12 Martie 2018Sursa: I.P.J. Mureş

BULETIN DE PRESĂ

INFRACŢIUNI RUTIERE
#La data de 10 martie a.c., la ora 22:30, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Gorneşti au oprit în trafic, pe DJ 153 B, în localitatea Glodeni, un autoturism condus de un tânăr, de 28 de ani, căruia, în urma testării cu etilotestul, i-a rezultat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.

#La data de 10 martie a.c., la ora 23:25, polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Reghin au oprit în trafic, pe strada Toamnei din localitate, un autoturism condus de un tânăr, de 29 de ani căruia, în urma testării cu etilotestul i-a rezultat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.

#La data de 11 martie a.c., la ora 02:00, polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Reghin au oprit în trafic, pe strada Nucului din localitate, un autoturism condus de un tânăr, de 22 de ani căruia, în urma testării cu etilotestul, i-a rezultat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar când a fost condus la unitatea spitalicească in vederea recoltării probelor de sânge, acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

#La data de 11 martie a.c., la ora 23:25, polițiști rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Tîrnăveni au oprit în trafic, pe strada Dr. Victor Babeş din localitate, un autoturism condus de un bărbat, de 31 de ani, căruia în urma testării cu etilotestul i-a rezultat o valoare de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.

#La data de 11 martie a.c., la ora 2:00, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.2 Band au oprit în trafic, pe DJ 151/A, pe raza localității Şăulia, un autoturism condus de un tânăr, de 28 de ani, căruia în urma testării cu etilotestul i-a rezultat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar când a fost condus la U.P.U. SMURD Tîrgu Mureş, in vederea recoltării probelor de sânge, acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

#La data de 11 martie a.c., la ora 15:50, polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Tîrgu Mureş au oprit în trafic, pe strada Voinicenilor din localitate, un autoturism ce nu avea aplicate plăcuţele de înmatriculare şi care era condus de un bărbat, de 72 de ani.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că numerele de înmatriculare ale autoturismului erau retrase, neavând drept de circulaţie pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit dosar penal.

#La data de 11 martie a.c., la ora 17:30, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Gorneşti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, de 45 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Sîngeorgiu de Mureş, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a ieşit în afara părţii carosabile, lovind un stâlp de susţinere a reţelei electrice.

În urma testării cu etilotestul, conducătorului auto i-a rezultat o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.

#La data de 11 martie a.c., la ora 14:55, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Reghin au fost sesizaţi de către cetăţeni cu privire la faptul că pe strada Mihai Viteazu din localitate, un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, conduce un autoturism.

Având în vedere cele sesizate, un echipaj de poliţie s-a deplasat pe strada Mihai Viteazu din localitate şi au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat, care a furnizat poliţiştilor informaţii eronate privind identitatea sa.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit identitatea bărbatului precum şi faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar în urma testării cu etilotestul i-a rezultat o valoare de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Faţă de persoana în cauză poliţiştii au luat măsura reţinerii preventive pentru 24 de ore, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin dispunând măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului. 

Mulţumim cetăţenilor pentru implicare! 


ACCIDENTE RUTIERE
#La data de 9 martie a.c., ora 06:24, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Rîciu au fost sesizaţi prin apel 112 despre faptul că pe DC 142C, în  localitatea Ulieş, pe drumul de pământ din zonă, se află o persoană decedată.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că cele sesizate se confirmă, iar în urma investigaţiilor efectuate au stabilit că victima este un bărbat de 49 de ani, din comuna Rîciu.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că un tânăr, de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism ar fi accidentat mortal victima, după care ar fi părăsit locul accidentului.

Faţă de tânăr poliţiştii au luat măsura reţinerii preventive pentru 24 de ore, instanţa dispunând faţă de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. 

#La data de 9 martie a.c., ora 21:11, pe DN 15, la km 92+640 m, în localitatea Gorneşti, un tânăr, de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un stâlp de susţinere a reţelei electrice.

În urma testării cu etilotestul, conducătorului auto i-a rezultat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a conducătorului auto şi cu rănirea uşoară a unui pasager.

#La data de 10 martie a.c., ora 00:12, pe DN 13 A, la km 92+640 m, în localitatea Ghindari, un tânăr, de 23 de ani, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu gardul unui imobil după care a ricoşat într-o autoutilitară, care era parcată regulamentar în afara părţii carosabile şi care, la rândul ei a fost proiectată în gardul unui imobil. 

În urma testării cu etilotestul, conducătorului auto de 23 de ani i-a rezultat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a tânărului. 

#La data de 10 martie a.c., la ora 14:55, pe DN15 E60, la  km. 44 +46,8 m., in intersecţia cu DC 86,  în afara localităţii Iernut, un bărbat, de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism, a intrat in coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, ce se deplasa în faţa sa, pe acelaşi sens de mers şi era angajat în schimbarea direcţiei de mers.

Accidentul s-a soldat cu trei victime, respectiv conducătorul auto de 18 ani şi doi pasageri din primul autoturism, toate cele trei persoane fiind rănite uşor. 

#La data de 11 martie a.c., la ora 2:40, pe DJ 154, la km 11+400 m, în localitatea Goreni, un tânăr, de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a ieşit în afara părţii carosabile şi a intrat în coliziune cu un stâlp de telecomunicaţii.

În urma testării cu etilotestul, conducătorului auto i-a rezultat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date figura cu permisul de conducere suspendat.

Accidentul s-a soldat cu 5 victime, dintre care 4 rănite uşor, respectiv conducătorul auto şi trei pasageri  şi o persoană rănită grav, de asemenea pasageră în autoturism.

Faţă de conducătorul auto poliţiştii au luat măsura reţinerii preventive pentru 24 de ore, procurorul din cadrul Judecătoriei Reghin dispunând măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului şi vătămare corporală din culpă..