31 Martie 2023Sursa: IPJ MUREȘ

BULETIN DE PRESĂ 31 MARTIE 2023

CERCETAT ȘI REȚINUT 24 DE ORE PENTRU FURT

 

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș  - Biroul de Investigații Criminale au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 19 ani, bănuit de furtul unei sume de bani. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Mureș, în vederea executării măsurii.

Din cercetările polițiștilor a reieșit faptul că, la data de 22 martie a.c., în jurul orei 16.00, cel în cauză ar fi sustras 300 de lei, dintr-o societate comercială din Târgu Mureș, aflată în timpul programului de funcționare.

În cursul zilei de ieri, 30 martie a.c., ulterior identificării, tânărul de 19 ani a fost condus la sediul unității de poliție pentru audieri, iar ca urmare a probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii față de acesta, pentru o perioadă de 24 de ore.

Cercetările sunt continuate în cauză în scopul documentării întregii activități infracționale.

***

IDENTIFICAȚI DE POLIȚIȘTI, REȚINUȚI 24 DE ORE PENTRU FURT CALIFICAT

 

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Târgu Mureș, au reținut ieri, 30 martie a.c., doi tineri, de 17 și 18 ani, cu ocazia cercetărilor desfășurate în cadrul unui dosar penal vizând săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată. În urma a patru percheziții domiciliare efectuate de polițiști, cei doi au fost identificați și conduși la sediul unității de poliție, pentru audieri.

 

În fapt, în perioada 22 – 23 martie a.c., cei în cauză ar fi pătruns, prin efracție, în două rânduri, în locuința unei femei din municipiul Târgu Mureș, de unde ar fi sustras obiecte de decor, în valoare de 2.200 de euro.

La data de 30 martie a.c., polițiștii de investigații criminale au efectuat patru percheziții domiciliare, în Târgu Mureș, fiind identificate mai multe bunuri de interes operativ.

 La aceeași dată, persoanele bănuite de comiterea faptei, respectiv doi tineri cu vârste cuprinse între 17 și 18 ani, ambii din municipiul Târgu Mureș, au fost reținuți, pentru 24 de ore, de către polițiști, în baza probatoriului administrat.

Aceștia au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.