23 Martie 2023Sursa: I.P.J MUREŞ

BULETIN DE PRESĂ 23 MARTIE 2023

IDENTIFICAȚI ȘI REȚINUȚI 24 DE ORE PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

La data de 21 martie a.c, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Târnăveni - Biroul de Investigații Criminale au identificat și reținut, pentru o perioadă de 24 de ore, doi tineri, de 16 și 17 ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

În fapt, la data de 20 martie a.c., Poliția municipiului Târnăveni a fost sesizată, prin apelul unic de urgență 112, referitor la faptul că, pe raza municipiului, un bărbat a fost agresat fizic, fiindu-i sustrasă o sumă de bani și un telefon mobil.

Ca urmare a activităților investigativ-operative derulate de polițiști, la data de 21 martie a.c., au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptei, respectiv doi tineri, de 16 și 17 ani, ambii din Târnăveni.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate de polițiști și predat persoanei vătămate.

Cei doi au fost conduși la sediul unității de poliție pentru audieri, iar în baza probatoriului administrat polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de cei doi tineri. 

Aceștia au fost predați reprezentanților Centrului de Reținere și Arestare Preventivă Mureș, în vederea executării măsurii.

În cursul zilei de ieri, 22 martie a.c., cei în cauză au fost prezentați magistraților din cadrul Judecătoriei Târnăveni, care au admis propunerea de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, formulată pe numele celor doi.

***


CERCETAT PENTRU TRANSPORT DE MATERIAL LEMNOS FĂRĂ DOCUMENTE LEGALE


La data de 20 martie 2023, în cursul serii, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Târnăveni au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că un ansamblu auto format din cap tractor și semiremorcă transportă material lemnos, posibil fără proveniență legală.

La fața locului, s-au deplasat polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, care au identificat șoferul în persoana unui bărbat, de 23 de ani.

În urma cercetărilor și a verificărilor efectuate împreună cu personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Târnăveni, s-a constatat că acesta transporta 26,16 mc cherestea de fag, fără proveniență legală.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică - Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au procedat la indisponibilizarea ansamblului auto.

De asemenea, cantitatea de material lemnos, în valoare de 23.000 de lei, a fost confiscată, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru transport de material lemnos fără documente specifice, în vederea probării întregii activități infracționale