În baza Planului de acţiune privind prevenirea şi combaterea faptelor antisociale comise în incinta şi zona adiacentă a unităţilor de învăţământ preuniversitar, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Reghin au desfăşurat mai multe activităţi pe această linie.


În perioada 09 – 13 mai 2016, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei Reghin, au participat la o serie de activităţi de prevenire şi informare, prin prezentarea unor teme în cadrul unităţilor de învăţământ din municipiul Reghin.


Zilnic, poliţiştii de proximitate şi cei de la Secţia de Poliţie Rurală Brîncoveneşti au fost prezenţi în şcoli iar accentul a fost pus pe problematica violenţei şi a furturilor, răspunderea penală a minorilor, situaţii de victimizare în care pot fi implicaţi minorii şi măsuri de prevenire a acestora.


Foarte multe activităţi au fost desfăşurate la şcolile gimnaziale din Suseni, Brâncovenești, Aluniș, Batoș, Ideciu de Jos, Suseni, Vătava pentru identificarea elevilor cu un comportament antisocial și a celor care absentează nemotivat de la cursuri şi sancționarea participanților la trafic care nu respectă normele rutiere din zona unității de învățământ.