, urmând ca în zona menționată de dumneavoastră să montăm limitatoare de viteză .


Data:07 August 2013 09:30
Sugestie:Buna ziua, Aveam o discutie cu cineva, si in urma acestei discutii as dori sa va intreb urmatorul lucru: In judetul Mures, la ora actuala, se folosesc radare mobile ? (Adica cele care filmeaza in timp ce merg) ? Sau exista si alte aparate omologate de masurat viteza ? Sau singurele aparate omologate sunt radarele stationare clasice deja existente ? Al doilea lucru care vroiam sa va intreb este, in caz ca cineva depaseste regimul legal de viteza si este surprins de aparatul radar, se practica trimiterea acasa prin posta a procesului verbal ? Sau singura metoda practicata de sanctionare este tragerea pe dreapta a soferului de catre agentul de politie, acolo la fata locului ? Va multumesc.
Raspuns:Stimate domn Precizam ca aparatele radar aflate in dotarea Politiei Rutiere Mures permit inregistrarea vitezei atat din mers cat si cand autospeciala politiei se afla in stationare, toate fiind verificate si omologate metrologic. Pe raza judetului Mures nu sunt montate aparate fixe de inregistrare a vitezei. Referitor la modalitatea de sanctionare, precizam ca, regula este ca sanctiunea sa se aplice pe loc, prin oprirea in trafic a conducatorului auto imediat dupa nerespectarea regimului legal de viteza. Legislatia rutiera prevede si posibilitatea sanctionarii in lipsa a conducatorului auto (art.109, alin.2 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice), insa aceasta modalitate de sanctionare se aplica doar in situatia in care autovehiculul nu a putut fi oprit in momentul respectiv. Cu deosebit respect, seful serviciului rutier


Data:16 Septembrie 2013 14:00
Sugestie:Buna ziua, Am o nelamurire, va rog sa ma ajutati sa inteleg. Este vorba despre depasirea in intersectii dirijate. (evident, in intersectii cu circulatie nedirijata, depasirile stiu ca sunt interzise prin definitie) Intr-un caz ipotetic in care, intr-o intersectie, un autoturism aflat pe un drum cu prioritate doreste sa vireze la stanga pe o alta strada, evident ca acesta trebuie sa acorde prioritate vehiculelor care vin din fata lui, dupa care poate vira la stanga. Ce se intampla daca, ipotetic vorbind, un alt vehicul (autoturism, motocicleta, orice) ar intra in depasire inainte de intersectie - ar circula pe contrasens cat timp depaseste - si tocmai atunci autoturismul mai sus mentionat ar face virajul la stanga ? Cine ar fi devina in cazul unei tamponari ? Cel care era in depasire, deoarece a avut intentia sa depaseasca un vehicul care deja semnalizase si vroia sa vireze la stanga intr-o intersectie dirijata ? Sau soferul, care are obligatia sa se asigure nu numai din fata (cum este stipulat in cursurile de legislatie cand este vorba de viraj la stanga de pe un drum cu prioritate), ci si din spate ca nu cumva careva sa il depaseasca in intersectie ?... (Evident, vorbesc de cazurile in care nu exista linie continua inainte de intersectie sau semne cu depasirea interzisa sau curbe sau varfuri de rampa cu vizibilitate mai mica de 50m - in aceste cazuri stiu ca depasirea e clar strict interzisa). Din presa am auzit de un asemenea caz in Timisoara. Va multumesc.
Raspuns:Stimate domn ! Situatia ipotetica prezentata de d-voastra, din pacate, este des intalnita in dinamica accidentelor rutiere si este generata, din punctul nostru de vedere, de nerespectarea regulilor de circulatie de catre ambii conducatori auto, respectiv: -conducatorul auto care intentioneaza sa efectueze virajul spre stanga nu respectata prevederile art.54, alin.1 din OUG 195/2002, care prevede ca „Conducătorul de vehicul care execută o manevră de schimbare a direcției de mers, de ieșire dintr-un rând de vehicule staționate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulație sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp și să se asigure că o poate face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.”, iar -conducatorul auto care efectueaza manevra de depasire nu respecta prevederile art.45, alin.5 din OUG 195/2002, care prevede ca „Depășirea se efectuează numai pe partea stângă a vehiculului depășit. Tramvaiul sau vehiculul al cărui conducător a semnalizat intenția și s-a încadrat corespunzător părăsirii sensului de mers spre stânga se depășește prin partea dreaptă.” Cu deosebit respect, seful serviciului rutier


