21 Decembrie 2015Sursa: IPJ MURES

SĂRBĂTORI DE IARNĂ ÎN SIGURANȚĂ!

                În ultimele trei zile, polițiștii au constatat 51 de infracțiuni și au aplicat 835 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 108.833 de lei. Activitățile pe care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş le desfășoară fac parte din acțiunea ,,Sărbători de Iarnă în Siguranță!”,  care urmărește protejarea intereselor comerciale ale cetățenilor și menținerea siguranței publice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş acţionează pentru menținerea ordinii și siguranței publice, precum și pentru protejarea drepturilor și intereselor comerciale ale cetățenilor prin verificarea legalității activităților comerciale desfășurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Astfel, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice şi ordine publică au fost prezenți în  complexele comerciale, precum și în piețe și târguri pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale referitoare la comercializarea produselor de larg consum.

Pentru neregulile constatate la agenții economici verificați, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.500 de lei.  

Totodată, au fost continuate acțiunile pentru menținerea siguranței cetățenilor în perioada sărbătorilor de iarnă. Astfel, polițiștii mureşeni au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și au intervenit atunci când ordinea și liniștea publică au fost încălcate sau au fost comise infracțiuni.   

Polițiștii au constatat 51 de infracțiuni, dintre care 16 fiind fapte de natură judiciară, 2 încălcări ale codului silvic iar alte 21 de infracțiuni au fost la regimul rutier.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 835 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 97 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, au aplicat 3 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 8 la domeniul silvic.

De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 701 sancţiuni contravenţionale, 382 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 13 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune).

Totodată, au fost reținute 69 de permise de conducere, dintre care 8 pentru viteză şi 20 pentru alcool, fiind retrase și 19 de certificate de înmatriculare.
Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 108.833 de lei, iar a bunurilor confiscate este de 82.635 de lei. 

****
Poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice, cu sprijinul Gărzii Forestiere Brașov, au desfăşurat duminică, 20 decembrie a.c., o acţiune pe linia transportului, provenienței și comercializării pomilor de Crăciun, în municipiul Sighișoara.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că într-un spaţiu închiriat, din municipiul Sighişoara, o societate comercială, cu sediul în municipiul Ploiești, deținea și comercializa pomi de Crăciun, din specia brad, fără documente legale de proveniență.

Poliţiştii au aplicat o sancţiune contravențională, în baza art. 19, lit. m, din Legea 171/2010, în valoare de 15.000 lei.

Totodată, s-a dispus confiscarea a 1.962 de pomi de Crăciun, din specia brad, în valoare de circa de 68.670 lei, care au fost predați în custodia Ocolului Silvic Sighișoara.