Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă supune atenţiei subiectul înşelăciunilor. Pe înţelesul tuturor, ce sunt înşelăciunile

   Pentru infractori – modalităţi „la îndemână” şi foarte ingenioase de a obţine câştiguri serioase, profitând de buna-credinţă a oamenilor!

   Pentru victime – prejudicii consistente, banii/economiile adunate în timp sau „ocazii” în plus de îndatorare, pentru o „aşa-zisă” rezolvare a situaţiei!

   Diverse metode găsesc mereu infractorii, de la „premii”, la „accidente”, la „modeling” şi maşini de cusut, iar persoanele în vârstă sunt preferate pentru victimizare!

   Printre metode - sunt şi cele cu pretextul DERATIZĂRII, DEZINSECŢIEI,  "DE LA GAZE", "DE LA LUMINĂ", "DERATIZAREA", CITIT CONTOARE”. 

   Persoana (sau persoanele) se prezintă la uşă şi spune că este angajat "de la gaze", "de la lumină" sau vine cu "deratizarea". El poate avea ecuson şi legitimaţie falsă sau chiar unelte la el. După ce intră în casă se preface că lucrează şi vă cere o cană cu apă sau orice altceva pentru a vă face neatenţi. Profită şi fură din locuinţă bani, bijuterii sau alte obiecte de valoarea. 

   Atenţie !!! Nu vă lăsaţi înşelaţi! La bloc, acest aspect e reglementat prin asociaţia de proprietari, iar la casă, noi suntem cei care solicităm unei firme autorizate acest  tip de servicii. Permiţând accesul în locuinţă oricui, ne expunem  nu doar riscului de a fi "taxaţi" degeaba, ci şi aceluia de a rămâne fără bani sau obiecte din casă

   Dacă aţi devenit victimă, anunţaţi IMEDIAT Poliţia! Împărtăşiţi şi cu alţii aceste informaţii, avertizaţi în special persoanele în vârstă!

FIŢI VIGILENŢI! NU VĂ LĂSAŢI ÎNŞELAŢI!

  • Nu lăsaţi emoţiile să vă copleşească! Gândiţi-vă bine înainte de a lua o decizie!

  • Fiţi prudenţi când cineva vă solicită o sumă de bani!

  • Acţionaţi legal atunci când cumpăraţi sau vindeţi bunuri sau servicii! Renunţaţi la „încrederea oarbă” în oameni!

  • Nu uitaţi! Ghicitoarele există doar în poveşti!

  • Ţineţi minte: „accidentele” nu se rezolvă la telefon!