07 Decembrie 2017Sursa: I.P.J. Mureş

BULETIN DE PRESĂ

Sancţiuni pentru ilegalităţi în domeniul silvic

La data de 06.12.2017, poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii transportului ilegal și comercializării de materiale lemnoase, pe raza văilor Mureşului şi Gurghiului.

În urma acţiunilor, poliţiştii au constatat şi aplicat 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.000 lei.

Totodată a fost confiscată şi o cantitate de material lemnos, în valoare de 850 lei, care a fost predată Ocoalelor Silvice Răstoliţa şi Reghin.

 

Conducea sub influenţa alcoolului

La data de 06.12.2017, in jurul orei 17.37, un bărbat, de 45 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Gheorghe Doja, din Tg. Mureş, a fost implicat intr-un eveniment rutier din care au rezultat doar pagube materiale.

În urma testării cu etilotestul, acestuia i-a rezultat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la UPU-SMURD pentru recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o alcoolemie peste limita legală.

 

Accident rutier cu răniţi uşor

La data de  06.12.2017, ora 0926, pe DN 15A E578,  la km 15+850m, în afara localităţii  Lunca, un tânăr, de 27 de ani, din judeţul Bistrița-Năsăud, în timp ce conducea un autoturism, pe ruta Reghin-Bistrița, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, a pierdut controlul direcției de mers, ieșind în afara părții carosabile.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pasagerilor în autoturism.

 

Arestat pentru tâlhărie şi lipsire de libertate

Un tânăr, de 20 de ani, din Reghin este cercetat de poliţişti după ce ar fi tâlhărit şi ar fi lipsit de libertate un minor, de 17 ani.

La data de 06.12.2017, ora 09.45, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Reghin, au fost sesizați de către un minor, de 17 ani, despre faptul că, în seara zilei de 05.12.2017, a fost victima unei agresiuni.

Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că la data de 05.12.2017, în jurul orei 17:30, minorul în cauză, în timp ce se afla la un bar, de pe str. Gării, din Reghin, ar fi fost acostat de către un tânăr, de 20 de ani şi care prin violență i-ar fi sustras din buzunar o sumă de bani.

Ulterior, agresorul ar fi imobilizat victima şi ar fi obligat-o să se deplaseze pe digul râului Mureș, pe o distanță de aproximativ 1 km, după care i-ar fi sustras şi un telefon mobil, o pereche de căşti şi alte obiecte.  

La data de 06.12.2017, a fost dispusă continuarea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale față de tânărul, de 20 de ani, pentru comiterea infracțiunilor tâlhărie calificată și lipsire de libertate.

Față de inculpat a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, iar ulterior instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

 

Fetiţă accidentată la Sovata în timp ce traversa strada neregulamentar

La data de 06.12.2017, ora 16.06, Poliţia Staţiunii Sovata a fost sesizată despre faptul că pe str. Principală, din Sovata, a avut loc un accident de circulaţie cu victimă.

În fapt, din cercetările efectuate la faţa locului a reieşit că, victima, o minoră, de 9 ani, s-a angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis şi fără să se asigure, moment în care a fost acroşată de un autoturism, condus regulamentar, de către un bărbat, de 50 de ani.  

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a minorei.