Data:24 Septembrie 2013 06:03
Sugestie:Observam ca sistematic apar treceri de pietoni inaltate. Vreau sa va intreb de ce ele sunt pline de urme de frane de masina? Oare atentionarea pentru soferi nu vine prea tarziu? Cand esti pe trecere degeaba pui frana, atunci doar constati ceva nu eviti. Din punctul meu de vedere si nu numai este echivalentul cum daca ai pune semnul de trecere de pe stalp dupa trecere nu inainte sa apuci sa constientizezi. Consider ca cea mai buna varianta este cea cu dungile in relief de pe asfalt ce se gasesc pe european unde cand treci peste ele cu masina suna asa de infiorator ca automat tresari sa vezi ce restrictie urmeaza... ....probabil astfel de sesizari au mai fost, poate se naste ceva si de aici .. Sa-aveti spor!
Raspuns:Stimate domn ! In municipiul Tg.Mures,neacordarile de prioritate la pietoni constituie cea de-a doua cauza generatoare de accidente rutiere grave, fapt pentru care impreuna cu Primaria Tg.Mures s-a luat masura suprainaltarii acelor treceri de pietoni pe care se produc frecvent astfel de evenimente. Precizam ca atat presemnalizarea cat si semnalizarea acestora este realizata in conformitate cu normativele europene. Faptul ca pe aceste treceri de pietoni se observa, si in prezent, urme de franare denota neatentia conducatorilor auto in actul de conducere. Va informam ca pe respectivele treceri de pietoni, de cand au fost suprainaltate, nu s-au mai produs accidente rutiere cu victime, ceea ce detona utilitatea acestora, chiar daca constituie un incovenient pentru anumiti conducatori auto. Cu deosebit respect, seful serviciului rutier


Data:24 Septembrie 2013 10:51
Sugestie:Observam ca sistematic apar treceri de pietoni inaltate. Vreau sa va intreb de ce ele sunt pline de urme de frane de masina? Oare atentionarea pentru soferi nu vine prea tarziu? Cand esti pe trecere degeaba pui frana, atunci doar constati ceva nu eviti. Din punctul meu de vedere si nu numai este echivalentul cum daca ai pune semnul de trecere de pe stalp dupa trecere nu inainte sa apuci sa constientizezi. Consider ca cea mai buna varianta este cea cu dungile in relief de pe asfalt ce se gasesc pe european unde cand treci peste ele cu masina suna asa de infiorator ca automat tresari sa vezi ce restrictie urmeaza... ....probabil astfel de sesizari au mai fost, poate se naste ceva si de aici .. Sa-aveti spor!
Raspuns:Stimate domn ! In municipiul Tg.Mures,neacordarile de prioritate la pietoni constituie cea de-a doua cauza generatoare de accidente rutiere grave, fapt pentru care impreuna cu Primaria Tg.Mures s-a luat masura suprainaltarii acelor treceri de pietoni pe care se produc frecvent astfel de evenimente. Precizam ca atat presemnalizarea cat si semnalizarea acestora este realizata in conformitate cu normativele europene. Faptul ca pe aceste treceri de pietoni se observa, si in prezent, urme de franare denota neatentia conducatorilor auto in actul de conducere. Va informam ca pe respectivele treceri de pietoni, de cand au fost suprainaltate, nu s-au mai produs accidente rutiere cu victime, ceea ce detona utilitatea acestora, chiar daca constituie un incovenient pentru anumiti conducatori auto. Cu deosebit respect,seful serviciului rutier


Data:20 Septembrie 2013 14:23
Sugestie:Buna ziua, Am aflat de pe un site ca s-a montat un indicator pt biciclisti la inceputul drumului paralel cu paraul poclos, la intersectia de la Mures Mall. Acel indicator, din cate stiu eu, inseamna pista pt biciclete. Din cate stiu eu, pe pista pt biciclete au acces exclusiv doar bicicletele, deci inseamna ca nu intalnim autovehicule acolo. Din moment ce nu vad o linie trasata acolo care sa delimeteze zona pt autovehicule de zona pt biciclete, pot sa presupun ca toata latimea drumului inseamna pista pt bicicleta dedicata ? Atunci cum parcheaza lumea la Mall cu autovehicule ? Daca nu inseamna pista pt bicilete, atunci ce anume ? Ca oricum, prin definitie biciclistii au acces pe carosabil, cat mai aproape de marginea drumului, deci oricum biciclistii aveau acces si pana acum pe acel drum. Atunci ce inseamna acel indicator ?
Raspuns: Având în vedere sesizarea dumneavoastră referitoare la existența unui indicator cu semnificația „Pistă pentru bicicliști” în zona Mureș Mall din Tg.Mures, vă informam ca in urma verificari efectuate s-a solicitat administratorului drumului public inlaturarea acestuia intrucat nu sunt indeplinite conditii pentru existenta unui astfel de indicator, lucru care s-a realizat in data de 01.10.2013. In situatia in care mai identificati nereguli privind semnalizarea rutiera, rugam a ne informa pentru a putea efectua demersurile necesare remedierii deficeintelor.Cu deosebit respect,seful serviciului rutier


Data:01 Octombrie 2013 10:40
Sugestie:Buna ziua, Doresc sa va informez ca nu exista indicator de semnalizare a localitatii Cristesti pe sensul Ungheni Targu-Mures. La fel, indicatorul de semnalizare a Localitatii Sanpaul pe sensul Ogra-Targu Mures lipseste in continuare cu toate ca am mai facut nu una, ci doua sesizari in luna mai. Concluzia este ca nu va faceti treaba absolut deloc !!!
Raspuns:Aspectele sesizate de d-voastra au fost aduse la cunostinta celor doua primarii care au obligatia legala de a semnaliza corespunzator intrarea/iesirea din localitate. Precizam ca o sa revenim cu informari catre cele doua institutii, intrucat atributiile politie rutiere in domeniul sistematizarii nu includ si montarea de indicatoare rutiere. Asigurarea unei sistematizari rutiere corespunzatoare este in competenta exclusiva a administratorului drumului public, fapt pentru care aprecierea d-voastra vis-a-vis de politia rutiera nu are nici un suport juridic. Precizam ca o sa dam curs tuturor informarilor primite, insa cu respectarea stricta a prevederilor legale.Cu deosebit respect,seful serviciului rutier


Data:06 Noiembrie 2013 20:50
Sugestie:Un echipaj de politie, prin agentul de politie OLTEAN DANIEL m-a amendat in seara zilei de 05.11.2013.deoarece am traversat pe la coltul strazii Armoniei cu str. Infratirii. Evident ca m-am asigurat inainte de traversare, dar nu eram pe trecerea de pietoni care era la aproximativ 300 m departare.Necazul meu e ca domnul agent OLTEAN DANIEL a aplicat legea ,,PE SARITE SI SELECTIV". Pentru aceeasi fapta unele persoane au fost amendate (cazul meu si inca a unei doamne),altele au primit avertisment, iar altele au fost iertate.Astea s-au intamplat sub privirea mea pe parcursul a cateva minute.E dreptate aceasa?Asa se aplica legea?Domnul agent OLTEAN DANIEL a fost incorect si sa stie ca mai bine decat mine nu-mi protejeaza nimeni viata decat Dumnezeu.
Raspuns:La sesizarea dvs. privind modul de sanctionare , vă comunicăm următoarele : Principala cauză a accidentelor rutiere soldate cu victime din municipiul Tîrgu Mureș este indisciplina pietonală. Având în vedere acest lucru permanent efectivele poliție rutiere în baza unor planuri de acțiune acționează în vederea disciplinizării pietonilor prin tragerea acestora la răspundere contravențională, având scop principal reducerea accidentelor rutiere pe acest fond . Conform art. 95 din OUG 195/2002, politistul rutier poate aplica amenda contraventionala sau avertismentul. In art.5, alin.5 din OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor se prevede că sancțiunea stabilită trebuie sa fie proporțională cu gradul de pericol social al faptei săvârșite luându-se în calcul și poziția făptuitorului,starea materială etc . Întrucât constatarea a fost făcută direct de către agentul la care dvs. faceți referire în sesizare, gravitatea faptei contravenționale putea fi apreciată doar de către acesta . În conformitate cu prevederile art. 118 din OUG 195/2002 rep. în situația în care dvs. nu sunteți de acord cu sancțiunea aplicată, împotriva procesului verbal de contravenție se poate depune plângere contravențională la Judecătoria Tîrgu Mureș în termen de 15 zile de la data primirii sau a comunicării procesului verbal . cu stima seful serviciului rutier


