PROGRAM VIZITE ARESTAŢI

Marţi – ora 0800-1600
Joi – ora 0800-1600
Vineri – ora 0800-1600

   În conformitate cu prevederile art.68 din Legea 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate şi a prevederilor art. 4 lit. c şi f din Ordinul Ministerului Justiţiei nr. 2714/C/2008, arestaţii preventiv şi persoanele condamnate pentru care nu s-a stabilit regimul de executare a pedepsei beneficiază de 4 vizite/lună - minorii şi femeile gravide ori care au născut, pentru perioada în care îngrijesc copilul în locul de deţinere, beneficiază de 8 vizite/lună
  În conformitate cu prevederile art. 38 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a locurilor de reţinere şi arest preventiv din unităţile de poliţie persoanele supuse măsurilor preventive pot fi vizitate de către membrii de familie, cu aprobarea şefului unităţii de poliţie unde funcţionează arestul. Cu consimţământul persoanelor private de libertate, aceştia pot fi vizitaţi şi de alte persoane.
   La vizită pot participa cel mult două persoane adulte şi doi minori. Persoanele vizitatoare sunt supuse controlului specific şi obligate să prezinte un act de identitate valabil, în caz contrar nu vor fi acceptate la vizită. Nu vor fi acceptate la vizită persoanele aflate în stare de ebrietate, cele care încearcă să introducă obiecte ori alte bunuri interzise în arest, precum şi persoanele cu privire la care există date că ar periclita siguranţa persoanei vizitate sau arestului.
   Conform art. 110 al. 2 din Legea 254/2013, persoanele arestate preventiv în cursul urmăririi penale pot primi vizite numai cu acordul procurorului care efectuează sau supraveghează urmărirea penală.

DREPTUL DE A PRIMI ŞI DEŢINE BUNURI

   În conformitate cu prevederile art. 70 din Legea 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate şi a prevederilor art. 13 din Ordinul Ministerului Justiţiei nr. 2714/C/2008, persoanele private de libertate pot primi lunar un pachet cu produse alimentare în greutate de maximum 10 kg la care se poate adăuga o cantitate de maximum 6 kg fructe şi legume, precum şi o cantitate de maximum 20 litri apă minerală şi/sau băuturi răcoritoare. Pe lângă pachetele prevăzute mai sus, persoanele private de libertate pot primi anual 3 pachete, în aceleaşi condiţii, cu ocazia unor evenimente deosebite (zile de naştere, căsătorie, recompense etc.). Pachetele cu produse alimentare se primesc cu ocazia efectuării uneia dintre vizitele prevăzute la art. 4 din Ordinul Ministerului Justiţiei nr. 2714/C/2008.
 Cu ocazia efectuării vizitelor persoanele private de libertate pot primi îmbrăcăminte, articole de lenjerie, lenjerie de pat, articole de igienă personală, ziare, reviste, cărţi.
 Este interzisă primirea produselor alimentare uşor alterabile sau care necesită încălzire, coacere, fierbere sau alte tratamente termice în vederea consumului. De asemenea este interzisă primirea de bunuri şi obiecte care pot fi folosite pentru a vătăma alţi deţinuţi, care pot fi folosite pentru a înregistra video sau audio sau de transmisie, care afectează sau interferează cu sistemul de utilităţi al locului de deţinere, lămâi si derivate ale acestora, energizante şi anabolizante pentru creşterea masei musculare, orice magneţi, inclusiv cei din compunerea unor tipuri de jocuri, filme, publicaţii, fotografii, postere cu caracter rasist, xenofob, pornografic.

Fişiere ataşate