11 Ianuarie 2018Sursa: I.P.J. Mureş

BULETIN DE PRESĂ

UPDATE / Nerespectarea hotărârii judecătoreşti. O persoană a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

La data de 10 ianuarie a.c., pe numele unui bărbat din Sighişoara a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea hotărârii judecătoreşti.

Reamintim că la data de 9 ianuarie a.c., acelaşi bărbat a fost reţinut de poliţişti după ce a fost depistat în locuinţa soţiei, faţă de care era obligat să păstreze o distanţă minimă de 300 de metri.  

La data de 21.12.2017, Judecătoria Sighişoara a dispus emiterea unui ordin de protecţie, privind un bărbat, de 51 de ani, prin care acesta era obligat să păstreze o distanţă minimă de 300 de m, faţă de soţia acestuia, fiindu-i interzis orice contact cu aceasta.

  Cu toate acestea, bărbatul a încălcat cu bună ştiinţă hotărârea instanţei, fiind depistat de poliţişti la data de 09.01.2018, în locuința femeii, din Sighișoara, în timp ce o amenința cu acte de violență.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a hotărârii judecătorești și amenințare.

 

Autoturism condus de un tânăr aflat cub influenţa alcoolului

La data de 10.01.2018, ora 23:20, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Band au fost  sesizaţi, despre faptul că pe strada Vale, din comuna. Sîncraiu de Mureș, se află un autoturism în șanț.

La fața locului, poliţiştii au depistat un autovehicul oprit cu roțile din partea dreaptă în șanțul de pe marginea drumului.

Conducătorul autoturismului a fost identificat ca fiind un tânăr, de 25 de ani, care a declarat faptul că a condus vehiculul aproximativ 800 m după care a intrat cu roțile în șanț.

În urma testării cu etilotestul, conducătorului auto i-a rezultat o valoare de 0.69 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la UPU SMURD Tg. Mureș în vederea recoltării probelor biologice.

Cercetările continuă pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

 

Accident rutier la Reghin

La data de 10.01.2018, ora 18:29, pe strada Mihai Viteazu, din municipiul Reghin, un bărbat, de 36 de ani, a condus un autoturism, iar pe fondul neacordării de prioritate, a accidentat grav un pieton, de 76 de ani, care s-a angajat regulamentar în traversarea trecerii de pietoni marcată și semnalizată corespunzător.

 

Tânăr, din Sighişoara, conducea fără permis      

La data de 11.01.2018, în jurul orei 01:15, un echipaj de poliţie din Sighişoara au oprit în cartierul Venchi, un autoturism, condus de un tânăr de 19 ani, din comuna Daneș, sat Seleuș.  

Din verificări, a reieşit faptul că tânărul nu este posesor de permis de conducere, motiv pentru care a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.