13 Februarie 2017Sursa: I.P.J. Mureş

3 PERSOANE REŢINUTE PENTRU CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI ŞI SPĂLARE DE BANI

88.800 ţigarete provenite din contrabandă, 61.877 lei şi 12.000 euro au fost descoperiţi şi ridicaţi în urma a 17 percheziţii domiciliare pe raza județelor Mureş şi Suceava, efectuate de către poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Tg. Mureş

La data de 11 februarie a.c., poliţiştii mureşeni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul celor de la Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul de Ordine Publică şi a celor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Suceava, au efectuat 17 percheziţii domiciliare, din care 15 pe raza județului Mureş şi 2 pe raza județului Suceava, la mai multe persoane bănuite de implicare în achiziţia şi comercializarea de ţigarete provenite din contrabandă.

De asemenea, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud s-a procedat la oprirea în trafic a unui autovehicul despre care existau indicii ce transporta ţigări de contrabandă de pe raza judeţului Suceava.

În urma cercetărilor efectuate s-a reţinut că, administratorul unei societati comerciale din jud. Mureș, care desfășura activități economice pe raza judeţul Suceava, şi-a dezvoltat o rețea de comercializare țigarete de contrabandă provenite din Ucraina si Republica Moldova. Astfel, prin intermediul angajaților care se deplasau la punctele de lucru de pe raza judeţul Suceava, achiziționau din localitățile de frontieră astfel de produse, pe care ulterior le comercializau pe raza județului Mureș.   

Cu ocazia percheziţiilor efectuate şi a acţiunii de oprire în trafic au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării 88.800 ţigarete provenite din contrabandă, 61.877 lei şi 12.000 euro.

6 persoane au fost audiate în cauză, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş iar faţă de 3 dintre acestea a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior instanța de judecată dispunând măsura preventiva a controlului judiciar.

Cercetările continuă faţă de cei 3 bărbaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,contrabandă” şi ,,spălare de bani”.

La percheziţii au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş.

În cauză, s-a beneficiat de suportul specialiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Cercetările sunt coordonate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş.