17 Februarie 2024Sursa: I.P.J. MUREȘ

BULETIN DE PRESĂ 17 FEBRUARIE 2024

Principalele reguli de coduită preventivă în trafic, dezbătute de polițiștii din Sighișoara cu beneficiarii Asociației ,,Viața are sens”

În cursul acestei săptămâni, polițiștii Biroului Rutier Sighișoara au răspuns invitației lansate de Asociația ,,Viața are sens” Albești și au organizat o întâlnire informativ-preventivă pe tema comportamentelor responsabile în trafic, în vederea prevenirii implicării în evenimente rutiere negative.

Cu această ocazie, polițiștii au reamintit celor prezenți principalele reguli de conduită în trafic, regulile de circulație pe care pietonii trebuie să le respecte pentru propria siguranță, fiind totodată recapitulate semnele de circulație.

La activitate au participat și polițiști criminaliști, care au prezentat tuturor celor curioși trusa criminalistică și modul de evidențiere și ridicare a probelor criminalistice.

Astfel de activități urmăresc încurajarea dialogului pentru a crește gradul de siguranță în comunitate.

*

Sesizare privind o persoană înecată în pârâul Pocloș

În această seară, Poliția municipiului Târgu Mureș a fost sesizată prin intermediul unui apel la 112 cu privire la faptul că, în pârâul Pocloș, de pe strada Regele Ferdinand, s-ar afla o persoană înecată.

La fața locului s-a constatat că aspectele sesizate se confirmă, persoana în cauză fiind extrasă din apă de către echipajele I.S.U. Mureș.

În urma evaluării acesteia de către personalul medical, a fost declarat decesul, cadavrul fiind transportat la Institutul de Medicină Legală Târgu Mureș, în vederea efectuării necropsiei.

Polițiștii desfășoară activități specifice de cercetare pentru a stabili identitatea persoanei și împrejurările în care s-a produs evenimentul, în cadrul unui dosar penal de ucidere din culpă.

*

Cercetări într-un dosar de ucidere din culpă

La data de 16 februarie a.c., în jurul orei 16.10, Poliția municipiului Târgu Mureș a fost sesizată, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, la o locuință din cartierul Aleea Carpați s-ar afla două persoane decedate.

La locația indicată în apel au fost dirijați și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic, pentru efectuarea activităților specifice de cercetare la fața locului.

Polițiștii au constatat că aspectele sesizate se confirmă, fiind identificat trupul unui bărbat de 57 de ani și a unei femei de 88 de ani.

Personalul medical dirijat la fața locului a constatat că aceștia nu mai prezentau semne vitale, trupurile celor doi fiind transportate la Institutul de Medicină Legală Târgu Mureș, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor de deces.

În cauză, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

*

Incendiu la un apartament din municipiul Târgu Mureș

La data de 17 februarie a.c., în jurul orei 12.00, Poliția municipiului Târgu Mureș a fost sesizată, printr-un apel la 112, cu privire la un incendiu care se manifestă la un apartament, de pe strada Violetelor.

La fața locului au intervenit echipajele din cadru I.S.U. Mureș, focul fiind lichidat fără a se propaga la nivelul altor locuințe.

La respectiva locație, polițiștii au descoperit trupul carbonizat al unei persoane, identificat ca fiind locatarul acesteia, un bărbat de 84 de ani. Echipajele de specialitate au constatat faptul că nu mai prezintă semne vitale, fiind declarat decesul.

Cadavrul urmează a fi preluat și transportat la Institutul de Medicină Legală Târgu Mureș, în vederea efectuării necropsiei.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă și ucidere din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstanțelor în care s-a produs incidentul.

*

Accident de circulație pe Calea Sighișoarei

La data de 17 februarie a.c., polițiștii au fost sesizați pentru a interveni la un accident de circulație, produs în jurul orei 16:40, pe Calea Sighișoarei din municipiul Târgu Mureș .

Din primele informații, un autoturism, condus de un tânăr de 18 ani, pe un sector de drum în pantă și în circumstanțe ce urmează a fi stabilite din cercetări, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga ar fi pătruns pe sensul opus de deplasare, părăsind-ul și intrând în șanțul de pe partea stângă a părții carosabile, răsturnându-se .

În alunecare, autoturismul ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară, condusă dinspre Bulevardul 1 Decembrie 1918 spre strada Budiu Mic.

În urma evenimentului, conducătorul auto de 18 ani a fost rănit ușor conform primelor evaluări de la fața locului, acesta fiind transportat la o unitate medicală pentru îngrijiri și investigații de specialitate.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs evenimentul.