14 Mai 2018Sursa: I.P.J. Mureş

BULETIN DE PRESĂ

INFRACŢIUNI RUTIERE

#La data de 11 mai a.c., la ora 23:30, polițiști din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş au oprit în trafic, pe strada Rovinari din localitate, o motocicletă condusă de un tânăr de 24 de ani.

În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a constatat faptul motocicleta în cauză nu era înmatriculată, iar tânărul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere . 

#La data de 11 mai a.c., la ora 17:35, polițiști din cadrul Poliţiei municipiului Sighişoara au oprit în trafic, pe raza localităţii Albeşti, un autoturism condus de un bărbat, de 54 de ani, căruia în urma testării cu etilotestul i-a rezultat o valoare de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.

#La data de 12 mai a.c., la ora 23:00, polițiști din cadrul Secţiei de poliţie rurală nr. 2 Band au oprit în trafic, pe DJ 152 B, în localitatea Şăulia, un autoturism condus de un bărbat, căruia în urma testării cu etilotestul i-a rezultat o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a constatat că bărbatul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost întocmit dosar penal.

#La data de 13 mai a.c., la ora 17:40, polițiști din cadrul Poliţiei oraşului Ungheni, au oprit în trafic, pe  DN 15 E60, pe raza oraşului Ungheni, un autoturism condus de un bărbat, de 40 de ani.

În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a constatat faptul că bărbatul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

#La data de 15 mai a.c., la ora 13:20, polițiști din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.5 Miercurea Nirajului, au oprit în trafic, pe DJ 153A, pe raza localităţii Mătrici, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a stabilit că bărbatul avea permisul de conducere reţinut în urma săvârşirii unei alte abateri. A fost întocmit dosar penal.

#La data de 13 mai a.c., la ora 20:40, polițiști din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.5 Miercurea Nirajului au oprit în trafic, pe raza localităţii Măgherani, un autoturism condus de un bărbat, de 39 de ani, căruia în urma testării cu etilotestul i-a rezultat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.


ACCIDENTE RUTIERE

#La data de 11 mai., ora 17:34, pe DN13, km 146+700 m,  pe raza localităţii Bălăuşeri, un bărbat, de 47 de ani, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu o bicicletă, condusă de un bărbat de 62 de ani, care nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de schimbare a direcţiei de mers.

În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a biciclistului.

#La data de 13 mai a.c., ora 21:15, pe raza localităţii Târnăveni, un bărbat, de 39 de ani, în timp ce conducea un autoturism, a acroşat un pieton, de 18 ani, care s-a angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis.

Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a pietonului.