27 Martie 2023Sursa: IPJ MUREȘ

BULETIN DE PRESĂ 27 MARTIE 2023

3 BĂRBAȚI REȚINUȚI ÎNTR-UN DOSAR PENAL DE  FURT CALIFICAT

La data de 27 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Band au identificat și reținut pentru 24 de ore trei bărbați, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În fapt, în perioada 19 - 20 martie a.c., polițiștii au fost sesizați, cu privire la faptul, că pe raza localității Band, a avut loc un furt.

În urma investigațiilor și a activităților specifice desfășurate, polițiștii au identificat la data de 27 martie a.c., trei bărbați, de 24, 27 și 30 de ani, din localitatea Band, bănuiți de comiterea faptei.

Din cercetări a reieșit faptul că în perioada 19 - 20 martie a.c., cei în cauză ar fi sustras de pe raza localității Band, cablu telefonic în valoare de aproximativ 5000 de lei.

Ulterior identificării, în baza probatoriului administrat, față de cei trei bărbați a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Mureș.

Cercetările continuă în cauză, în vederea documentării întregii activități infracționale.

*

INFRACȚIUNI RUTIERE, CONSTATATE DE POLIȚIȘTI ÎN DECURSUL SFÂRȘITULUI DE SĂPTĂMÂNĂ

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Breaza au depistat, pe raza comunei Breaza - DN 16, un conducător auto de 47 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație în valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus de  polițiști la spital, pentru recoltarea mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei în sânge.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

*

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 00.10, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgu Mureș au oprit pentru control, pe strada Gheorghe Doja, un autoturism, condus de un bărbat de 26 de ani.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost deschis un dosar penal, cercetările continuând sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

*

Polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Târnăveni au oprit la data de 25 martie a.c., în jurul orei 11.45, un autoturism, condus pe raza comunei Adămuș, de un bărbat de 68 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constat faptul că autoturismul nu este înmatriculat, având montate plăcuțe cu numere false de înmatriculare.

Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.