25 Aprilie 2017Sursa: I.P.J. Mureş

AVEŢI GRIJĂ CU CINE DISCUTAŢI DESPRE BANII SAU BUNURILE DE VALOARE PE CARE LE AVEŢI ACASĂ!

Locuinţa este spaţiul nostru de siguranţă. Şi totuşi, uneori cu prea multă uşurinţă, permitem persoanelor necunoscute să intre în bloc sau în casă, fie lăsând uşa descuiată, fie lăsându-ne păcăliţi de motivele pe care răufăcătorii le invocă, fie oferindu-le “intrare” prin postări online sau discuţii cu tot felul de persoane despre bunurile din casă, de exemplu.

Vi se pare întâmplător faptul că se comit multe spargeri exact la locuinţe în care hoţii găsesc sume destul de frumoase de bani sau bijuterii ori alte valori?? Nu este deloc aşa! Ei acţionează „la pont”, adică ştiu dinainte că în unele locuinţe există bani sau alte bunuri valoroase.

Poate tocmai aţi vândut o maşină sau adunaţi bani pentru o investiţie importantă. Ori aveţi bijuterii sau tablouri de valoare. Aveţi grijă unde şi cu cine discutaţi aceste lucruri, nu ştiţi cine mai aude şi unde ajung aceste informaţii. Nu neapărat cu rea intenţie, la un pahar de vorbă sau o discuţie la cafea, cei care ştiu spun şi altora şi uite aşa se duc informaţiile. Ca să nu vorbim de discuţiile la bar, de exemplu, unde după un pahar-două, vocea este mai ridicată şi la alte mese s-ar putea ca clienţii să fie atenţi, iar unii sunt poate chiar din cartierul Dumneavoastră. Lumea e mică, lucrurile se află. 

Fiţi atenţi la copii, vor avea tendinţa să se laude cu „ce au acasă”!

Aveţi grijă ce postaţi online Dvs. sau copiii, Facebook e o bună sursă de informaţii pentru infractori!

Campania de informare şi prevenire „LOCUINŢA TA E ÎN SIGURANŢĂ ACUM?”  se derulează în mediul online, pe reţeaua Facebook - Siguranta Mureşenilor. Vă puteţi implica prin distribuirea afişelor pe conturile Dumneavoastră! (Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii)

 

Galerie foto