Data:11 Noiembrie 2013 10:36
Sugestie:il cunoaste cineva pe un Ap Gabor Silviu? e de la politia rutiera. am fost colegi in scoala dar de atunci nu mai stiu nimic de el...daca ma puteti ajuta cu un nr. de telefon v-as fi recunoscator. va multumesc!
Raspuns:agentul de politie la care faceti referire lucreaza la Biroul drumuri nationale si europene. Il puteti gasi la sediul de pe str.M.Kogalniceanu din Tg.mures. Din pacate numarul de telefon nu vi-l putem furniza. Cu stima seful serviciului rutier


Data:06 Noiembrie 2013 20:48
Sugestie:Un echipaj de politie, prin agentul de politie OLTEAN DANIEL m-a amendat in seara zilei de 05.11.2013.deoarece am traversat pe la coltul strazii Armoniei cu str. Infratirii. Evident ca m-am asigurat inainte de traversare, dar nu eram pe trecerea de pietoni care era la aproximativ 300 m departare.Necazul meu e ca domnul agent OLTEAN DANIEL a aplicat legea ,,PE SARITE SI SELECTIV". Pentru aceeasi fapta unele persoane au fost amendate (cazul meu si inca a unei doamne),altele au primit avertisment, iar altele au fost iertate.Astea s-au intamplat sub privirea mea pe parcursul a cateva minute.E dreptate aceasa?Asa se aplica legea?Domnul agent OLTEAN DANIEL a fost incorect si sa stie ca mai bine decat mine nu-mi protejeaza nimeni viata decat Dumnezeu.
Raspuns:La sesizarea dvs. privind modul de sanctionare , vă comunicăm următoarele : Principala cauză a accidentelor rutiere soldate cu victime din municipiul Tîrgu Mureș este indisciplina pietonală. Având în vedere acest lucru permanent efectivele poliție rutiere în baza unor planuri de acțiune acționează în vederea disciplinizării pietonilor prin tragerea acestora la răspundere contravențională, având scop principal reducerea accidentelor rutiere pe acest fond . Conform art. 95 din OUG 195/2002, politistul rutier poate aplica amenda contraventionala sau avertismentul. In art.5, alin.5 din OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor se prevede că sancțiunea stabilită trebuie sa fie proporțională cu gradul de pericol social al faptei săvârșite luându-se în calcul și poziția făptuitorului,starea materială etc . Întrucât constatarea a fost făcută direct de către agentul la care dvs. faceți referire în sesizare, gravitatea faptei contravenționale putea fi apreciată doar de către acesta . În conformitate cu prevederile art. 118 din OUG 195/2002 rep. în situația în care dvs. nu sunteți de acord cu sancțiunea aplicată, împotriva procesului verbal de contravenție se poate depune plângere contravențională la Judecătoria Tîrgu Mureș în termen de 15 zile de la data primirii sau a comunicării procesului verbal . Cu stima, seful serviciului rutier


Data:18 Noiembrie 2013 11:58
Sugestie:Buna ziua, as avea un numar de sesizari/intrebari de adresat. 1)Am observat ca in ultima perioada numarul autovehiculelor care au montate becuri xenon la faruri sau la farurile de ceata s-a marit substantial. Acest fapt il resimt pe deplin fiind eu insumi sofer. Nu de putine ori am fost in situatia in care am fost orbit cu acest tip de faruri si a trebuit sa incetinesc sau chiar sa opresc masina. As dori sa va intreb daca se iau vreun fel de masuri, in sensul descurajarii montarii de astfel de echipamente care , din cate stiu eu, nu sunt omologate. Si daca nu se ia nici un fel de masura, care ar fi impedimentul in fata unor astfel de masuri. 2) Denivelarile de limitare a vitezei amplasate in zona aleea carpati sunt de lungimea celor doua benzi de circulatie pe care drumul le are. din pacate am fost martorul unor adevarate cascadori facute de unii conducatori auto care ocolesc aceste obstacole prin spatiu rezervat parcarii de pe marginea carosabilului. Daca nu s-a intamplat pana acum nici un eveniment rutier in aceea zona cred ca este un pur un miracol, deoarece strada respectiva fiind dreapta si lunga este de natura sa incurajeze soferii sa conduca cu viteza marita. 3) Denivelarile pentru limitarea vitezei construite recent pe strada Secerei la intersectia cu strada Predeal sunt semnalizate necorespunzator. Cand se coboara pe strada Secerei dinspre bulevard 1 Decembrie nu este nici o presemnalizare a acelei denivelari decat marcajul de pe carosabil care se afla la cativa metrii in fata denivelarii. Multumesc anticipat.
Raspuns:La sesizarea D-voastra inregistrata la aceasta unitate de politie cu numarul de mai sus, va comunicam faptul ca politia rutiera impreuna cu reprezentantii Registrului Auto Roman actioneaza zilnic in vederea verificarii starii tehnice a autovehiculelor care circula pe drumurile publice. In cazul depistarii autovehiculelor care au montate becuri xenon neomologate politistii rutieri aplica sanctiuni contraventionale conducatorilor auto si masura complementara de retinere a certificatului de inmatriculare. In privinta limitatoarelor de viteza amplasate pe benzile de circulatie acestea vor fi indepartate in sezonul rece pentru a se putea interveni eficient cu utilajele de deszapezire in cazul caderilor de ninsori. Referitor la semnalizarea trecerii pentru pietoni de pe str. Secerei, a fost informata Primaria mun. Tg. Mures, in vederea remedierii situatiei existente, intrucat este administratorul drumului public. Politia rutiera va intensifica controale in aceste domenii urmand a aplica sanctiuni conducatorilor auto care nu respecta legislatia in domeniu.


