27 Martie 2023Sursa: IPJ MUREȘ

POLIȚIȘTII DE SIGURANȚĂ ȘCOLARĂ PREZENȚI ÎN MIJLOCUL ELEVILOR

În cursul acestei zile, cu ocazia programului ,,Școala altfel", polițiștii Biroului Siguranța Școlară din cadrul I.P.J.Mureș au desfășurat activități preventive la școala și grădinița din localitățile Cuci și Petrilaca.

Aceștia s-au aflat în mijlocul preșcolarilor și elevilor din ciclul primar și gimnazial, cărora le-au prezentat teme precum educația rutieră, siguranța online, prevenirea violenței și a bullyingului dar și elemente din profesia de polițist.

Cei aproape 90 de elevi și preșcolari prezenți la activitate au conștientizat, alături de polițiști, posibilele riscuri la care sunt expuși, atât în școală, cât și în afara ei, pe stradă, sau în mediul online.

De asemenea, aceștia au fost informați cu privire la respectarea regulilor de circulație și la deplasarea în siguranță de acasă către școală.

Cei mici au fost învăţati să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar prin locuri semnalizate, fără a alerga.

Polițiștii le-au prezentat totodată autospeciala de poliție și la rândul lor, au primit zâmbete și promisiunea din partea elevilor că vor avea grijă de siguranța lor.