* Nu purtaţi în poşete mai mulţi bani decât aveţi nevoie!

* Utilizaţi carduri bancare, însă nu notaţi codul PIN pe card sau pe hârtiuţe pe care hoţul le găseşte în poşetă!!

* Evitaţi să utilizaţi prea mult telefonul mobil pe stradă! Pe de o parte telefonul este o tentaţie, iar pe de altă parte vă distrage atenţia de la posibile evenimente/accidente rutiere ori de altă natură! Această recomandare vizează în special copiii şi persoanele vârstnice!

* Protejaţi-vă copiii, nu-i lăsaţi să poarte asupra lor, când sunt neînsoţiţi, telefoane ori bijuterii de valoare, pentru a nu deveni victime!

 ATENŢIE!!! În cazul în care integritatea corporală sau viaţa vă sunt puse în pericol, renunţaţi la bunurile smulse sau pretinse de agresor, întrucât viaţa şi sănătatea sunt prioritare!

*Reţineţi – dacă este posibil -  cât mai multe semnalmente ale acestuia: înălţime, trăsături ale feţei, semne particulare, vestimentaţie, direcţia în care a fugit, particularităţi în vorbire sau comportament şi depuneţi de urgenţă o reclamaţie, în care să sesizaţi cele petrecute, la cea mai apropiată unitate de poliţie!  

Tâlhăria prezintă un grad de pericol social ridicat, aducând atingere atât persoanei victimei, cât şi patrimoniului acesteia.