31 Martie 2023Sursa: IPJ MUREȘ

SĂPTĂMÂNĂ “ALTFEL” ȘI PENTRU POLIȚIȘTII MUREȘENI

Săptămâna aceasta a fost dedicată Programului Național ,,Școala Altfel” la nivelul a numeroase unități de învățământ din județul Mureș. În consecință, polițiștii mureșeni au fost onorați să dea curs numeroaselor invitații, pentru a lua parte, și în acest an, la  activitățile educaționale propuse alături de școlari.

Astfel, în cursul săptămânii, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, respectiv Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroul Siguranță Școlară, alături de polițiștii Serviciului Criminalistic, Biroului Rutier Târgu Mureș, Poliției municipiului Târnăveni și a posturilor de poliție au organizat peste 30 de întâlniri cu elevii, în mediul urban și rural, la unitățile de învățământ din Berghia, Cuieșd, Șăulia, Livezeni, Cornești (Adămuș), Pogăceaua, Bahnea, Cuci și Petrilaca.

Peste 1.500 de elevi au luat parte la discuții interactive cu privire la prevenirea victimizării, siguranța bunurilor, disciplina rutieră, consumul de alcool/alte substanțe sau riscurile care pot apărea în mediul online, cu accent pe simțul responsabilității și pe măsurile de protecție, de la caz la caz.

Totodată, cei mici s-au avântat în activități în legătură cu rolul polițiștilor în comunitate și principalele atribuții ale acestora. 

Cu acest prilej, elevii au avut ocazia de a-și satisface curiozitățile și de a observa, îndeaproape, echipamentele și mijloacele tehnice utilizate de polițiști în activitățile specifice, autospecialele de intervenție, câinii de serviciu și nu în ultimul rând, trusele și instrumentele criminalistice.

Profesia de polițist a fost un alt punct de interes pentru elevi, polițiștii oferind răspunsuri la întrebările elevilor cu privire la riscurile profesiei și responsabilitățile revenite.

Simbolul celor peste 30 de întâlniri cu elevii a fost reprezentat de conturul unei inimi albastre, ca semnificație a locului prioritar pe care cei mici îl ocupă în activitatea poliției.

De asemenea, în aceeași perioadă, polițiștii serviciilor teritoriale din I.P.J. Mureș au organizat mai multe activități în unitățile de învățământ din mediul rural și urban, în cadrul Proiectului Național ,,Școala Altfel”.