Data:03 Decembrie 2013 04:36
Sugestie:as dori sapun si eu o intrebare am cumparat o masina din belgia si am aduso in tara noi fiind plecati nr au expirat iar baiatul care detine permis a luat masina si a mers cu ea intron sat vecin unde a avut o explozie si a intrat intron sant si a lovit masin . politia din comuna a venit la noi acasa sila chemat la post dupa o saptamana si vreo doua zile sa spuna ce sa intimplat acum as dori sa stiu care ar fi consecintele daca declara ce a facut si ce s-ar putea intimpla daca nu neclara
Raspuns:Urmare cererii dumneavoastra, inregistrata la noi cu numarul din antet, 419423 din 04.12.2013, conform descrierii dumneavoastra, va comunicam faptul ca fiul dumneavoastra a incalcat prevederile art. 85 al 1 din OUG 195/02 R. In acest sens va trebui sa dea declaratii in legatura cu fapta comisa pentru a fi cercetat penal pentru punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat, in speta, a caror numere de inmatriculare au expirat. Solutia in acest dosar va fi data prin Parchetul de pe langa Judecatoria in a carei raza de compententa este arondata comuna de care apartine localitatea unde a fost comisa fapta. Va multumim .


Data:20 Noiembrie 2013 12:40
Sugestie:Buna ziua, in legatura cu aglomeratia care apare pe la 7:30, in intersectia Cornisa-Grigorescu-Marinescu pana pe la ora 8, nu se poate gasi o solutie pentru a dirija circulatia? este foarte greu sa iesi spre stg. din Cornisa de exemplu si destul de riscant.
Raspuns:Urmare la adresa dumneavoastră transmisă prin e-mailși înregistrată la această unitate de poliție la data de 02.12.2013 prin care ne aduceți la cunoștință despre aglomerația care apare în jurul orelor 07.30 la intersecția străzilor Cornișa-Grigorescu Marinescu, vă comunicăm faptul că efectivele poliției rutiere acționează în fiecare zi de la orele 0710 - 0810 pentru dirijarea traficului rutier în intersecțiile aglomerate de pe raza municipiului Tg.Mureș, inclusiv în intersecția străzilor Papiu Ilarian cu str.Mihai Viteazu.


Data:29 Noiembrie 2013 07:45
Sugestie:Intersectia str. Lavandei (sens unic paralel cu calea ferata)si str. Azurului. Vizibilitatea la iesirea de pe str. Azurului e impiedicata de multa vreme de un Passat fara nr. de inmatriculare. Chiar nu vezi nimic in dreapta sa te asiguri si sa acoryi prioritate pentru cei ce circula pe str. Lavandei. Nu-i intrebati pe cei indreptatiti ce intentioneaza cu hârbul ala parcat in vederea evitarii accidentelor in acel loc?
Raspuns:In urma sesizarii dvs. privind autovehiculul marca Passat fara numere de inmatriculare, abandonat pe str. Lavandei intersectie cu str. Azurului, vă comunicăm faptul ca a fost informat atat adminitratorul drumului public, in speta Primaria Tg Mures, cat si Politia Locala, despre cele solicitate, in urma careia autovehiculul a fost ridicat.


Informatii utile | Legaturii utile | Contact
Copyright 2005 Inspectoratul Judetean de Politie Mures Romania
Folosirea acestui website implica faptul ca ati luat la cunostinta si sunteti de acord cu termenii si conditiile de utilizare.